reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Natalka była dzisiaj pierwszy raz w sklepie wielkopowierzchniowym na zakupach. Zaczęliśmy od kawiarni - kawa dla D, ciastko dla Ani a dla Natalki mleczko.
Przespała większą część zakupów.
Teraz próbuję ją uśpić i zabrać się za odkurzanie/mycie podłóg.

Czesc

Wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia 2 miesiecy dla Igi,Martynki i Mikolajka.

Moja Ania ostatnio spi po 8.5 godz w nocy.Miala nawet przerwe 9godz miedzy karmieniami.Tylko ja nadal nie wyspana chodze bo klade sie spac po 1 w nocy a w staje o 4.30 i pozniej jest co 2 godz karmienie glodomorka.

Witam u mnie zaczynaj asie egzaminy własnie zaraz wychodze, trzy dni z głowy.
wszystkiego naj dl adzieciaczków.
u mnei nie było ani położnej ani pielegniarki :( byłam dzisiaj u gin, ogólnie wszystko ok ale relacje zdam później jak wróce. trzymajcie kciuki

Cześć dziewczyny!
A ja mam problem z moją małą terrorystką. Nie śpi całymi dniami, a jak ją położę, nie potrafi się sobą zająć nawet na moment, od razu ryk. Co ją próbuję uśpić to co 3 min musze chodzić do niej. Zobaczy że mnie nie ma i płacz, wierzga nóżkami i macha rączkami. Podaję jej Infacol ale to raczej jej foszki a nie kolki, bo w nocy jest spokojna i nie marudzi. WYKOŃCZĘ SIĘ!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no::no:

U mnie położna i przy jednym i przy drugim była tylko raz i to w locie. Zobaczyła co i jak i więcej ich nie widziałam.
Moja malutka ma paskudne kolki, czasem jestem już tak bardzo zmęczona że mam rano problem oczy otworzyć. Najgorzej jest wieczorkami, potrafi płakać od 18 do 23 z przerwami. Nosimy ją potem na zmianę. Najgorsze że nie wiadomo jak jej pomóc. Nic nie pomaga. Ani moja dieta, ani leki anty kolkowe.:no: A o 6 starszy robi nam pobudkę.

Przy pierwszym dziecku położna była ze 4 razy, przyszła też położna środowiskowa. Przy drugim - położna była 2x i 3ci telefonicznie a środowiskowa już nie przyszła.

u mnie położna była 3 razy, w tym raz nie zapowiedziała wizyty i raz pediatra przyszła też bez zapowiedzi ;-)położnej środowiskowej nie było

Witam u mnie zaczynaj asie egzaminy własnie zaraz wychodze, trzy dni z głowy.
wszystkiego naj dl adzieciaczków.
u mnei nie było ani położnej ani pielegniarki :( byłam dzisiaj u gin, ogólnie wszystko ok ale relacje zdam później jak wróce. trzymajcie kciuki

Powodzenia na egzaminach...kciuki mocno zaciśnięte...:-):-):-)

Cześć dziewczyny!
A ja mam problem z moją małą terrorystką. Nie śpi całymi dniami, a jak ją położę, nie potrafi się sobą zająć nawet na moment, od razu ryk. Co ją próbuję uśpić to co 3 min musze chodzić do niej. Zobaczy że mnie nie ma i płacz, wierzga nóżkami i macha rączkami. Podaję jej Infacol ale to raczej jej foszki a nie kolki, bo w nocy jest spokojna i nie marudzi. WYKOŃCZĘ SIĘ!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no::no:

Nasza maruda ma takie naloty od 17 do 20-21 i podejrzewamy, że to też tylko fochy i chęć bycia blisko jeszcze bliżej :-D:rofl2::-D bo nie ma żadnych objawów tradycyjnych kolek i wszystko jest w porządku jak mama jest w zasięgu wzroku:szok:, jak tylko zniknę z pola widzenia, smoczek od razu jest wypluwany i ryk:baffled::baffled::baffled:

Też dostaliśmy skierowanie przy wypisie, nie wiem czy w standardzie mają usg czy tylko jakoś tak tradycyjnie zbadają. No właśnie zbadają, bo jak go od razu zapisałam to termin mam na 10 lipca czyli w 7 tyg:no:.

to chyba trochę późno jak na pierwszą wizytę u ortopedy :-( bo jakby coś było nie tak, to lepiej jest zacząć ćwiczonka jak najwcześniej...ale co zrobić - nasza służba zdrowia:crazy:

reklama
Cześć Dziewczynki,

Na początek Wszystkiego Najlepszego dla Dwumiesięczniaków i ich rodziców za to, że przetryzmali już dwa miesiące, dla Was Mamuśki, że jesteście takie dzielne :tak::-)

a mam pytanie, jak zacytowac kilka Waszych wypowiedzi w jednym poście?

Kochana, klikasz "+" przy każdym poście, który chcesz zacytować, a przy ostatnim klikasz oczywiście również "+" oraz "cytuj"- powodzenia ;-):-)

Cześć dziewczyny!

Mam to samo od kilku dni, a w sumie to już od tygodnia...masakra, no cóż Mała okazała się przylepą, która, gdy nie śpi potrzebuje mnie mieć blisko dzięki czemu w domu prawie nic nie zrobione, dopiero jak R wraca z pracy, albo jak siedzi w domu to staje się to do zniesienia i w miarę do ogarnięcia :tak:

Do góry