reklama

Majóweczki 2008

My po spacerku, przydał się i mi, o niebo lepiej się czuję taka dotleniona :tak:. Ami jeszcze śpi w wózeczku, była tak padnięta, że od razu jak tylko wyszłyśmy usnęła- nie musiałam jej namawiać :-D:-D:-D

Życzę zdrówka wszystkim chorowitkom i Wszystkiego Naj dla 9-cio miesięczniaków!!!

Co do kaszek, moja wprost uwielbia, je już tylko łyżeczką, jedyny posiłek z butli to mleczko na kolację, a reszta już łyżeczką. Ami wogóle uwielbia jeść- nie ważne ile zje swojego, gdy się kończy zaczyna płakać, a gdy my jemy, stoi i wyprasza, więc dziś ugryzła swoimi dwoma zębolkami jabłuszko ode mnie, a wczoraj rybkę smażoną, ale się zajadała (oczywiście tylko troszkę), a jak widzi jajecznicę- matko co się wtedy dzieje :szok:

Najlepiej jest, gdy myjemy ząbki wieczorkiem- uwielbia ten rytuał i wkłada sobie mój palec z nakładką sama, mogłabym jej być ząbki i dziąsełka non stop i chyba nie miałaby dość- mam nadzieję, że jej tak zostanie (używamy nenedent-baby, naprawdę polecam Nenedent baby - Stomatologia dziecięca Nenedent baby Pasta do nauki pielęgnacji ząbków.) :-)

reklama
hej dziewczyny
a ja happpyyyyy:-):-):-):-):-) zalatwilam szkole dostaje dalej karte jednak moj urok osobisty i sciema zawsze dzialaja:-p:-p:-p

w przychodni tez zalatwione i od poniedzialku ide na praktyke a ok 2 tyg bede czekala na staxz i wtedy automatyycznie przejde...:tak::tak::tak:

dzis wszedzie biegalam z adamem bo taka ladna pogoda ze az sie zyc chce no i chcialam dziecko dotlenic ale wkoncu sie tak umordowalam ze rece mi sie ze zmeczenia trzesa i cala mokra jestem...

dziekuje za zyczenia dla adasia

Dotkass, tą pastę w aptece można kupić? Po użyciu nie trzeba jej wypłukiwać, tylko wystarczy zostawić? My jak na razie samą wodą czyścimy, ale chyba trzeba będzie zacząć używać pasty. Tylko u nas nie jest tak łatwo - tatuś myje, a mamusia tańczy i fika kozły żeby dziecko otworzyło choć trochę dziubek :-)

Tak kupujesz w aptece, Ami też nie lubiła mycia wacikiem i wodą, a tą pastę uwielbia, może ze względu na tą szczoteczkę silikonową, która tak masuje też dziąsła :tak:, a pasty nie wypłukujesz, jest bezpieczna :tak::-):-) Ami lubi też, gdy myję jej język- to chyba lubi najbardziej hehehehe

Dotkass - U Naz ząbków nie ma jeszcze więc jestem ciekawa jak to będzie z tym myciem :P.
A co do tego "upraszania" o jedzonko to mojej córci tez trzeba zawsze kawałeczek dać :P.

Wczoraj troszkę wypiłam i miałam straszliwe koszmary. Wszystko przez mafię wózkową kangurki :-)
Śniły mi się wózki, ale nie takie zwykłe... GADAJĄCE wózki :szok:. Łaziły za mną i atakowały mnie ze wszystkich stron.. taka "Noc żywych trupów" (wczoraj na TCM leciała) z wózkami w roli głównej..;-)

:-D:-D:-D:-D:-D jestem sprawczynią koszmarów wózkowych :-D:-D:-D:-D:-D
Powinno mi być przykro?? :sorry2::-D

Kinia, ale skoro gadały, to trzebabyło je spytac w czym są lepsze od innych ;-):-D

Najlepsze życzenia dla ADASIA na dziewięć miesiączków!! :rofl2:

I my, i my - podpinamy się :tak:

Dziewczyny mam pytanie
czy teraz u dziecka moze sie okazac ze bedzie lewo reczne??
Czytałam ze to dopiero można stwierdzić u 2, 3-latka. Wczesniejsze preferencje w tym względzie zupełnie o niczym nie świadczą.
Moja tez chwytała wszystko od początku lewą rączką. Za to dowiedziałam sie od tatusia, ze wszystko chywa prawą. hihi, wiec zalezy kto patrzy :-p

Fuuuuu własnie musiałam postprzątać kocie gó...wno:angry::angry::angry:, narobiła na podłogę.:baffled:

taaa, to tez moje ulubione zajęcie :dry:

Witajcie dziewczynki.
Marysia wczoraj miała to badanie noska. Była do niego usypiana. Widok takie usypianego dziecka jest okropny. Mam nadzieje,że nie zobaczę już więcej Maryni w takim stanie.

Ech, nie zazdroszczę :-(
No ale to dobra wiadomosc ze niczego groznego sie nie doszukali!!!!
Dobrze, ze macie to badanie juz za sobą:tak:

Najlepiej jest, gdy myjemy ząbki wieczorkiem- uwielbia ten rytuał i wkłada sobie mój palec z nakładką sama, mogłabym jej być ząbki i dziąsełka non stop i chyba nie miałaby dość- mam nadzieję, że jej tak zostanie (używamy nenedent-baby, naprawdę polecam Nenedent baby - Stomatologia dziecięca Nenedent baby Pasta do nauki pielęgnacji ząbków.) :-)

Nikolka tez lubi - jak tylko widzi nakładke to otwiera dziubek :rofl2:
Nauczylismy ją, ze myjemy sabki i spiewamy "szczotka, pasta, kubek, ciepła woda....) i skubana mruczy z nami.
Ostatnio niestety mycie zebow wyglada nieco inaczej - bo spodobało jej sie gryzienie szczoreczki (czyli mojego palca :angry:). Troche trudniej zadbac o higienę jamy Nikolkowej, bo przygryzajac szczoteczkę uniemozliwia mycie ząbków :baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry