funia11
Fanka BB :)
I już środa......pogoda kiepska ,wieczorem przeszła burza ,trwała 20 minut i pokiepściła pogodę.....dzisiaj chyba nic nie robię....i tak nie robię za wiele.....w e wtorek wizyta ,czas wlecze się jak cholera....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mąż dzisiaj został w domku, zachciało mu się przyciemniania szyb w aucie i wziął wolne
Ranek rozpoczęliśmy nieciekawie, od 3 dni dziadek czuł się strasznie słabo, nie kontaktował i nic nie chciał jeść, dzisiaj mama zadzwoniła po karetkę - pojechał do szpitala. Oby tylko wyzdrowiał 

Dobrze że wszystko okej
Ja bym chętnie poszła do innego lekarza na USG zeby zobaczył płeć bo ten mój jakoś nic nie potrafi 

padła bym całkiem.. 
Nie chce mi sie w to wierzyć. Przecież ciąża trwa 40 tygodni a nie 38. Muszę poszperac i sie dowiedziec bo dla mnie jest to niewiarygodne, że urlop zaczyna sie od 38 tc.
Owszem jeśli kobieta nie jest na chorobowym a nie chce chodzic do konca do pracy, wowczas można skorzystac z urlopu macierzynskiego tak jak piszesz od 38 tc.
i nie mają podstaw do wypisania zwolnienia bo nic Ci się nie dzieje...wtedy idzie już macierzyński ale to jest chore bo ani kobieta nie jest zdolna do pracy w tym okresie ani... bezsensu. Rozmawiałam se swoją położną i jest to prawda...albo sobie załatwie chorobowe na kilka dni albo idę na urlop z pracy przed rozwiązaniem albo na macierzyński...Ooooo
Fakt faktem że przespałam całą noc z przerwami na sikańsko :-)
Ja mam wystawione zwolnienie do 15.05 czyli tydzień po terminie. Tak na wszelki wypadek gdyby mi się przenosić zachciało. Z Bartkiem też tak miałam, a macierzyński zaczął mi się z dniem porodu.