reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2020

Ja się staram uspokoić po wczorajszej wizycie teściów... Na dzień dobry dostałam wyklad jaka jestem głupia, że wierzę w tę durna epidemię i 'zabojczg katarek', córeczka im pkkazala wyklejankę, zrobila wirusa i zaczęła opowiadać o nim (no coz tłumacze dziecku, bo pyta czemu zamkneli przedszkole i nie widzi kolegów), to zaczął na mnie wrzeszczeć, że ja jestem debilem, który ogłupia dziecko i wciska mi kity. Z nerwów łzy stanęły mi w oczach i wyszlam do kuchni bo nie dawalam rady z nimi wytrzymać. Ale mąż podziałała, w ciągu 5 min wyszli obrażeni bez pożegnania. Cały dzień chodziłam w nerwach. Uspokoił mnie wyjazd po nosidło i na spacer do lasu, ale w nocy znowu masakra.
Całą noc śniłam, że urodziłam nagle w domu, no tak realne to było, że co chwila sprawdzałam, czy to nie prawda. Tym bardziej, że to dopiero 31 tydzień, a ja nawet nie mam jeszcze torby do szpitala [emoji2962] Od 6 siedziałam i sprawdzalam oraz poprawiałam listę co kupić po wypłacie, ale teraz już mi przeszło i się z tego snu śmieję
Ja się staram uspokoić po wczorajszej wizycie teściów... Na dzień dobry dostałam wyklad jaka jestem głupia, że wierzę w tę durna epidemię i 'zabojczg katarek', córeczka im pkkazala wyklejankę, zrobila wirusa i zaczęła opowiadać o nim (no coz tłumacze dziecku, bo pyta czemu zamkneli przedszkole i nie widzi kolegów), to zaczął na mnie wrzeszczeć, że ja jestem debilem, który ogłupia dziecko i wciska mi kity. Z nerwów łzy stanęły mi w oczach i wyszlam do kuchni bo nie dawalam rady z nimi wytrzymać. Ale mąż podziałała, w ciągu 5 min wyszli obrażeni bez pożegnania. Cały dzień chodziłam w nerwach. Uspokoił mnie wyjazd po nosidło i na spacer do lasu, ale w nocy znowu masakra.
Całą noc śniłam, że urodziłam nagle w domu, no tak realne to było, że co chwila sprawdzałam, czy to nie prawda. Tym bardziej, że to dopiero 31 tydzień, a ja nawet nie mam jeszcze torby do szpitala [emoji2962] Od 6 siedziałam i sprawdzalam oraz poprawiałam listę co kupić po wypłacie, ale teraz już mi przeszło i się z tego snu śmieję
Nie martw się ja też mam nawiedzonych teściów, gdyby nie uderzające podobieństwo stwierdzilabym , ze moj maz zostal adoptowany 😁

reklama
Dzień dobry ja też się wyspałam... Właśnie szukam w necie zastępczych rzeczy poki nie będę mogła ściągnąć z Polski i tym sposobem znalazlam dostawke i przewijak z wanienka nie jest o mój szczyt marzeń, ale będzie służyć na czas kryzysu 🤦‍♀️

Załączniki

• Screenshot_20200322-105037_Chrome.jpg
    Screenshot_20200322-105037_Chrome.jpg
    185,5 KB · Wyświetleń: 103
  • Screenshot_20200322-105039_Chrome.jpg
    Screenshot_20200322-105039_Chrome.jpg
    185,9 KB · Wyświetleń: 106
  • Screenshot_20200322-105145_Chrome.jpg
    Screenshot_20200322-105145_Chrome.jpg
    238 KB · Wyświetleń: 104
Hej dziewczyny powiedzcie mi co zamawiacie z apteki? Jeszcze nie robiłam zamówienia ale tak zastanawiam się dopiero. Napewno krem na odpażenia położna mówiła aby bez cynku był.

Dzień dobry ja też się wyspałam... Właśnie szukam w necie zastępczych rzeczy poki nie będę mogła ściągnąć z Polski i tym sposobem znalazlam dostawke i przewijak z wanienka nie jest o mój szczyt marzeń, ale będzie służyć na czas kryzysu 🤦‍♀️
Dostawke do łóżka ja sama wybralam zamiar lozeczka stacjonarnego ;) wiec ja zakladam ze moja Mala będzie tam do 6 miesiaca spala. Potem ja przesadze na lozeczko. ;) mam nadzieje ze nam to na dobre wyjdzie. Bedzie blisko i mam nsdzieje na szybsze karmienie i nie bede sie stresowac że spi na łóżku z moim mezem który jeat zwykle nieuwazny ☺

Hej, Ja zamówiłam sobie jeszcze koszule do porodu w razie czego... bo nie wiem ile czasu spedze w szpitalu. Po za tym ze starszymi osobami jest najgorzej. Mój tata miał zamknąć sklep , mimo ,że jest wstanie przeżyć bez dochodów w sklepie , sklep nadal otwarty. Mama się boi , mnie serce ściska... No nie przegadasz. U nas w Radomiu dziś pierwszy zgon. Z tymi paczkami w Gemini dziewczyny na FB piszą ,że się długo czeka. Ja powinnam kupić paracetamol bo , po cc bez niego nie byłam w stanie funkcjonować w domu , ale chyba zamówię paczkę...

Głodna jestem ♥️. Robię spagetti na dwa dni. A wczoraj upiekłam drożdżowe ♥️

Hej dziewczyny powiedzcie mi co zamawiacie z apteki? Jeszcze nie robiłam zamówienia ale tak zastanawiam się dopiero. Napewno krem na odpażenia położna mówiła aby bez cynku był.
ŁOOO ja zaszalałam. Na pewno Sól Fizjologiczna w ampułkach. Czopki glicerolowe i z paracetamolem. Katerki rektalne. Espumisan dla niemowląt. Krem z cynkiem na odparzenia, i zwykły z nagietkiem do smarowania. Zasypka z Sylveco. Podklady jednorazowe. Wkładi laktacyjne. Octanisept. Witamina D
I zastanawiam się nad Vibrucolem
Przy pierwszej wszystko się przydało, a w obecnej sytuacji wolę miec niż czekać ponad 2 tygodnie gdy okaże sie potrzebne [emoji1787]

ŁOOO ja zaszalałam. Na pewno Sól Fizjologiczna w ampułkach. Czopki glicerolowe i z paracetamolem. Katerki rektalne. Espumisan dla niemowląt. Krem z cynkiem na odparzenia, i zwykły z nagietkiem do smarowania. Zasypka z Sylveco. Podklady jednorazowe. Wkładi laktacyjne. Octanisept. Witamina D
I zastanawiam się nad Vibrucolem
Przy pierwszej wszystko się przydało, a w obecnej sytuacji wolę miec niż czekać ponad 2 tygodnie gdy okaże sie potrzebne [emoji1787]
A octanusept w jakim celu zapytam bo ja zielona w tych sprawach 😅

A octanusept w jakim celu zapytam bo ja zielona w tych sprawach [emoji28]
Mi położna przy pierwszej poleciła do psikania kikuta pępowinowego, bo odkaża i wysusza, nie drażniac skóry jak np. Spirytus. Niby jest wiele głosów przeciw, ale też wiele za. U młodej kikut zagoił się w niecałe dwa tygodnie (szybciutko), więc mozna powiedziec, że przetestowałam.
Dodatkowo dziala świetnie jako środek antybakteryjny.

Hej. Jak sobie radzicie z infekcjami dróg moczowych? Właśnie od wczoraj mnie zaczęło łapać. muszę jakos do jutra wytrwać i bede dzwonić do mojej lekarki.

reklama
Hej. Jak sobie radzicie z infekcjami dróg moczowych? Właśnie od wczoraj mnie zaczęło łapać. muszę jakos do jutra wytrwać i bede dzwonić do mojej lekarki.
Przede wszystkim duzp pić i jesc i pic żurawine. ;) ja mam juz drugi raz w ciąży. Jeden ze skutkiem na nerke. Wiec nie ma co lekceważyć ale nie ma co panikowac . Nie brać kapieli. Ograniczyc zele do higieny intymnej. Używać swoch recznikow. ;) ale jak.masz to.kedz zurawine. Mozna brac urosept ale to ziołowa kuravja i ttezba dłużej brac aby zadziałało. Najleoiej jutro zrobić mocz i posiew ;)
Duzo pić ciepłego i wody aby przeczyscic pecherz. Kobiety w ciąży, szczegolnie w 3 trukymetsrze mają problem z ikladem moczowym, bo dziecko naciska na pęcherz i nie ma takiej wymiany. Sa zastoje moczu. Dlatheo trzeba pic minimum 2 litry wody (nie liczac innych napoi) ;)

Do góry