Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
13x13, jak znam siebie to prędzej w panice zrobię tosta i zjem go już w aucie
Ale generalnie, zwłaszcza u pierwiastek - bez panikiJednak częściej dłużą się porody niż idą błyskawicznie.
Przynajmniej tyle poznałam na dziś teorii![]()
Dziewczyna z sali w 36 tygodniu trafiła na Lutycka z przedwczesnym porodem i podali te leki na płuca właśnie. A teraz leży obok na łóżku w 41 tygodniu i mała nie chce przyjść na świat. Zrobili balonik i nic, jutro pierwsza próba wywołania oksytocyną. Rozwarcie tylko 1,5 cm...Jeszcze z takich ciekawostek to podobno, jeżeli akcja porodowa rozpocznie się po 34 tc, ale przed 37 tc to nie hamują już porodu i nie podają leków tokolitycznych, ponieważ gorsze są dla dziecka i matki skutki podania tych leków niż wcześniactwo na tym etapie. Przed 34 tc starają się jeszcze za wszelką cenę zahamować akcje porodową.
Zapamiętałam to, gdyby moja szyjka jednak chciała spłatać figla![]()
Kaylla bardzo Ci dziękuje za pomoc i opis jak przebiega to wszystko, będę trzymać kciuki, żeby wyniki u Ciebie nie wzrosły. Dzięki Tobie wiem co robić. Nie będę czekać, zapiszę się do internisty i poproszę o skierowanie na badanie, jeżeli nie da to od razu prywatnie pójdę i zrobię. A za Twoją radą jak okażą się wysokie pójdę od razu do szpitala, nie będę czekać na wizytę u lekarza (chodzę prywatnie, a te terminy są jakie są). Boję się, a im dłużej się zastanawiam nad tym, to czuję większe swędzenie, chyba psychika siada.
Jasmina dziękuje za wsparcie, zrobię badania i wszystko się okaże. Faktycznie lepiej nie dorabiać teorii, bo człowiek całkiem się załamie.