reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

No własnie mam tez problez z tym jaki proszek kupić . Czy Jelpa czy może troche tańszy . Jesli macie juz jakieś doświadczenie to prosze o pomoc w wyborze .

reklama
madamagda, dziękuję za wiadomość o proszku, bo miałam właśnie do Ciebie pisać, że byłam w Kauflandzie a tam jednak nie ma Dzidziusia!!!Jest jakiś Bobas, czy cos takiego. Już wiem, gdzie jest ten Polo Market. :-)

Aurelia - sama skrócona szyjka i to malutkie rozwarcie nie jest widocznie wskazaniem do leków. To już druga ciąża i podobno wszystko już luźniej trzyma. Taka sytuacja z twardym brzuchem zdarzyła mi się pierwszy raz w tej ciąży. Jak mi nie przejdzie do poniedziałku to dzwonię do ginki po jakis "wspomagacz".

Łania - na szczęście mój mąż ma koniec sezonu z zawodami w kwietniu (co prawda na koniec kwietnia, ale i to jest ok) a poza tym uczy w szkole wyższej i tak poukładał sobie zajęcia, żeby studenci je skończyli i pozaliczali do końca maja. Potem będzie do naszej dyspozycji. Może i Twój może jakoś wszystko zorganizować, aby począwszy od maja mieć więcej czasu dla swoich kobiet - tej dużej i tej całkiem malutkiej.

A ja sie wzielam za sprzatnie i powiem wam ze odkurzac to ja juz nie moge,niestety lub stety musi moj mezulek musi to robic tylko.Teraz jestesmy z Vanesska juz wykapane i czas na kolacyjke :)

dziewczyny napiszcie mi jak to jest z chorobowym?, pierwsze 34 dni płaci pracodawca, potem ZUS-to wiem. ale teraz nie weim czy ZUS się rozlicza z zakładem pracy i mam normalną wypłatę na konto z każdej pracy ( pracuję w dwóch poradniach) czy ZUS mi płaci bezpośrednio( mam im zanieśc nr konta:confused:) , już pominięciem pracodawcy?

Maja - z tego co wiem, to jest tak, ze jesli Twoj pracodawca zatrudnia powyzej 20 osob, to dalej od niego bedzie wplywala Ci pensja. Tak jest u mnie - dostaje terminowo, tak jak bym pracowala normalnie. Jesli pracodawca jest mniejszy, to bywa roznie - albo on Ci bedzie placil, albo bezposrednio ZUS, a z tego co sie orientuje, zdarzaja sie w takich przypadkach opoznienia, ale nie zawsze.

Agusia - no to dobrze, ze Twoj Maz tak moze wszystko poukladac, by byc z Wami. U nas bedzie raczej ciezko, bo mozna powiedziec, ze moj Maz ma 3 prace - stala, imprezy dla dzieci jako Zygzaki i kabaret... a w tym dodatkowo wlasna firma, wiec podejrzewam, ze ciezko bedzie mu wyegzekwowac wieksza ilosc czasu,,, Natomiast plus jest napewno taki, ze w wakacje nie bedzie mial studiow w weekendy, wiec chociaz to... Mi ciezko czasem sobie z tym poradzic, bo widze, jak duzo pracuje, no a ja... siedze w domu na zwolnieniu... oczywiscie staram sie pomoc mu ile moge, ale to nie to samo...

Co do proszkow, to ja chyba tez zaczne od Dzidziusia, bo cena kuszaca.:-)

dzięki Łania :-)
napaliłam się na ten proszek Dzidzuś, ale gdzie go można dostać oprócz tego Polo Market, bo tego u mnie nie :-(
wiem też że na stronie producenta można zamówić, powyżej 100 zł przesyłak jest bezpłatna, ale to już chyba ostateczność, żebym proszek przez internet kupowala :-p

ja jakiś czas temu kupiłam Dzidziusia na razie wyprałam ciuszki i mi ładnie pachnie w szafie tylko zobaczymy czy maleństwo nie będzie uczulone mam nadzieję że nie:-):-):-) a pierze jak każdy inny tylko jest tańszy:happy2:

reklama
Witam Was Kochane,
mój internet psikusy mi robi bo w ciągu dnia go nie ma a wieczorem jest:baffled:
ja po wizycie u gina, Zosia waży 1150 dkg ponoć w sam raz nóżkami do dołu, śmieje się że dziecko do pionu postawione od samego początku:-D. Nam to nie przeszkadza bo i tak mamy CC ale lekarz twierdzi że dobrze by było jak by miała główkę w dole:-):-).
Trochę mnie zmartwiłyście że nie ma w Kauflandzie tego proszku Dzidziuś bo u mnie Polo Marketu nie ma, może jakieś inne hiprmarkety typu Tesco, Real, Carrefour.:confused:

Do góry