reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

no niestety... tylko tyle :p jeszcze ZUS może zakwestionować moją składkę, jak tak nagle sobie podniosę i nic mi nie wypłacić, a wtedy pozostaje droga sądowa ;) oczywiście jakby tak było to zamierzam się sądzić, bo ZUS nie ma szans :p tylko kilka miesięcy wtedy mam z głowy ;) z tym, że ja nie podnoszę maksymalnie składki, tylko trochę, żeby po prostu dało się jakoś wiązać koniec z końcem... bo nawet bym nie miała ponad 3tys na zapłatę maksymalnej składki :p

Z tego co się orientuję, to trzeba płacić wyższą nie tylko składkę chorobową, ale całą społeczną - do jakiej wysokości chcesz sobie podnieść i jaki wtedy będziesz miała zasiłek miesięcznie?

reklama
tak tak, całą składkę się podnosi :) jeszcze nie wiem, bo księgowa ma mi powiedzieć jaka jest wysokość składki dla kilku podstaw i wtedy dokonam wyboru :)

dziewczyny, polecam artykuł Nastolatek dokonał rewolucji w diagnostyce raka / Nauka & technologia / Po godzinach / DEON.pl

Jezu, dziewczyny... Przeczytajcie to. Nie miałam pojęcia że ludzie takie coś robią...
http:// www.thecontroversialfiles.net/2013/07/chinese-eat-baby-soup-for-sex.html?m=1
Jak zobaczyłam zdjęcia to mi się podniosło... Jak można????

Ostatnia edycja:
Witam.
Dzisiaj oficjalnie w tej ciąży zaliczyłam pierwsze żyganko
Tak nagle wchodzę sobie do kuchni i od progu mnie naciąga. Ledwo na góre zdążyłam :p

W dodatku przeżyłam chwile grozy :( Podczas wymiotowania gdzieś mi coś w złą rure poszło, bo nagle kompletnie nie mogłam złapać oddechu. Okropne uczucie :( Naprawdę się bałam. Pobiegłam do męża. Naszczęście przebudziłam go tymi rozpaczliwymi próbami złapania oddechu więc odrazu rzucił mi się do pomocy.
Mówię wam jak ja się wytstraszyłam.. przez kilka sekund myślałam, że już nigdy oddcechu nie złapię :/

A z bardziej przyjemnych spraw to dzisiaj ostatni dzień pracy i długie wolne :D Jutro rodzice przylatują :)

lena masakra, domyślam się co czułaś bo ja się kiedyś tak samo załatwiłam:// groza

fajnie, że trochę wolnego będziesz miała i ciekawe jak zareagują Twoi rodzice. W sumie nic nie musisz mówić, widać przecież:))

A ja dziś przeszczęśliwa bo.. cycki bolą dalej ale nie ma mdłości!!! Jak ja się cieszę:DDD

aesthete. link nie działa ale weszłam na główną i tam są zdjęcia tych paskudztw z piekarni. bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Ostatnia edycja:
Chciałam zaprosić wszystkie forumowiczki z ŁODZI i OKOLIC na SWAP, czyli wymianę ubrań do Manufaktury w najbliższą sobotę na godzinę 11.00. Impreza odbywa się na II piętrze w Muzeum Fabryki. Jest to świetna okazja, żeby odświeżyć swoją szafę, pozbyć się rzeczy, które w niej zalegają (swoje lub dziecięce), wymienić je lub odsprzedać w rozsądnej cenie.

strasznie zroznicowane te kwoty za wizyty :/ ja płacę 100zł za kazda wizytę i w tym juz mam usg (zwykłe, prenatalne, połowkowe). Dodatkowo płaci się tylko za cytologię - 20zł. A za podstawowe badania krew i mocz zapłaciłam ostatnio 22zl wiec nie jest zle

tak tak, całą składkę się podnosi :) jeszcze nie wiem, bo księgowa ma mi powiedzieć jaka jest wysokość składki dla kilku podstaw i wtedy dokonam wyboru :)

Jezu, dziewczyny... Przeczytajcie to. Nie miałam pojęcia że ludzie takie coś robią...
http:// www.thecontroversialfiles.net/2013/07/chinese-eat-baby-soup-for-sex.html?m=1
Jak zobaczyłam zdjęcia to mi się podniosło... Jak można????

Mam prośbę - mogłabyś wkleić mi na pw wyliczenia od Twojej księgowej? Ja się sama rozliczam i nie za bardzo wiem jak policzyć te składki, ale 254 zł to są śmieszne pieniądze, które przecież nawet na sam ZUS nie starczą :angry:

Co do linku, to PROSZĘ napisz przy nim o czym on jest, bo ja kliknęłam i mnie tak zemdliło i zniesmaczyło, że wolałam tego w ogóle nie widzieć - proszę, ostrzeż dziewczyny, że to o jedzeniu dzieci i, że mogą nie chcieć tego ani czytać, ani oglądać :szok:

Witam.
Dzisiaj oficjalnie w tej ciąży zaliczyłam pierwsze żyganko
Tak nagle wchodzę sobie do kuchni i od progu mnie naciąga. Ledwo na góre zdążyłam :p

W dodatku przeżyłam chwile grozy :( Podczas wymiotowania gdzieś mi coś w złą rure poszło, bo nagle kompletnie nie mogłam złapać oddechu. Okropne uczucie :( Naprawdę się bałam. Pobiegłam do męża. Naszczęście przebudziłam go tymi rozpaczliwymi próbami złapania oddechu więc odrazu rzucił mi się do pomocy.
Mówię wam jak ja się wytstraszyłam.. przez kilka sekund myślałam, że już nigdy oddcechu nie złapię :/

A z bardziej przyjemnych spraw to dzisiaj ostatni dzień pracy i długie wolne :D Jutro rodzice przylatują :)

Gratuluję rzyganka - przynajmniej pierwszy raz masz już za sobą, każdy następny będzie łatwiejszy :rofl2: Co do przytkania, to mnie to nigdy nie spotkało przy wymiotach, ale przy innych okazjach tak i wiem jakie to przerażające!!!! Cieszę się z Tobą z Twojego urlopu - odpocznij i zrelaksuj się :-D

Dotarlam do pracy i teraz troche zaluje, ze jednak poszlam. Maz prosil mnie zebym zostala w domu, ale ja twardo, ze ide:-p
No i mam za swoje:-( Dalej kiepsko sie czuje. W zoladku dziwne sensacje i ledwo przy tym biurku siedze.. a do 4 tak daleko:no:

Makao
moj tata jest malo spostrzegawczy, a moja mama nie wiem czy jakos specjalnie zwroci uwage, bo jeszcze nie dalam jej zadnych sygnalow :p Nie wiem tylko czy jutro juz powiemy, bo chcialabym zeby maz przy tym byl, a nie wiem czy przed praca zdazy :(

olapalo mowisz, ze latwiej bedzie? :) Mam nadzieje, bo to pierwsze prawie mnie zabilo :D

reklama
Do góry