• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Hej:-)

Ja już po spacerku. Wieje mało co łba nie urwie. Mam nadzieję, że małej nie obwiało. Przykryłam ją szczelnie kocem ale ona to wiercipięta i co chwila mi się rozkopywała:tak:

Co do zapalenia pęcherza to ja dzisiaj biorę Furagin. Zobaczymy czy zadziała bo boli chol....nie przy siusianiu.

Zamówiłam stanik na allegro bo mam tylko dwa i to troszkę mało. W ogóle to chciałam znowu zaoszczędzić i kupiłam wkładki laktacyjne gerbera a nie Johnsona no i oczywiście kicha. Nie mają taśmy klejącej więc się przesuwają w staniku. Jedyny plus to to że są cieniutkie i nie odznaczają się w biustonoszu.

No to się napisałam:( mała płacze. Spadam. Papatki :)

reklama
hej
dziubek najlepsze wkladki jakie sa to sa z chicco sa cieniutkie a bardzo wchlaniaja i robi sie cos takiego jak pampers.. super sa i tez sie nie odznaczaja...

a my dzis spoko wyspalismy sie mly ze mna spal prawie do 11 tylko moj mezus nas obudzil... bo mu sie nudzilo:angry::angry:

a tak poza tym nudy bo pogoda okropna nigdzie nie wyjdziemy a w sobote mamy wesele kolegi i wreszcie wyjdziemy ale fajnie...:))

Musiałam zamówić sobie wizytę domową, bo siedzę sama z małą i nie miałam jak wyjść, szczególnie, że jestem połamana strasznie przez te nery. Babka przepisała mi duomox - antybiotyk podobno bezpieczny podczas karmienia. Mam nadzieję, że mi puści. Oczywiście kazała sobie usiąść w misce z ciepłą wodą i owinąć nerki kocykiem :tak:

Dziubek ja pytalam sie mojej gin o urosept i powiedziala ,ze mozna i dodatkowo zalecila tabl z zurawiny.Bralam to jak Ania miala 10 dni i karmilam ja piersia.

Kerry Ania miala to badanie,zeby sprawdzic cyz nie ma tam sladu przechorowania cytomegalii.W badaniach na cytomegalie wyszlo dodatnie IgG i neurolog zalecila zbadanie dna oka.Na szczescie wszystko w porzadku a poziom IgG spadl wiec te przeciwciala miala ode mnie bo ja mam IgG dodatnie.

Ja kupilam na allegro u tego sprzedawcy ta chuste w wazki.Jest ok, chociaz mam mala watpliwosc czy jednak lepiej nie wychodzilo mi wiazanie dziecka w chuscie bawelnianej bez lycry.

Hej dziewczyny,

Ja bralam jak pisalam antybiotyk na zapalenie i mleko mi zaniklo, ale nie wiadomo, czy od tego, bo też mówili, że można brać podczas karmienia. Może jakieś inne przyczyny byly.

Życzę zdrówka wszystkim chorym.
My dziś byliśmy u lekarza i oczywiście krostki podobno bardzo często występują u niemowlaków, ale od czego to tego mi nie powiedziala i zapisala hydrocortizon. Kurcze dziewczyny trochę się boję smarować mu buźkę tą maścią, ona ma przecież sterydy. Tak mi go żal, wygląda okropnie.

Kamilka - no to wy naprawdę potraficie pospać:-)

Ja brałam urosept i w ciąży i podczas karmienia. Na ulotce pisze, ze zalecają, żeby nie brać, bo nie przeprowadzono testów. Lekarz zezwolił, przecież nie zrobią specjalnie eksperymentu na ciężarnej.

Byliśmy dziś u lekarza- kończył się nutramigen i potrzebowałam recepty. Miałam iść sama bez Dominika- bo tylko po receptę, w dodatku wieje, buro, deszcz popaduje. Pomyślałam jednak, ze zważą go, może nawet zmierzą. Pani doktor zobaczy czy blizna od szczepienia sie dobrze wygaja. No i pielęgniarka bierze naszą kartę i zaczyna sie śmiać. W karcie w zapisie z 3 tyg.doktor napisała , ze dobrze sie rozwija, że zdrowy i inne medyczne spostrzeżenia, a na koniec " Piękne dziecko".
Teraz młody cały czas zagadywał wszystkich
( straszny gaduła z niego jest, ciekawe co będzie potem), śmiał sie do rozpuku ( bo go słuchawka stetoskopu łaskotała)- zrobił dobre wrażenie:cool2:. Ciekawe co teraz napisze :rolleyes:

Czesc kochane,dobrze ze nie mam nigdy duzo czytania jak wchodze na nasz wateczek,ciagle jakos nas malo pisze.......
No nic.Bylismy dzis zalatwiac sprawy urzedowe zwiazane z becikowym itd....oczywiscie nic nie zalatwilam bo moj malzonek po zmianie meldunku nie zawiadomil obecengo US o tym fakcie odrazu no i teraz zlozyl wniosek o aktualizacji danych na ktora trzeba czekac miesiac ,potem tydzien na zaswiadczenie o dochodach ......ech i o rodzinne na dzieci tez przy okazji chcialam zalatwic ale w tej sytuacji to wszystko sie przesunie dalej.Ksiazeczki do lekarza tez nie wyrobilam dla Klaudi bo juz nie bylo nikogo kto sie tym zajmowal(urlop)
Nie wiem czy slyszalyscie o matce co wyrzucila noworodka z okna,to sie stalo kilka ulic nie daleko mojego domu.Straszne jakbym tam byla to bym golymi rekoma chyba ta matke udusila.Malenstwo nie przezylo :-(

A teraz cos z moze i lepszych wiesci to to ze od jutra upały i slonce ,slonce ,slonce.My dostalimy zaproszenie na weekend na imieniny dio znajomych,bo wyprawia tam Krzysztofaa jest to jakies hotel gdzie bedzie oplacony pokoj dla nas i dojazd tez zapewniony.Podobno nad sama Narwia gdzies wiec i po pluskac sie bedzie mozna,no ale nie wiem czy pojedziemy.Pomysle.Napewno jakos fajnie chcemy spedzic ten weeknedzik :-)

Moje corcie sa grzeczne.Vanessska ciagle pomaga mi przy Klaudi.Probuje ja zabawiac itd.Ciesze sie ze sa tak zgodne.No i chyba moge sie juz pochwalic ze Vanesska wreszcie zaczela chodzic bez pampersa!la nas to jest wielka radosc bo naprawde mielismy kłopot z tym.Na nocniik i kibelek nadal nie chca usiasc i sie zalatwic ale na trawke tak,wiec jak z pieskiem trzeba wychodzic i tam sika :-) Dobrze ze mamy ogrodek wiec kiedy chce to sobie sama idzie.Mysle ze juz nie dlugo zaczxnie i w domu zalatwiac swoje potrzeby jak czlowiek ;-)

Wczoraj tez odebralam auto po moim tacie
[*] bo bylo zapisane na mnie.Teraz stoi na placu i tak mi smutno jak na nie patrze.......jak najszybciej musze je sprzedac.

Ja z tego co slyszalam to i nie majac okresu po porodzie to tez mozna zjasc w ciaze bo owulacja czasami jest a okresu nie ma.A napewno karmienie piersia nie chroni przed ciaza.

Panna migotka zycze oby leki pomogly:tak:

Mm musialo strasznie to wygladac te badanie ale najwazniejsze ze jest wszystko ok z Ania :-)

Jade ja juz na te wysypki nie patrze,na ogol wiekszosc dzieci je przechodzi i czy smarowane czy nie to i tak te wysypki zejda .Z Vanesska tez latalam po lekarzachi te masci sterydowe mi przepisywali jak ona byla malutka a z Klaudia nie chodzilam nigdzie i tak samo zeszlo.

Aurelka nie urwalo mi posta tylko moja starsza cora mi go wyslala jak ja jeszcze nie skonczxylam pisac,a ze Klaudia zaczela cos marudzic to zapomnialam go dokonczyc i tak wyszlo,a potem juz mie sie nie chcialo jakos pisac :blink::zawstydzona/y:

Kamilko to sie rozerwiesz troche na weselichu:tak:a Adasia bierzecie:confused:

A dla naszych sloneczek Nicolki,Mikołajka,Zosi i Julci z okazji ukonczenia dzis kolejnych miesiecy najlepsze zyczenia zdowia i usmiechu na codzien:-)
203.jpg

reklama
No ja to sobie dziś zrobiłam dzień luzu... dzieciaczki takie spokojne, że musze to wykorzystać, no i siedzę przed kompem oczywiście z przerwami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry