reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Olu - i w sumie czlowiek sie zastanawia po co płaci te składki na ZUS jak i tak na nic pozniej nie moze liczyc... Tak samo w przypadku wlasnej dzialalnosci gospodarczej jak i zwyklej umowy o prace... A swoja droga zawieszenie dzialalnosci nawet na kilka miesiecy nie jest moze zla opcja... Tylko pozniej odwieszenie wiaze sie chyba z jakimis kosztami, ale chyba niewielkimi.
I dziekuje... chyba faktycznie jutro wiecej poleze... nie wiem skad takie dziwne odczucia... moze poprostu sie tak wierci dzidzia, bo szykuje sie do zmiany pozycji glowa w dol... mam taka nadzieje.

Dobrej nocki Majóweczki.

reklama
Łaniu, mam wrażenie, że najgorszym horrorem przy zawieszeniu działalności jest konieczność odwiedzenia urzędu gminy (dwa razy), potem zusu, skarbowego i nie daj Boże gusu, w którym można stracić nerwy, cały dzień oraz wiarę w sensowność systemu (bo urząd gminy i tak zawsze wszystkie te instytucje o wszelkich zmianach informuje, a i tak biedny żuczek musi sam wszędzie pojechać i odpowiednie papiery wypełniać.... w końcu zatrudnienie rzeszy urzędników musi mieć jakieś uzasadnienie, prawda...). A potem to samo przy wznowieniu działalności hihihi Najlepiej np. z półrocznym niemowlęciem pod pachą!
Kathy, bo Iwonka wszystko wie i umie. Ot co ;-)

Dobranoc, lecę już wywieszać pranie, myć się, i spaaaaaaaać! A za 11 godzin będę wiedziała kto mi w brzuchu buszuje. Nie wyjdę z gabinetu dopóki się nie dowiem, ale myślę że tym razem dzidzia zachowa się przyzwoicie i rozłoży nóżki. I tak wszyscy mówią, że "wyglądam na chłopaka", łącznie z moją ginką....

[
Kathy, bo Iwonka wszystko wie i umie. Ot co ;-)

Dobranoc, lecę już wywieszać pranie, myć się, i spaaaaaaaać! A za 11 godzin będę wiedziała kto mi w brzuchu buszuje. Nie wyjdę z gabinetu dopóki się nie dowiem, ale myślę że tym razem dzidzia zachowa się przyzwoicie i rozłoży nóżki. I tak wszyscy mówią, że "wyglądam na chłopaka", łącznie z moją ginką....[/quote]

Olu a ja stawiam na dziewczynke bo fajnie jest miec parke:-D a chłopca już masz no ale jutro sie przekonamy ja stawiam na dziewuszkę sama bede miała takową!!!Już ją koffam mooooooooooooooocno!:happy2:no dobra ja już spadam do wyrka paaaaa!!!;-)

Ola - ja pamietam, ze jak zawieszalam dzialalnosc, to skladalam pismo tylko do Urzedu Gminy... natomiast z rok pozniej scignal mnie US, zebym zlozyla zerowe deklaracje za okres, kiedy dzialalnosc byla zawieszona.. No ale pozniej z odwieszaniem jest znow duzo roboty...
Trzymam kciuki za jutrzejsze USG:-)

Kathy - widze, ze w koncu udalo sie z suwaczkami:-D

Dobra, zmykam, bo sie nie odkleje od kompa... Dobranoc!

Łaniu, a to byłby jakis plus gdyby wszędzie jednak nie trzeba było osobiście jeździć, szczególnie do gusu. No zobaczymy jak Zus odpowie na moje pismo, bo wcześniej i tak nic nie zrobię.

Kathy, ja też bym chciała parkę, ale już dwóch lekarzy wypowiadało się w stylu "prawdopodobnie chłopak".... więc wolę się nie nastawiać. Zresztą chłopaki są super!

DObranoc też już lecę.

Dzien dobry Majoweczki!:-)

Widze, ze jeszcze chyba spi wiekszosc z Was... mi niestety nie bylo to dane.. dzidzia cala noc sie wiercila i wierci sie dalej...

Miłego piątku!

witam i ja!
dzisiaj z brzuszkiem lepiej, uff...

Kathy - gratuluje suwaczków! Mój Mieszko, który zawsze zagląda mi przez ramie gdy siedze przy kompie jest przeszczęśliwy. Uwielbia smoki i ten z Twojego suwaczka strasznie mu się spodobał :-D Właśnie przyniósł mi swojego pluszowego smoka :-)

Miłego dnia!

reklama
Wkońcu,wkońcu wkońcu mam suwaczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:laugh2::happy::happy::happy:
A to wszystko dzięki IWONCE -normalnie czarodziej jaki czy cooo???
Ja sto razy próbowałam i dupa a tu prosze yroszke sie nameczyłam zanim wybrałam i jest!!!:-)Iwonko dzięki ja tyle stron z tymi suwakami przewertowałam ahhhhhhhh szkoda słów a tu prosze::tak::szok:Aż się podnieciłam chociaż to nie o tym wątek hehe.......................

GRATULACJE!!!
Ciężko było, ale za to jakie masz ładniusie suwaczki :tak:

Do góry