reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

Witam :-)
Byłam dzisiaj na ktg, skurczy brak (max 25% więc spokojnie) ;-)

Termin porodu wg om mam na 21-05, więc jeszcze masa czasu :tak:

Fotelik przyszedł :-D

})i({ korzystam z Tapatalk })i({

reklama
Ewe super i dzieki :)

Mimi4 ja mam termin na 19.05, szyjka zamknieta, ale skrocona o 50%. Lekarz kazal odpoczywac i lezec. Ja mam nadzieje, ze bedzie szybciej niz planowy termin. Wole tak niz przenoszone ;). Zreszta chcialabym juz dzis rodzic :D.

Aszoka dzieki za info co do szpitala od raz lepiej :D.

Kupilam dzis witamine E w plynie i zaczynam masaz krocza :).
A od jutra zaczynam pakowac torbe do szpitala :D. Kolejna tura prania mojej wspanialej coreczki wlasnie sie robi :).

Ewe1985 ja tez mam ciecia cesarskie ustawiona na 12 maja :)
Jeszcze miesiac :)
Prania i pakowania zaczne w przyszly tydzien :)
Osnowe na fotelik tez juz zainstaluje w przyszlym tygodniu :)
Maja przyjsc w ten weekend reszte zeczy :) fotelik do auta, luzeczko przewozne (bassinet), bujaczek, siedzenia do karmienia :) juz niemoge sie do czekac, luzeczko i wuzek mam dokupic pod koniec kwietnia :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ewe1985 Termin wedlug okresu wychodzi na 16 maja, a wedlug moich podliczen bo wiem kiedy dokladnie zaszlam w ciaze na 24 maja. Muwilam to doktorce a ona ze oni musza wedlug okresu wpisywac i takie to buty. To wychodzi 2 tygodni wczesniej.

A ty na ktury masz termin oryginalnie?

Ostatnia edycja:
Hej laski.
DZIŚ ODBIERAM WÓZEK :-)
Dostałam wczoraj od ukochanego książkę " położna 3550 cudów..." Prawie całą wciągnęłam. Fajnie się ją czyta- trochę mnie drażni brak możliwości porodu tak jak ja chcę ale cóż trza żyć dalej. Książka sympatyczna czasem płaczę przy niej czasem aż mi niedobrze od lukru... Czytała w końcu któraś ostatnio jakiś dobry kryminał?

Mamo O. Jaki masz wuzek?
Super wuzek juz w domku.

Ja juz dawno zapomnialam kiedy co czytalam takiego hehe (jedynie co o ciazy podczytuje) :)
Czas zapieprza, budzmnie pochlynia gotowanie :) uwielbiam gotowac :) snia mi sie po nocach chorory jakis ale czytalam na necie ze to jest normalne w trzecim trzymestrze. Duzo niezostalo tak ze trzymam klciuki ze z chororami bedzie koniec, a najwazniejsze ze by dzieciotko zdrowe bylo :)

A co tam u Straciatelli ?
Urodzila?

Cos paru dziewczyn co byli aktywne ostatnio na forum zanikly, niewidac ich :(

Mam nadzieje ze u wszystkich wszystko w porzodku a pociechy siedza w brzuszkach, do chociaz przyblizonego terminu :)

Zycze wszystkim milej soboty :) a ja dalej bede smigac sprobowac usnuc :p z tymi moimi snami eh :)

Ostatnia edycja:
aszoka no to super :) strasznie się cieszę i trzymam kciuki za pozytywny przebieg sytuacji :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam Was piękne. Wczorajszy wieczór i noc za mną ale fatalna...skurcze, bóle podbrzusza, gigantyczny nacisk także tylko leżałam i jęczałam. Do tego jeszcze jakieś sny o dzieciach mnie męczyły jak już zmrużyłam oczy :szok:
Luby oklejał auto po południu a ja poprasowałam dosłownie kilka ubranek co by skończyć już pakować do pudełek, no i mam jak się zaczęło tak tragedia ... :-D Ale pwooli powoli i jest ok.
Przyszykowałam sobie koszule , stanik i szlafrok do szpitala , klapki też zaraz włożę a reszty nie mam :/ termin goni...ja to zawsze mam czas :-)
Maluszek ma przygotowane 3 pary wdzianka bo nie mogłam się zdecyodwać :-D jeszcze pieluchy muszę zakupić...
Dzisiaj miałam plan aby luby wytrzepał dywan z dużego i chciałam go delikatnie podczyścić szczotką na stojąco ale taka pogoda że chyba będzie lało :-( zamierzałam też umyć 2 okna i zawiesić firanki ale jakoś nie wiem ...czy się wezmę za to. Aczkolwiek dzisiaj sobota i mam luz bo w tygodniu nie biorę się za porządki na zewn...
Teraz dopiero wtryniam śniadanko...głowa mi pęka masakrycznie :szok:

reklama
Diabliczka oj skad ja to znam... Jecze co noc, niestety nie z tego powodu co bym chciała :(
Ale juz niedługo dziewczynki.
Ja dziś tez troche ogarniam mieszkanie bo jakos wene mam wiec trzeba wykorzystać ;)

Do góry