reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majóweczki 2008

Dziekuje Wam wszystkim za to ze odpowiedzialyscie zawsze takie doswiadczone mamy sa najlepszym wsparciem dla takich jak ja, a ja do lekarza nie pójde narazie zreszta nie wiem co mialabym powiedziec bo mala sie ruszala zawsze delikatnie tylko ostatnio zadziej niz zwykle a dla takich mam po przejsciach jak ja czasami niewielkie zmiany potrafia napedzic niezlego stracha.Najwazniejsze ze ja czuje bo to znak ze zyje.
jeszcze raz buziaki za wsparcie i calusy dla Waszych malenstw:tak:

reklama
Dzień dobry, wpadam się odmeldować, że żyję - jeszcze ;-)

Pozdrawiam i biorę się z powrotem za pracę!

gloria -Witaj. Ja na forum jestem od niedawna więc nie mogę Cie nawet pamietac, ale miło poznać.
Można wiedzieć gdzie Ty mieszkasz?

Katja - Wiesz, moja córcia przez całą ciążę bardzo mało sie ruszała i były dni, że wogóle nic nie czułam.

Moja mała ropuszka usnęła. Mam chwilę dla siebie.;-)

Katja - moja mała w brzuszku ruszła się mało. Częściej czułam jej czkawkę niż ruchy:tak:

Czy którejś z Was małe śpi już tylko raz dziennie. Mi się wydaje żę moja już tylko 1 drzemkę bezie sobie robiła. Położenie ją teraz na kolejne spanie wymagała dużo wysiłku. Niby śpiąca ale wstawała cały czas. :baffled:

Kurcze taka śliczna pogoda za oknem, śnieg, delikatny mróz i piękne słońce, aż się chce siedzieć na dworku...a my niestety dziś znów w domku :-(. Mam nadzieję, że Ami wkrótce przejdzie, a pogoda będzie coraz ładniejsza :tak:

Dziubek, tak mój Mikołaj na ogół śpi raz dziennie - na spacerze i trochę po spacerze. Niestety spanie nie należy do jego ulubionych czynności. Jego starszy brat Maksio przestał sypiać w dzień przed ukończeniem roku...

Dziubek to zależy ile Ci śpi, bo moja śpi 3 razy dziennie (teraz właśnie ma trzecią drzemkę), ale śpi nie długo po godzinie to max, no chyba, że coś dziwnego się wydarzy i śpi dłużej, ale gdzieś czytałam, że takie dziecko powinno mieć 2 drzemki po około 2- 2,5 h, więc moja się łapie, bo w ciągu dnia śpi średnio 3,5- 4 h, ale każde dziecko jest inne i każde przesypia tyle ile potrzebuje :tak:, a u Ami też bywały takie dni, że spała tylko raz, a ostatnio był taki dzień że tylko 30 minut :szok:

no kurcze moja już się naspała:wściekła/y: No i chyba jednak będzie u nas 1 drzemka w ciągu dnia. Kurcze ale ona taka marudna jest jak się nie prześpi ze cięzko z nią wytrzymać. Spadam bo zaraz zacznie kwęczeć moja kruszyna

reklama
Witam się i z rozpędu chcę złożyć życznia z okazji 28 urodzin dla DOTKASS!!!!:-):-):-):-)

Ja kapie co drugi dzien teraz:tak:glowke myje 1-2 razy w tyg bo nie ma za bardzo co.Pediatra w Pl powiedziala zeby myc zadko bo ich malo a myciem oslabiamy wloski:szok::tak::-)
Z tej racji że Hania ma długie włoski myłam zawsze codziennie, ale postanowiłam przyzwyczajać włosy i teraz co 3 dni myję i jest OK.

Dziubek to zależy ile Ci śpi, bo moja śpi 3 razy dziennie (teraz właśnie ma trzecią drzemkę), ale śpi nie długo po godzinie to max, no chyba, że coś dziwnego się wydarzy i śpi dłużej, ale gdzieś czytałam, że takie dziecko powinno mieć 2 drzemki po około 2- 2,5 h, więc moja się łapie, bo w ciągu dnia śpi średnio 3,5- 4 h, ale każde dziecko jest inne i każde przesypia tyle ile potrzebuje :tak:, a u Ami też bywały takie dni, że spała tylko raz, a ostatnio był taki dzień że tylko 30 minut :szok:
Zazdroszczę że dzieciaczki wam tak śpią, u nas norma 2 x 30 min a czasami tylko 1 raz drzema.:zawstydzona/y:

Co do czerwonych rzeczy właśnie kupiłam czerwoną koszulę z żabotem na allegro. Dopadła mnie mania kupowania:sorry2:

No i tyle, chyba idą już w końcu zęby, białe prześwituje i maruuuudna jest strasznie ufff....

Witajcie Gloria i Katja !!!

Do góry