reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

możesz jeszcze kupić lewatywę - enema jezeli chcesz byc "oczyszczona" do porodu i może maść rozgrzewajacą np Pulwex. Tych rzeczy akurat sama jeszcze nie zakupilam.
a tak poza tym wczoraj spakowalam juz na amen torbe. Kupilam wode i jakies suchary. W sumie dobrze byloby gdyby te mamusie co sa juz po, napisaly co tak naprawde okazalo sie zbedne w szpitalu. Chociaz wiem , że z czasem u was teraz kiepsko :-)

Razem z meżem walczylismy wczoraj ze zlozeniem komody - on montowal, ja sie przygladalam. Zeszlo nam to do północy. Chcialam zrobic fotki i wrzucic, ale powstal problem, bo komoda duza a pokoj maly. Kompletnie nie wiemy gdzie ja ustawic i tak stoi na zaszczytnym miejscu - środku pokoju. Juz niby wszystko gotowe a jeszcze czeka mnie przemeblowywanie :-(

reklama
Dziewczyny, a jakie polecacie wanienki ? Bo ja mam ochotę na taką wypasioną, anatomiczną, z termometrem i korkiem odpływowym, no i stelaż do tego, ale to jest zakup - ok. 300 pln (np. BEBE JOU), tylko nie wiem czy warto inwestować...

Pytanie do Mam: czy te anatomiczne kształty/wyprofilowania się sprawdzają ? Czy nowonarodzone maleństwo da radę w takiej wanience ? A co z tym korkiem ? Warto dopłacać ?

Ja pytam bo z córcią miałam zwykłą i miałam leżaczek do wanny, ale Ona jak była mała to kompletnie nie umiała w tym leżeć...no a korki to słyszałam, że wypadają, albo dzidziole jak są starsze same wyciągają....

no ale poradźcie coś.....

Zdradź sekret tabletek z wiesiołka proszę.

"wiesiolek- najczesciej dostepny w kapsulkach. Pomaga w osiagnieciu rozwarcia szyjki macicy co sprawi,ze porod
bedzie postepowal szybciej. Nalepiej brac max. 5 kapsulek dziennie od 38-go tygodnia ciazy.
Czasem polozne zalecaja stosowanie wiesiolka dopochwowo"

To dzisiaj napisała Kitek na głównym, wcześniej 13X13 też pisała o tym, no i wypytałam położną na szkole rodzenia i też poleciła i chcę wypróbować
Od 21 zacznę też żłopać napar z liści malin :-) Zaszkodzić nie zaszkodzi, a nóż widelec pomoże :-p:-)

Dziewczyny, a jakie polecacie wanienki ? Bo ja mam ochotę na taką wypasioną, anatomiczną, z termometrem i korkiem odpływowym, no i stelaż do tego, ale to jest zakup - ok. 300 pln (np. BEBE JOU), tylko nie wiem czy warto inwestować...

Pytanie do Mam: czy te anatomiczne kształty/wyprofilowania się sprawdzają ? Czy nowonarodzone maleństwo da radę w takiej wanience ? A co z tym korkiem ? Warto dopłacać ?

Ja pytam bo z córcią miałam zwykłą i miałam leżaczek do wanny, ale Ona jak była mała to kompletnie nie umiała w tym leżeć...no a korki to słyszałam, że wypadają, albo dzidziole jak są starsze same wyciągają....

no ale poradźcie coś.....

Monia ja też z początku chciałam taką full wypas, ale zaopatrzyliśmy się w stelaż (49zł) i zwykłą wanienkę (ok15zł) W rozmiarze 100cm
Termometr mam pływający, odpływ mi nie potrzebny, bo i tak trzeba będzie tą wodę wynieść to co mi za różnica czy wyniose w wanience czy w wiaderku,misce itp W tych wyprofilowanych myślę, że ciężej jest umyć plecki
Ja owinę golasa w pieluszkę, żeby się nie ślizgał i żadnych innych wynalazków Są jeszcze takie specjalne gąbki, ale dla mnie to siedlisko zarazków

Ale jak uważasz :-)

Wiesiołek bez problemu można kupić w aptece za kilkanaście zł :tak:

My wczoraj kupiliśmy takie coś Prima Baby - Wszystko dla Twojego dziecka (stwierdziliśmy,że nie warto płacić nie wiadomo ile,bo i tak Młodą będzie tatuś trzymał, a potem sobie sama będzie siedzieć). Nie jest to może jakiś cud techniki,ale wygląda sympatycznie, czy się sprawdzi, zobaczymy niedługo. Zastanawiałam się nad wanienką z korkiem, ale mąż, stwierdził, że może być z tego więcej problemów niż pożytku (wystarczy,że będzie troszkę niedopasowany i mamy dodatkowy problem).
Przy okazji pytanie: wypróbowała któraś wkład z gąbki do wanienki(pełno ich teraz w sklepach)? Bo mnie wczoraj kusiło żeby kupić, ale chcieliśmy posłuchać opinii na temat czegoś takiego.

ja mam taki plastikowy stelaż do wanienki żeby dzieciowi było bezpieczniej ale nie wiem czy bedziemy korzystac , a co do gąbek to chyba nie warto w to inwestować bo to siedlisko zarazków

reklama
Do góry