reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Myszor78 twoja corka ma 4 latka jak widze na suwaczku i pije jak zrozumialam do tej pory wode i mleko????
moj pracuje jako zolnierz zawodowy,byl juz w iraku ale jeszcze wtedy dawidka nie bylo a teraz jak se pomysle ze pojedzie to az sie denerwuje:wściekła/y:

reklama
Nie Marzenko...mleka w ogóle nie pije od dwóch lat, bo ma nietolerancję laktozy. Pija herbaty niesłodzone i wodę, owszem...według Ciebie to coś złego? Uważam, że to zupełnie normalne..Dla mnie raczej patologią jest, jak widze na placu zabaw trzylatki pijące pepsi, soczki z barwnikami i barwione napoje...

myszor jestem zdziwiona poprostu ze udalo ci sie to osiagnac:-)przeciez tu chodzi o zdrowie naszych dzieci,bardzo dobrze ze tak nauczylas swoja coreczke,to jak tobie sie udalo to moze i mnie sie uda,bo tak szczerze mowiac moj nie przepada za slodkimi a tymbardziej dziecka nie bedzie chcial uczyc,zadnych chipsow itd,a ja jetsem raczej przy tuszy to i popieram to,bo wiem jak to jest jak sie ma za duzo kg,
moja siostrzenica od malutkiego byla rozpieszczana i jak to sie skonczylo?oczywiscie okropnymi zabkami,az strach bylo patrzec,
mam nadzieje ze moze i mnie sie uda:-)
no i tu tez sie z toba zgadzam no kto by pomyslal takie male dziecko i juz pepsi oj nie nie,ja tego napewno bym nie tolerowala.
dobranoc dziewuszki

Hej mamusie!widze ze sie duzo dzieje:p fajnie,

Witam nowe mamusie na forum:)

Haniu kazdy zwiazek ma swoje wzloty i upadki-napewno sie dogadacie i minal ciche dni! u nas faktycznie troche lepiej -slub odwolalismy to powazna decyzja jeszcze jak zobaczylam moja przyjaciołke ktora wyszła za maz w kwietniu i juz placze bo jej malzenstwo to koszmar to wolałam aby pozostało tak jak jest:)

W pełni sie z Wami zgadzam dziewczynki- nie wolno dawac dzieciom słodkosci- widze po mojego M siostrze jaki ma juz ładny brzuszek - bo musi obowiazkowo cos codziennie zjesc slodkiego i zawsze ma pod reka gazowane slodkie napoje:/

Mój Matuś od 3 dni zasypia pieknie w lozeczku,nakarmie go i kłade do łozeczka-chwilke pooglada co sie wokoło dzieje i zasypia- spi do 3 nad ranem:) moze troche pospac swobodnie bo do tej pory spal ze mna przy cyci:)

Powiedzcie mi mamusie ile kosztowała Was szczepionka na raotawirusy?Rotaxir lub cos takiego ma moj Matus zapisane- tego sa dwie dawki!

Ok moja buba juz zasneła wiec ja tez uciekam do łozeczka.Buziaki i zycze spokojnej nocki

PS. Marzenko mnie tez czasami nachodza glupie mysli - ze jestem wyrodna matka bo maly marudzi nie wiem o co mu chodzi,cale dnie jestem z nim sama i jest ciezko bo nawet nie mam czasu nic zjesc:/ ale zaraz usmiech małęgo mnie rozwesela:p byłą dzisiaj dwa razy taka syt: jadłam obiadek i kolacje z moim M przy małym i jak zobaczył ze nam buzki chodza bo jemy to dwa razy wpadł w histerie!jednak juz takie maloty cos rozumieja- a na nasze jedzonko patrrzyl tak jakby mial sam to zjesc oczami:) zazdrosnik:p:cool2:

W koncu padlo malenstwo! Wrocilismy ze sklepu i jak wyjelam Filipa z fotelika to zwymiotowal na mnie wszystko co zjadl przed zakupami. Troche sie wystraszylam, bo tak jeszcze nie bylo!:no:
Chyba nas czeka wizyta u lekarza...
Dziewczyny nie moge wkleic suwaczka, nie przyjmuje mi URL, moze wiecie co robie nie tak?:-(

Myszorku a z jakiego miasta na Śląsku dokładnie jesteś bo pochodzę z tamtych stron a teraz mieszkam w rodzinnych stronach męża.

Moje dziewczyny śpią już a ja dopiero skończyłam prasować teraz kolacja i spać.

A córki myje mydełkiem bambino i w wodzie bez żadnych płynów i raz w tygodniu Oliatum dodaje.Każde dziecko jest inne i każdemu trzeba dobrać odpowiednie dla niego rzeczy bo jedne kosmetyki niektórym pomagają a innym szkodzą .
Życzę wszystkim spokojnej nocy.

Dziewczyny nie moge wkleic suwaczka, nie przyjmuje mi URL, moze wiecie co robie nie tak?:-([/QUOTE]
Widzę że nie tylko ja mam taki problem a troszkę kombinowałam. Pozdrawiam
:-)

witajcie z samego rana!!
Mikusia u nas jedna dawka szczepionki na rotawirusy kosztuje 300zł
Marzenka mnie też czasem dopadaja gorsze dni..wczoraj taki mialam..myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok!!:dry:
No wlasnie...pisalam, ze Zosia nie jest az taka marudna!! Odwoluje to!! Wczoraj dala niezle popalic..a jeszcze na dodatek bylam sama, bo Sławek pojechal do Warszawy:wściekła/y: Cale szczescie mam mame pod reka, Mloda ja uwielbia. Skumulowalo sie zabkowanie i to, ze w ciagu dnia bardzo malo spala..od 15 zaczal sie jazz..konczyly mi sie pomysly czym ja zabawiac, wiec szybciej ja wykapalam, podczas jedzenia padla ze zmeczenia, bylo to o 19.

Co do picia wody..Młoda od poczatku w ogole jej nie chciala:-( teraz to czasem wypija dwa lyki i na tym koniec..ale bede jeszcze probowac!

Pogoda jest dobijajaca..wczoraj slonko, a dzisiaj...wrrrrrr:wściekła/y:

Alis...wejdź na "edytur sygnaturę" i w to duże okno wklej adres suwaka zaczynający się od [url... w całości a potem na dole musisz zatwierdzić zmiany.

Ja po nieprzespanej nocy, Alicja zaczęła majaczyć, zmierzyłam jej temp. a tam 41 stopni :szok:, dobrze, że mialam Pyralginę w czopku i jej władowałam zaraz do pupy, ale ma cały czas tą temp. osluchałam ją, ale nad płucami czysto, kurdę, nie chcę jej sama leczyć, więc idę z nią do dr na 13.40, a do tego czasu będę latac między dwoma pokojami, między dziećmi....mama dzis do mnie przyjedzie, to mi pomoże....Jezu..ja juz nie mogę...żeby tak dzieci nie chorowały..

reklama
Myszorku!! duzo zdrowka dla mojej imienniczki :-):-):-)

Ale ten czas leci...dziś Zosia kończy 17 tygodni!:)..uciekam bo marudzenie się włączyło

Ostatnia edycja:
Do góry