reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Andzia ja mojemu Małemu zakładam koszulkę z krótkim rękawem, krótkie spodenki na szelkach i do tego skarpetki. Ewentualnie przykrywam mu nózki kocykiem albo pieluszką.

reklama
Kluseczko, Dziewczyny - pocieszę Was, że moje Szczęście też się coś zbuntowało i już 4 dzień tak mam, że jak się o 5-6 rano obudzi, to do południa nie śpi i marudzi i niewiadomo, co tak naprawdę z Nim robić... kontaktowy jeszcze nie jest na tyle, żeby Go zająć czymś... więc jak jest najedzony i ma suchą pieluchę i marudzi nadal, to zaciskam zęby i noszę, bujam, śpiewam itp. Generalnie po ścianach już chodzę ze zmęczenia, ale wciąż powtarzam sobie, jak mantrę, że "damy radę, damy radę, damy radę, damy..." :-)
Pocieszam się również tym, że jak już się nauczymy ze sobą żyć i rozumieć to kwękanie i płakanie, to zacznie się okres ząbkowania :-D:-D:-D (ale się mnie humor trzyma:-D)

Cypisia to super ze tak sobie powtarzasz masz czas zeby go nosic bujac i wogole Ja wymiekam nie moge nic zrobic w domu bo tylko go odkladam (gdziekolwiek by to bylo )zaraz jest łaaaaaa Poddalam sie i zamowilam nosidełko trudno bede go w nim nosic bo musze dom codziennie posprzatac ,obiad ugotowac ,poprac itp.. Niestety ale dzieci starsze musza jesc,musza miec czyste mundurki a ja czysty kubek zeby napic sie kawy pomimo ze mam zmywarke i potrafie ja zapakowac w 3 min to nawet tych 3 minut nie mam wolnych o spokojnym polezeniu w wannie czy posiedzeniu na kibelku moge zapomniec Mam nadzieje ze to przejsciowe i wroci moj aniolek ktory spi i sie bawi ..

Jak tak was czytam , to mi się lepiej robi:tak: Nie to żebym się cieszyła, z waszych problemów z dziećmi, niespania i w ogóle, tylko ja mam to samo!!!!!:szok::szok::szok::szok:
Myślałam, że tylko Hania to mała diablica, która beczy nie wiadomo czemu i ma apetyt jak pułk wojska, a tu widzę , że nie tylko:tak: To znaczy, że chyba tak ma być i jedyne co możemy zrobić to przeczekać, w jako takim zdrowiu psychicznym. Choć wiem, że to się łatwo mówi, ja też łapię doły jeden za drugim i mam czasem wszystkiego dość:tak::tak:
W domu ograniczam się tylko do prania ( w pralce) i obiadów. Prasowanie i sprzątanie odwala mąż lub teściowa. A jak za tydzień wyjedzie, to nie wiem czy będę miała jak obiady robić :baffled: Bo teraz to ona idzie z małą na spacer, a ja do kuchni, a potem to nie wiem jak to będzie :sorry2:

Moj jeszcze nie padł a ja zdazylam tylko wlozyc pranie jego do pralki upralo sie i juz z nim na reku wieszalam teraz poburkuje sobie w cycach pustooo wszystko wyssał dostal herbatke a ja popijam herbate z mlekiem brrr

oj dziewczynki jak ja wam współczuję. U mnie odpukać spokój, ale i tak mieszkanie kurzem zarasta. Mały sobie właśnie usnął w łóżeczku więc może teraz coś zrobię :tak:
Trzymajcie się cieplutko a ja lecę sprzątać

Jak tak was czytam , to mi się lepiej robi:tak: Nie to żebym się cieszyła, z waszych problemów z dziećmi, niespania i w ogóle, tylko ja mam to samo!!!!!:szok::szok::szok::szok:

to dokladnie tak jak ja :)
To forum dziala na mnie bardzo uspokajajaco - kiedy czytam, ze to nie tylko u nas takie rzeczy sie dzieja i ze to wszystko jest dosc normalne to sie pocieszam :)

Czy jakies bardziej doswiadczone Mamusie, ktore maja juz starsze dzieciaki moglyby nas tutaj jakos pocieszyc? Kiedy to sie mniej wiecej unormuje? Czy wogole kiedykolwiek przed ukonczeniem 5 roku zycia :-D:-D:-D:-D ??

Dziekuje bardzo wszystkim Dziewczynom za rady w sprawie kapieli - mam nadzieje, ze jakos podzialaja - dzis zamierzamy je ZASTOSOWAC i zobaczymy co to bedzie :tak:

reklama
spokojnym polezeniu w wannie czy posiedzeniu na kibelku moge zapomniec Mam nadzieje ze to przejsciowe i wroci moj aniolek ktory spi i sie bawi ..

heeeeeeeeee , ja juz siedziałam na kibelku mając na rękach młodego dotego było bujanie i śpiewanie - masakra - podobno to wszystko mija jak dzieci sie wyprowadzają:-p

Do góry