reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Cześć dziewczyny czy wiecie jak przestawić maluszka aby wiedział kiedy jest dzień i noc bo jak na razie to w dzień ładnie śpi a jak przychodzi wieczór to ma oczy jak 5 zł i nici ze spania :wściekła/y:

reklama
Andzia kilka postów wczesniej byla o tym mowa. Niestety nie pomoge bo temat mnie jeszcze nie tyczy wiec nie skupialam sie na opisywNych radach.

Bosh...ale gorąco. Poprostu odlatuje :/
Amelka wczoraj wrocila z babcia do domku. Przyjechala mega zmeczona. Spalysmy do 9:00. Ja tez bylam padnieta bo mialam 2 intensywne dni. W nocy mialam skurcze i brzuch mi twardnial. Skurcze byly ale nie jakies mega bolace. Dzisiaj juz jest ok i cisza. Jedynie jestem oslabiona a tak to ok.

mallaika daj znac co jutro z Toba postanowia no i dawaj znac jakie tam warunki live :)

Dołączam do Was dość późno ale pierwotnie moja córka miała urodzić sie w czerwcu ale z przyczyn kardiologicznych i urologicznych muszę mieć przedwczesna cesarkę, która odbędzie sie w środę tj 21.05. ;) Widzę tu kilka mam z Krakowa ;D Ja od dzisiaj rana leze w Rydygierze i dostaje zastrzyki na szybszy rozwój płuc dla małej ;)

Hej kobietki. Ja w szpitalu, jutro mają mi zrobić usg i decyzja na kiedy cc... Także teraz sobie odpoczywam. Z usg dzisiejszego u mojego lekarza wyszło że Igorek waży 4400-4600, obwód główki ma 34,5 a obwód brzuszka aż 37,5, także poród sn mógłby być dla niego niebezpieczny, bo główka by przeszła, a reszta moglaby utknać. Ach to czekanie...

neko witaj!

kasia.artwik wow! ale duży Igorek urósł :szok: moj Mały we wtorek ważył ok 3050, więc teraz pewnie jakieś 3200 g powinien mieć. Trzymam kciuki za zdrówko synka i Twoje :)

anitajas oczywiście, że dam znać :) szczerze przyznam, że boję się leżenia na patologii, bo się tam pewnie nasłucham i naoglądam niejednego :/ Mikołaj ma jeszcze szansę podjąć decyzję o szybkiej akcji ewakuacyjnej i po cichu na niego liczę ;)

mallaika w sumie dobrze ze mnie rozlozylo chorobsko i nie dojechalam na IP w piatek. Generalnie powinnam dzisiaj na IP sie zglosic ale poczekam bo jutro mam ktg na Karowej. No i wolalabym żeby Mlody sam chcial wylezc niz maja go zmuszac eshhhh....

anitajas ja chciałabym już być w szpitalu, bo czułabym się spokojniejsza wiedząc, że mam opiekę, ale 7 dni na patologii to nie jest to. Zmniejsza się ilość wód i obawiam się że przegapię moment niebezpieczny dla dziecka; stresuje mnie kontrola ruchów i cała ta otoczka :/

skurcze, które miałam przed południem na trochę odpuściły jak z Aleksandrem sobie leżakowaliśmy, Mikołaj nadrobił zaległości w ruchliwości a teraz bolesność się nasila.
Trzymajcie kciuki, żeby coś z tego było! :)

Po wizycie: dalej nic nie wskazuje na porodu. Od piatku bede w szpitalu a od poniedziałku beda robic preindukcje. Masakra! Jestem zalamana. Nic sie nie ruszylo :(.

hej
u nas dzis pieknie od rana :tak: zaliczylysmy krotki spacerek kolo domku :tak:

iza_marta kochana :* trzymam mocno kciuki za Ciebie :* tak sie meczysz bidulko.Natuszka miala rodzic w Narutowiczu ale nie wiem gdzie urodzila bo nie pisala jeszcze :tak:

asku kasia och oby i uwas ruszylo ;-)

mamaolafkaidamiana rodzilam w Zeromskim i w 2 dobie do domu.W pierwszej ciazy po 3 dobach nas wypuscili :tak: 5 dób po CC o maskara to wedlug nich wyszla bym dopiero dzis bo jest 5 doba :eek:

reklama
Pampuszek, no w sumie tak, kilka dni mi ten niby czop odchodzil w toalecie w postaci gestego sluzu. Ale jak juz ten faktyczny wylecial to byl maly,bezowy z odrobina krwi.

Iza, nie martw sie, czasem nie zna sie samego siebie. Ja nerwus jak nie wiem co, zaczelam rodzic i nagle nabralam tyle sily psychicznej ze ja nie wiem gdzie to we mnie bylo!!!

Do góry