reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

dziewczyny a czy proszki dziecięce są też w formie płynów?
Ja ostatnio przerzuciłam się całkowicie - nie piorę nic w proszku tylko w płynach do prania i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej - mimo iż mam roczną i zupełnie sprawną pralkę- nie jeden raz zostały mi ślady po proszku, teraz nic. Szkoda, że dopiero teraz odkryłam płyny:zawstydzona/y:

jest lovela

Postanowiłam używać proszki do prania dla dzieci, ale tylko 1 opakowanie. Po koniec tego proszku, będę go mieszać z naszym proszkiem. A później przejdę całkowicie na nasz proszek. Tym bardziej, że te proszki dla dzieci wychodzą bardzo drogo w stosunku do naszego proszku.

Ja używałam po loveli sensitive vizira bo ładnie wszystko dopiera proszki dla dzieci niby droższe ale przy starszym dziecku i tak trzeba mieć lepszy proszek bo jakies tam dosie czy bryzy nie dają rady i do tego pudełko vanisha :)

reklama
jest lovela
Ja używałam po loveli sensitive vizira bo ładnie wszystko dopiera proszki dla dzieci niby droższe ale przy starszym dziecku i tak trzeba mieć lepszy proszek bo jakies tam dosie czy bryzy nie dają rady i do tego pudełko vanisha :)
Nie kupuję zwykłych proszków, zawsze Vizir+ płyn do płukania Lenor. Ale później muszę się przerzucić na vizit sensitive.

Ja myślę ze też szybko przeżucę się na vizir sensitiv to sama mam bardzo wrażliwą skórę i wszystko płucze dodatkowo i płyn sensitiv używam ale z Biedronki bo mi zapach pasi :tak:

ja akurat wielokrotnie "zawiodłam" się na proszku vizir. Osobiście stosuję Ariel, ale kupowany w Niemczech jest zdecydowanie lepszy. Dłużej utrzymuje się zapach, jest wydajniejszy i zdecydowanie lepiej dopiera ubrania

Ja używam koncentratu Persila, ale też kupionego w Niemczech :tak: moim zdaniem lepiej dopiera niż nasze proszki. Na początku mam zamiar prać w proszku dla dzieci, potem stopniowo wprowadzać obecny proszek, z tym że w mniejszej ilości (bardziej rozcieńczony).

He he he widzę, że z proszkami to część z nas będzie miała niemieckie :-D:-D mój mąż jedzie 8 lutego do Hamburga na szkolenie i ma mi poprzywozić zapasy proszku ;-) oczywiście w dużych ilościach.
Jupi! Zrobiłam w końcu porządek w komocie Janka i wygospodarowałam dla Mareczka jedną szuflade i 1 półkę w szafce... więcej nie da rady :no: ciekawe co będzie później. Gdzie ja te rzeczy pomieszcze??
W sobote jedziemy na zakupy kosmetyczno-wyprawkowe. Już się doczekać nie mogę :-)

reklama
Właśnie dostałam paczkę z allegro. Pół paczki zajmowały podkłady porodowe ;-)
Fajną grzechotkę zamówiłam, bardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że mojej Alicji tez bedzie sie podobac.
Teraz jeszcze muszę kupić jakąś wiszącą zabawkę do wózka.

Załączniki

• zabawka_1a.jpg
    zabawka_1a.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Do góry