reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

u tak malutkiego dziecka gorączka jest niebezpieczna i trzeba szybko ją zbic żeby nie doszło do drgawek, więc raczej na lekarza nie ma co czekac. Jednak mam nadzieje,ze żadna z Nas nie będzie musiala tego doświadczac. Córcia mi pierwszy raz zachorowala jak miala 2,5 roku , więc już była na tyle duża ,że nurofen moglam zbijac.

Ale mialas dobrze z coreczka, ze taka zdrowa :)

tak ma taka wąską rurkę....hehehehe

I ten no.... tego......... no........ yyy........ hmm...... wkladamy to do srodka, naciskamy, wyciagamy i co dalej? Czekamy? Mnie sie wydaje, ze ta buteleczka nie jest zbyt duza... czy to aby na pewno wystarczy? ;)

olapolap wierz mi to bedzie moj pierwszy raz i z kupnem i z użyciem tego czegoś :-)

Wierze :D

reklama
Będę ciąć :-) te gaze tak kupilam na jakies rany w razie draki.I ew. do zalepienia pępka. a czopki to Ci powiem, że szukałam, ale mocno mi się wydaje, że tylko na receptę były... Mogę sie mylic bo w sumie to pierwszy raz tak sie zaopatrywalam i nawet troche sie wtopilam z tą wodą morską marimer, bo kupiłam w ampułkach a przecież jest w sprayu o wiele wygodniejsza...

można czopki bez problemu kupić :)

Sprawdzałam tylko Viburcol - jest na receptę. A jakie są jeszcze? Bo ja przy starszej to na paracetamolu w syropie jechałam, a potem na ibufenie. Tyle, że ona z tych mało problemowych.

e.salamandra, a Ty tak na wszelki wypadek i mydełko/płyn do kąpieli Bubchen i emulsja do kąpieli Oilatum? Bo to albo jedno albo drugie, chyba, że zapasy robisz, żeby kilka razy nie chodzić ;-)

Ja dokupiłam jeszcze pojemniczki na pokarm z Simedu, bo jak czasem męża z córami zostawię, to niech ma czym karmić :-D

Ja miałam chyba czopki nurofen jak dobrze pamiętam

wlasnie - uzywala ktoras z was te kosmetyki od bubchen? wlasnie sie tez nad nimi zastanawiam... kupilam dzis tez krem dla ciezarnych od tego...

Ja tylko bubchena używam jak mąż jedzie do niemiec to mi to na tony przywozi bardzo lubie te kosmetyki praktycznie tylko tym Szymka myje a mam całą serie balsamy , oliwki , żel , płyn do kąpieli , żel do mycia , krem na każdą pogodę , do pupy . Jest taka seria teraz nowa dla noworodków w jasno niebieskich mniejszych opakowaniach

ja tam nie kupuje żadnej lewatywy bo u mnie w szpitalu robią
maja swoje jednorazówki
a te czopki to tez mysle ze bez przesady
w razie gorączki mozna dac ten paracetamol w syropku a jakby co to przynajmniej u nas apteki calodobowe sa w miesice

Syrop jest od trzeciego miecha a czopek i starszemu dziecku można dać a termin mają długi:)

Kamisia słodki cukierkowy kocyk:-)

Ja miałam wkleić zdjęcie ballerinek i kocyka co to tatuś kupił Majce. Przy okazji jeszcze kilka ostatnich zakupów.

piękne rzeczy

Ja mam czopki z paracetamolem, ale nie pisalam o tym, bo w sumie nie wiem co mam o nich myslec... Z jednej strony slyszalam, ze u dziecka goraczka moze momentalnie skoczyc i to jest niebezpieczne i trzeba zbijac, ale z drugiej strony w szkole rodzenia mowili, ze dziecku nie wolno podawac niczego bez konsultacji z lekarzem - i badz tu madry czlowieku... podawac jak skacze goraczka, czy liczyc na to, ze sie szybko dostane do pediatry? :/ nie wiem co lepsze.................

w nocy do pediatry he he .. chyba nie z NFZ ? chyba że do szpitala pojedziesz . ja mam w nocy pediatre nawet z dojazdem do domu ale dlatego że mam pakiet prywatny. lepiej jednak mieć czopki to kilka złotych a zawsze wiesz że masz

A ja byłam dziś na spotkaniu z kosmetyczką firmową i lekarzem dermatologiem. Zrobiłam mały dym o parabeny i dowiedziałam się, że one zapobiegają grzybicy i zawsze idą w parze z czymś neutralizującym, więc nie są groźne. Laski na szkoleniu nawet coś wspomniały, że ktoś tam w związku z aferą parabenową ma teraz założone sprawy w sądzie przez X firm..

czy ktoś mi może powiedzieć na co to to coś? bo tak przegladam tą apteke internetową i faktycznie dużo taniej i takie coś znalazlam i nie wiem na co to
Ceratka dla niemowląt, biała, do 15 kg, 3 szt - Apteka internetowa dbam o zdrowie

Zapomniałam dodać, ale kupiłam właśnie te ceratki z ciekawości. Jutro będę odbierać towar z apteki, więc napiszę Wam więcej co to jest.

kwiatuszek.pregnet To są leki przed i po porodem. Już pisałam tutaj kiedyś o tym. Może odnajdziesz ten wątek.

Załączniki

• 100_4569..jpg
    100_4569..jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 53
  • 100_4568.jpg
    100_4568.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 60
przypomniało mi się, że doszły do mnie nareszcie cyckonosze :-) otworzylam paczke to prawie doła złapałam, bo zamowilam miseczki B a one takie wielgachne i juz myslalam,ze jednak te moje piersi to nic a nic nie wyskoczyły z rozmiaru A, ale po przymiarce okazalo sie inaczej. Tanie te staniki jak nic, ale szczerze myslałam, ze to jakis szajs bedzie a są ok. nie ladne ale praktyczne :-) a koszula bardzo fajna. mam dwie takie z targowiska to jedna chcialam bardziej reprezentacyjną :-) wrzucam zreszta jakies tam fotki. zakupy apteczkowe też:

Załączniki

• 2..jpg
    2..jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 62
  • 1..jpg
    1..jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 62
  • 3..jpg
    3..jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 75
A to mój dzisiejszy lumpek :)

Załączniki

• P1010409..jpg
    P1010409..jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 53
  • P1010410..jpg
    P1010410..jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 66
  • P1010411..jpg
    P1010411..jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 48
matko, temat lewatywy... u nas jest ten problem, ze w szpitalu nie robia i chyba tez zakupie, ale nigdy nie stosowałam takich specyfikow.... i jakos tak mi to dziwnie sie widzi.... hehe nawet meza pytalam czy by mi nie zrobil bo ja nie umiem ;-).... nie wiem czy sobie poradze i czy bede wiedzial kiedy tak naprawde powinnam to sobie "zaaplikowac"...

przypomniało mi się, że doszły do mnie nareszcie cyckonosze :-) otworzylam paczke to prawie doła złapałam, bo zamowilam miseczki B a one takie wielgachne i juz myslalam,ze jednak te moje piersi to nic a nic nie wyskoczyły z rozmiaru A, ale po przymiarce okazalo sie inaczej. Tanie te staniki jak nic, ale szczerze myslałam, ze to jakis szajs bedzie a są ok. nie ladne ale praktyczne :-) a koszula bardzo fajna. mam dwie takie z targowiska to jedna chcialam bardziej reprezentacyjną :-) wrzucam zreszta jakies tam fotki. zakupy apteczkowe też:

Ale ładna ta koszula :) A mój cyckonosz jeszcze nie doszedł. Pisałam już dziś do tej laski kiedy wysłała. Okazało się ze w czwartek.
Widzę, że zamówiłaś zwykłą sól fizjologiczną. Na szkole połozna nie polecała jej, ze względu na ph. Ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło. Polecała sól PHYSIODOSE. Te zwykłe to nie dla maluszków.

reklama
apropos soli... nie znalam zadnej nazwy a po wpisaniu sol w wyszukiwarce nic takiego nie wyskakiwalo i dzis jak odbieralam leki to poprosilam o sol, babka to mi dala. No i po fakcie znalazlam gdzies na forum o tym physiodose. i dobrze, ze jeszcze Ty mi to mowisz to napewno dokupie :-) tamto grosze kosztowalo to dam mężowi dla jego kotka do oczu przemywania :-)

Do góry