reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ja jeszcze w kwestii fotelika recaro young sport - Olka w nim dzisia jezdzila nie malo i sie sprawdza. spala wygodnie, glowa jej nie latala i w ogole maga szczeslia bo wszytko przed soba widzila :-)

takze polecam :-)

reklama
ja jeszcze w kwestii fotelika recaro young sport - Olka w nim dzisia jezdzila nie malo i sie sprawdza. spala wygodnie, glowa jej nie latala i w ogole maga szczeslia bo wszytko przed soba widzila :-)

ja fotelik też jak najbardziej polecam ale dla takiego roczniaka np.
Mojej Oli która sama jeszcze nie siedzi bym nie wsadziła .

justa - ja ostatecznie z Inglesiny zrezygnowałam i kupiłam klasyczny stylizowany na starodawny wózek niemieckiej firmy DIN, wrzucałam kiedyś fotki;-) No i on nie ma wersji spacerowej, tylko gondolę, która choć duża to jednak powoli idzie w odstawkę.

aniez - no właśnie o te małe kółeczka maclarena mi chodziło. Nie wyobrażam ich sobie po śniegu śmigających:-)
nie znam tej niemieckiej firmy, pierwsze slysze, oj nie wiedzialam ze tej ingelsiny nie masz, pytalam bo zapamietalam sobie wtedy jak o inglesinie pisalas i jak juz ja kupilas... myslalam... a zdjecia musialam przegapic, nie przypominam sobie

A sama wózków miałam w sumie 6
dzizus:rofl2: trzeba bylo kupic jeden a porzadny hehe:-p

a ja dzisiaj krzesełko do karmienia wybrałam, takie:
KRZESELKO DO KARMIENIA NIEMIECKI MODEL 2 KOLORY (1269599951) - Aukcje internetowe Allegro
(zielone)

Inne mi się też turkusowe podobało, ale nie ma regulacji tacki.
Czy ta regulacja w ogóle jest przydatna?
Doświadczone mamy proszę o pomoc:-)
ja uwazam ze regulowana tacka jak najbardziej przydatna, ja mam z regulowana tacka i to musi byc, bo jak jest jeszcze malutka to dalam na 1 tacke ze tak blizej ma, a jak podrosnie to troche mozna odsunac.. takze normalnie to musi byc z regulowana tacka, i raczej wszystkie krzeselka maja regulowana
i ten angielski model co wybralas jest duzo ladniejszy od tego niemieckiego

to super

No i kupiłam już ten angielski, niebiesko-szary;-)

Tak się rozkręciłam z zakupami, że aż strach by M. na konto zaglądał:-D

U nas za szukanie, czytanie rankingów i testów oraz zakup fotelika odpowiadał M.
Dziś mi oświadczył, że wreszcie wybrał:szok: A że wybierał i czytał dobry miesiąc to ciekawa byłam jaki i.. proszę bardzo Kiddy Energy Pro (9-18kg):-)

Najlepszą ofertę cenową też wybrał:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: KIDDY 2011 fotelik ENERGY Pro 9-18kg

A ja mam wybrać kolor i się waham między 055 i E77. Musze ten 055 gdzieś na żywo zobaczyć, a jak się nie uda to bierzemy E77:tak:

Daga - fajnie, że Olci się wygodnie jeżdzi:happy2:

Justa - no własnie wszystkie poza jednym były z " górnej półki " chyba mi się szybko wozki nudzą he he .

Elvie a mierzyliście dziecko do tego fotelika , czy wybraliscie poprostu z netu ? Bo lepiej mierzyć a nie kupowac w ciemno.
Zobacz go gdzies w sklepie a zamów z neta .

U mnie foteliki wybierałam ja he he , a mąż był od płacenia , z tym że i tak musze kupić jeszcze jeden dla Oli , bo mamy dwa auta a nie chce mi się przekładać . O ile nosidełko wiadomo przekładałam , ale teraz Ola już ma duży i on się jakoś ciężko montuje ( sporo czasu to zajmuje ) i przekładać go napewno nie będę co kilka dni . ale pewnie kupie już jakiś tańszy bo tutaj to jeżdże w sumie tylko gdzies do sklepu itp . zastanawiałam się nad graco , ale musze jeszcze pomierzyć Ole w sklepie .

Elvie, przymierz Lenke do tego fotelika. my go w sklepie przymierzalismy i jedno co moge powiedziec to to, ze jest strasznie niewygodny dla dziecka. na dluzasza podroz Oli bym musiala nerrwosol podac, bo nie mogla sie w nim ruszac. fakt, wygrywa ost wszystkie rankingi, ale nawet babka w sklepie nam powiedzioale ze takiego by dziecku nie kupila. OLa wciazx cos w lapkach miedoli a w tym byla na maksa skrepowana. jest wiele innych fotelikow z rownie dobrymi opiniami, a az tak bardzo nie unieruchamiaja dzieci.
jak cos polecam maciuszka na wroclawskiej w legnicy. maja sporo fotelikow i calkiem ok ceny :-) a przede wszytkim poprzymierzasz Lene i samam ocenisz

Justa - no własnie wszystkie poza jednym były z " górnej półki " chyba mi się szybko wozki nudzą he he .

Elvie a mierzyliście dziecko do tego fotelika , czy wybraliscie poprostu z netu ? Bo lepiej mierzyć a nie kupowac w ciemno.
Zobacz go gdzies w sklepie a zamów z neta .

U mnie foteliki wybierałam ja he he , a mąż był od płacenia , z tym że i tak musze kupić jeszcze jeden dla Oli , bo mamy dwa auta a nie chce mi się przekładać . O ile nosidełko wiadomo przekładałam , ale teraz Ola już ma duży i on się jakoś ciężko montuje ( sporo czasu to zajmuje ) i przekładać go napewno nie będę co kilka dni . ale pewnie kupie już jakiś tańszy bo tutaj to jeżdże w sumie tylko gdzies do sklepu itp . zastanawiałam się nad graco , ale musze jeszcze pomierzyć Ole w sklepie .

jaki? jeśli można wiedzieć?

Elvie no krzesełko lepsze niż to wcześniejsze.

Daga super, że wycieczka udana i fotelik przetestowanyi Ola zadowolona.

No i kupiłam już ten angielski, niebiesko-szary;-)

Tak się rozkręciłam z zakupami, że aż strach by M. na konto zaglądał:-D

U nas za szukanie, czytanie rankingów i testów oraz zakup fotelika odpowiadał M.
Dziś mi oświadczył, że wreszcie wybrał:szok: A że wybierał i czytał dobry miesiąc to ciekawa byłam jaki i.. proszę bardzo Kiddy Energy Pro (9-18kg):-)

Najlepszą ofertę cenową też wybrał:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: KIDDY 2011 fotelik ENERGY Pro 9-18kg

A ja mam wybrać kolor i się waham między 055 i E77. Musze ten 055 gdzieś na żywo zobaczyć, a jak się nie uda to bierzemy E77:tak:

Daga - fajnie, że Olci się wygodnie jeżdzi:happy2:

Elvie, przymierz Lenke do tego fotelika. my go w sklepie przymierzalismy i jedno co moge powiedziec to to, ze jest strasznie niewygodny dla dziecka. na dluzasza podroz Oli bym musiala nerrwosol podac, bo nie mogla sie w nim ruszac. fakt, wygrywa ost wszystkie rankingi, ale nawet babka w sklepie nam powiedzioale ze takiego by dziecku nie kupila. OLa wciazx cos w lapkach miedoli a w tym byla na maksa skrepowana. jest wiele innych fotelikow z rownie dobrymi opiniami, a az tak bardzo nie unieruchamiaja dzieci.
jak cos polecam maciuszka na wroclawskiej w legnicy. maja sporo fotelikow i calkiem ok ceny :-) a przede wszytkim poprzymierzasz Lene i samam ocenisz

ja, jak już pisałam wcześniej, mam kiddy life pro 9-36 dla Igora i taki sam teraz kupie Alicji. Na pewno jest fotelik inny niż większość przez tą wkładkę. Jestem bardzo zadowolona.
Co do unieruchomienia dziecka to wydaje mi się, że to dlatego, że nasze dzieci jeszcze nie powinny w tych fotelikach jeździć, są za małe i przez to skrępowane. Ja Igora zaczęłam w nim wozić jak miał około 7,5 miesiąca chyba i pamiętam, że były doczepione zabawki i się nimi bez problemu bawił. Jedyny problem, że w starszych samochodach pasy są krótsze i wtedy nie da się przejść na pozycję leżącą.

reklama

U mnie ten sam temat był w maxi cosi który chciałam na poczatku kupić dla Szymka ( ten do 18 ) miał bardzo ciasno w nim w ramionach i zrezygnowałam

jaki? jeśli można wiedzieć?

Elvie no krzesełko lepsze niż to wcześniejsze.

Daga super, że wycieczka udana i fotelik przetestowanyi Ola zadowolona.

Mam Polski fotelik którego w adacach czy innych testach się nie znajdzie , jest to fotelik po Szymku którego przesadziłam do niego jak miał pół roku ( wył w maxi cosi ) lubie go bardzo bo dziecko ma w nim pozycje jak w nosidełku , super się rozkłada i Ola ma bardzo wygodnie .
FOTELIK OPTIMA ESPIRO 0-25kg KLIN + WKŁADKA BABY (1280601247) - Aukcje internetowe Allegro
szymek by w nim mógł do tej pory jeździć ale oddał siostrze he he

Do góry