Żyrafka26 a jak Ci sie tam zyje??
lepiej/gorzej niz w Polsce??
mum_to_be podobno w Polsce tez mozna- gdzies juz o tym slyszalam
aesthete - My na slubie mielismy dwoch swiadkow- nie ma zadnego nakazu by byla kobitka i facet moze byc dwoch swiadkow tej samej plci
Nadzieja,sagaa31 - a ja chyba i tak jestem najgrubsza z Was wszytskich
177 cm wzrostu i 97 kg zywej wagi!- wiec lepiej nie marudzcie!!!
skorupka89, An_Ka -- O chory facet w domu to jakis koszmar- lepiej bez kija nie podchodz!! jak moj M jest chory to ja dostaje szalu.. w sumie dotyczy to kazdej sytuacji gdy Go cos boli.. najlepiej do mnie mowi ,ze Go boli kregoslup - a lazi na silownie wiec mowie ,ze na bolacy kregoslup to nie silowania a basen wskazany- to na mnie naskoczyl ,ze On ma luszczyce i jak On sie tam pokaze- dodam ,ze ma po prostu jakby przebarwiona skore na czerwono- ale juz dostaje szalu i nie pojdzie.. no dobra to mowie ,ze Go pomasuje - to nieee bo znow ,ze niby za mocno Go masuje ... po czym mowi do mnie - a Ciebie juz kregoslup nie bolii>? a ja mowie a boli ale juz nie wspominam Mu bo przeciez Jego bardziej boli wiec nie mam nawet sumienia By Go prosic o masaz...
Wlasnie chce chodzic na basen a Wy dziewczyny plywacie teraz w ciazy>?
Martuśka- ja tez poraz pierwszy
Natuszka21 -Mi sie wydaje ,ze ten ZUS wychodzi taki duzo bo to jest tak ,ze to jest jakby na lewo i wowczas ZUS trzeba odpowadzic po stornie pracownika plus to co musi zaplacic pracodawca i to faktycznie moze wyjsc kolo 1000 zl a potem jak juz bedziesz na L4 to sie placi tylko czesc tego ZUSu - tak mi sie wydaje

no a jak ktos pracuje normalnie to placi tylko swoj ZUS a druga czesc to koszt pracodawca stad takie kwoty..
a I czemu czekasz do placenia Listopa ,grudzien>? a nie wczesniej? - chcesz poczekac do pewnosci, ze w ciaza wszytsko ok??
madziulek20 - niestety troche mniej tej kasy- to wygalda tak jesli zdecydujesz sie wpier na pol roku to dostajesz po 100 % a potem kolejen pol roku jak sie zdecydujesz to po 60 % a jesli od razu zadeklarujesz sie na roczny urlop macierzynski to placa przez ten rok po 80 % - tak naprawde jak to przeliczysz to kasy tyle samo wyjdzie
Straciatella - zapewniam Cie ,ze nie bierzesz za duzo kwasu- ja biore dziennie
5 mg!- mam taki przepisany od ginka na recepte refundowany

- a i na ulotce pisze, ze podaje sie do 15 mg na dzien
Co do mieszkania- My obecnie wynajmujemy mieszkanie oklo 50 m kw. dwa pokoje, ale w sumie i tak caly czas mieszkamy w jednym a drugi sluzy jako garderoba to tez nie klopot jak sie Dziecko pojawi
ech ja sie tak dobrze nie mam jak Wy - moj M juz zapowiedzial ,ze On wstawac nie ma zamiaru bo On musi byc wyspany do pracy- coz taki typ... -zazdroszcze , ze Wasi Faceci sa bardziej troskliwi...
Teraz wogole oszalal i sie zpisal na kurs angielskiego =3 razy w tyg i na silowanie lata tez kilak razy tyg.., juz w zlosci powiedzialam ,ze moze na cos jeszcze sie zapisze... mam wrazenie ,ze ucieka od moich fochow..
Poza tym wszystkim to mecza mnie mdlosci, bole glowy i wysypalo mi buzke- łoo wygaldam jak monsters