• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mąka ziemniaczana na odparzenia

reklama
dzis uzylam maki pierwszy raz i zobacze jak dziala bo nie moge sie pozbyc tego "cholerstwa" pozbyc,odstawilam chusteczki nawilzone,sudocrem nie pomagaa,probuje maka,jesli nic nie da,to musze sie przejsc do lekarza i zobaczymy.A gdzie taki olej zakupie?:)

Na pewno są w sklepach zielarskich,w niektórych aptekach też.Naprawdę polecam- goi błyskawicznie i już niejedną pupke uratował,gdy sprawa beznadziejnie wyglądała:tak:

ja używałam do córy bo odparzało ją wszystko co mokre doszłam do tego jak właśnie zaczęłam używać mączkę potem przeszłam na puder tak samo polecam kąpiel z nadmanganianem potasu lub korą dębu jeśli sprawa ma się poważnie

U nas maka ziemniaczana właściwie bardziej zaszkodziła niz pomogła. Z pierwszym odparzonkiem walczyliśmy w lecie, gorac, pupka się poci, tworzyły się grudki. Po zerowej poprawie po kilku dniach, zastosowałam bepanthen i pomógł w dwa dni! A dodam że za radą poloznej odstawiliśmy na czas odparzenia chusteczki nawilżajace i podmywaliśmy wodą przegotowaną na waciku, później osuszenie i maść. Ostatnio przy odparzeniu maść nie zadziałała ( ale chyba za często ją stosowałam) i pomógł szybko sudocrem. Moim zdaniem grunt to nawilżenie. Powodzenia!

Czarna mojej corci na odparzona pupe tylko pomagala wlasnie maka ziemniaczana ;-)..uzywalam wszystko,co tylko bylo mozliwe i nie pomagalo nic..pani w aptece mi zaproponowala,aby sprobowac make ziemniaczana i to byl strzal w dziesiatke ..potem juz tylko tego uzywalismy..bo te wszystkie kremy i masci nie sprawdzily sie .

u nas mąka pomogła:tak: albo bepanthen maść. Tylko raz musieliśmy iść do lekarza po receptę na maść na odparzenia ale to było po antybiotyku wtedy nic nie pomagało.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry