reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

reklama
jakos wtedy o tym nie myslalam tylko się relaksowalam basen i jacuzzi były na dworze ale sama temperatura na dworze nie schodzila poniżej 35 stopni

Straciatella, nie mów mi o mięsie! Mnie od mięsa odrzuciło i na samą myśl mi się podnosi :p

iwonaimaja, to jak na dworze było 35stopni to w wodzie pewnie więcej :) ja będę unikać na pewno :p

probuje edytować posty żeby nie pisać jeden pod drugim ale jak daje zapisz to mi się nie wysyla już tak kilka razy probowalam zrobic

aesthete, z tego co ja się orientuję, to nie może być stricte dwóch matek chrzestnych. Możliwa jest sytuacja, ze są dwie kobiety, ale wtedy tylko jedna jest jako matka chrzestna, a druga jako świadek chrztu. Ale to pewnie najlepiej zapytać na miejscu, w swojej parafii.

Jutro już wypadnie u mnie 9tc :szok:
a nawet rozpocznie się 10 ;-)

Nie widzę tematu w który mogłabym się przedstawić, a więc tutaj. Dołączam do Was drogie majówki. Mój termin to koniec maja. ok 28-29, Mam na imię Sylwia, lat 27 to nasze drugie dzieciątko. Starsza córeczka ma 14 miesięcy i ma na imię Natalka. Udało się w pierwszym cyklu staraczkowym.
I nie wiem czy tu mogę pytać ale czy któraś poszła na L4 od razu i ma zamiar ciągnąc do końca ciąży?
cześć :tak: witaj na majówkach ;-)
co do zwolnienia, zamierzam pójść na sam koniec ;-) no, chyba że coś bedzie się działo :zawstydzona/y:

witam przy kawusi :)
zazdraszczam :wściekła/y:

Kurcze niedawno wstałam a usnelam pewnie przed 24. strasznie sie ostatnio nie wysypiam... mogłabym spac całą dobe...
spałam od 20:30 do 5:30 :szok: i jakoś specjalnie nie czuję się wyspana ;-)

Ja miałam kiepską noc. Żołądek i głowa mnie bolała :( Do tego doszły mdłości. Objawy ciążowe się coraz bardziej nasilają :p
witaj w klubie ;-) mnie całą noc mdliło, aż do odruchu wymiotnego :wściekła/y: mąż twierdzi, że przy Mrówku też tak miałam, ale ja kurna nie pamietam żeby mnie tak całą noc trzymało :szok:
zresztą wtedy nie pracowałam, więc mogłam się mdlić w domu ;-) w pracy ciężko skupić się na robocie jak trzeba się zastanowić czy teraz zwymiotuję, czy może sobie kaszlnę ;-)

Dziewczyny zastanawiam się czy to prawda, że w 2 ciąży szybciej widać brzuszek..., bo u mnie naprawdę zaczyna być widać. Z synkiem taki brzuch miałam w 12 tygdoniu jakoś:szok:
:-D mi brzuch wyspoczył dopiero w 16 tygodniu ;-) a teraz za dużo sadła by coś było widać ;-) wam chudzielcom widać szybciej :-p

Co do basenu - w ciąży nie będę chodzić. Często łapałam jakieś wirusiki (grzybki, drogi moczowe itd) więc nie wyobrażam sobie przechodzić przez to w czasie ciaży. ;-)
mojej przyjaciółce ginka poleciła używanie tamponów ;-) i chodziła całą ciążę, zero nieprzyjemności ;-)

Co dzisiaj jemy?
Ja właśnie wsuwam ryż z mlekiem dr. oetkerea :-p
chleb razowy z szyneczką i musztardą dijon :-D i obowiązkowo ogórkiem kiszonym ;-)

Jejku ja uwielbiam gorące kąpiele. teraz sie ograniczam do troche nizszej temperatury i oczywiście nie leze pół dnia w wannie. Wyczytałam żeby lezec max 15 min wiec staram sie do tego stosowac :-)
Wymyśliłam na śniadanie warzywka na patelnie, i co?:szok: odrzuciło mnie od moich ukochanycgh brokułów:baffled:

w ramach walki z mdłościami dodam tylko, że skreślam herbatę miętową ;-)
herbata truskawkowa z rabarbarem też do skreślenia ;-)

Aśku - spróbuj wody niegazowanej z cytryną ;-)

odnośnie basenu... chyba tampon nie uchroni mnie przed jakimiś wirusikami dróg moczowych?...

reklama
Ja tez uwielbiam gorące i długie kąpiele. I strasznie mi ich brakuje. Ale co sie nie robi dla dzieci :D

Jeśli chodzi o obiad to u nas barszczyk z uszkami. Dawno nie jadłam :)

Ogólnie czuję sie dobrze. Az zaczynam sie martwić czy wszytko ok.
Co do brzuszka to tez juz sie robi widoczny ale niewiem czy to dzidzi czy obżarstwo :D

A teraz przegryzam chipsy paprykowe polane sokiem z cytryny :-D mniam :)

Do góry