reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Ola Maks jest opiekuńczy i kochany po Tobie :-) bo przykładem dla niego jesteś ;-) bo jakby było inaczej już dawno być swojego męża w "dupę" kopnęła...

reklama
Dzięki dziewczyny, faktycznie Maksio jest kochany i wspaniały, ale miał też taki okres, kiedy już nie miałam sił do jego wiecznego wycia i wymuszania wszystkiego.... na szczęście mu to przeszło bo traciłam już wiarę...!

Minka, ach bo się zarumienię! Przeceniasz mnie kochana!

Widzę, że wszystkie Majowe Mamusie już śpią :-(
Też zmykam do łóżeczka. Dziewczyny, czy którąś z Was boli kość łonowa?? mnie przeokropnie, momentami nie mogę chodzić :baffled::baffled::baffled:.
W zasadzie to nie wiem, czy to kość, czy mięśnie. Bardzo mnie to boli, dzisiaj nawet nie mogłam podnieść nogi, żeby buta założyć.
Dobranoc Majóweczki!!!

Dobry wieczór.
Trochę się nasprzątałam dzisiaj. Ale zaliczyłam też spacer z Anią i troszkę poodpoczywałam.
ciśnienie dzisiaj i jak zwykle w normie ale za to tętno miałam 107 wiec raczej trochę za duże ale przez ostatni tydzień często mi się to zdarza:confused: muszę pogadać z moja gin czy to normalne
Ja mam ciśnienie średnio 100/60 ale od zawsze miałam tętno powyżej 85, taki ze mnie typ ;-).

Vanessa2, nie wiem, czy powinnaś sobie aplikować witaminki na własną rękę. Jak się pytałam mojego lekarza o witaminy, to kazała już nie brać, jeść dużo owoców i warzyw i ryb. Powiedziała, że po tych witaminach dzieci są sztucznie utuczone, czy coś takiego...Jak nie ma potrzeby, to żeby nie brać.:tak:
Ja biorę Prenatal i folik a teraz także ferrum lek. Oczywiście, te z pożywienia są lepiej przyswajane ale o tej porze roku warzywa niestety są mniej bogate w witaminy i ich dawka moze być niewystarczająca. Jakoś moja Ania nie jest /była specjalnie utuczona po suplementowych witaminach, była na początku raczej chudziaczkiem. Hmmmm :sorry2:

Wróciłam z długich zakupów i wiecie co pierwszy raz skorzystałam z kolejki pierwszeństwa, bo jak się robi zakupy w markecie to w kolejce stoisz do mięsa, do wędlin, do sera, do garmażerki normalnie mnie to wykończyło więc od razu poleciałam do tej nakrótszej kolejki przy kasach.
Jak jest takowa kasa otwarta to zaraz do takiej sięudaję, trzeba korzystać póki można, no nie? A różnie tam bywa z tym pierwszeństwem :baffled:.

Życzę Spokojnej nocy.

Ola - no to nieciekawie z tym ZUSem... ale i tak dalej planujesz isc na zwolnienie?

Agusia - no faktycznie, moj Maz ma ciekawa prace, ktora lubi... chyba podobnie jak Twoj... niestety z pracami, ktore sie lubi, to chyba z reguly jest tak, ze pochlaniaja wiecej czasu niz powinny...

Dzidzia strasznie mnie dzis kopie i czuje sie momentami jakby jej nozki szykowaly sie juz do wyjscia...:baffled: Dziwne i niezbyt przyjemne uczucie, tak jak by byla troche za nisko...

Łaniu, no sama już nie wiem. Zacznę od złożenia do Zusu pisma z wnioskiem o "przywrócenie", poczekam na ich odpowiedź. Jeżeli mnie nieładnie potraktują i jeszcze okaże się, że mam płacić składki cały czas, to zawieszę działalność na jakiś czas.
Mąż mówi, żebym się nie przejmowała. Rzeczywiście przy Maksiu nie miałam ani zwolnienia ani macierzyńskiego (po prostu nie wykorzystałam, co nie znaczy że tydzień po porodzie już pracowałam ;-)). W każdym razie, do końca marca jeszcze popracuję pewnie.

Łaniu odpocznij sobie, może jutro poczujesz się lepiej, czego Ci serdecznie życzę!

Wkońcu,wkońcu wkońcu mam suwaczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laugh2::happy::happy::happy:
A to wszystko dzięki IWONCE -normalnie czarodziej jaki czy cooo???
Ja sto razy próbowałam i dupa a tu prosze yroszke sie nameczyłam zanim wybrałam i jest!!!:-)Iwonko dzięki ja tyle stron z tymi suwakami przewertowałam ahhhhhhhh szkoda słów a tu prosze::tak::szok:Aż się podnieciłam chociaż to nie o tym wątek hehe.......................

reklama
Widzę, że wszystkie Majowe Mamusie już śpią :-(
Też zmykam do łóżeczka. Dziewczyny, czy którąś z Was boli kość łonowa?? mnie przeokropnie, momentami nie mogę chodzić :baffled::baffled::baffled:.
W zasadzie to nie wiem, czy to kość, czy mięśnie. Bardzo mnie to boli, dzisiaj nawet nie mogłam podnieść nogi, żeby buta założyć.
Dobranoc Majóweczki!!!

jeja obym ja takich problemów nie miała z tym spojeniem:shocked2:współczuje .
Co ty gadasz to ja zawsze ostatnia zostaje na bb a wszystkie już chrapią!!!:tak:

Do góry