reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

właśnie wróciliśmy z rodzinnego wypadu do hurtowni artykułów niemowlęcych,
hala wielka jak hangar, niby wszystkiego pełno, ale jak pooglądałam to wszystko zaczęłam porównywać z allegro i wszystko było droższe, na akcesoriach tak złotówka, dwie, ale rożki np. to już ponad dycha, tak samo pokrowiec na przewijak był za 19,90 taki nieprofilowany, a w necie za 8,9
pieluchy tetrowe były za 1,8 zł ale te cienkie beznadziejne
tak więc jednak na necie będę kupować
plusy są bo pooglądałam sobie parę rzeczy, co jak wygląda i np. otulaczek moderhood odpada, taka cienka szmatka, nie przekonało mnie to zbytnio
kupię jednak dwa rożki

reklama
właśnie wróciliśmy z rodzinnego wypadu do hurtowni artykułów niemowlęcych,
hala wielka jak hangar, niby wszystkiego pełno, ale jak pooglądałam to wszystko zaczęłam porównywać z allegro i wszystko było droższe, na akcesoriach tak złotówka, dwie, ale rożki np. to już ponad dycha, tak samo pokrowiec na przewijak był za 19,90 taki nieprofilowany, a w necie za 8,9
pieluchy tetrowe były za 1,8 zł ale te cienkie beznadziejne
tak więc jednak na necie będę kupować
plusy są bo pooglądałam sobie parę rzeczy, co jak wygląda i np. otulaczek moderhood odpada, taka cienka szmatka, nie przekonało mnie to zbytnio
kupię jednak dwa rożki
to my mamy szczeście bo u nas w Białymstoku jest hurtownia tyle że jednak ma te ceny hurtowe....ubranka jak ubranka.....ale akcesoria. łużeczka,materace,wózki, mebelki inne takie sa o wiele tansze niz w sklepach i na allegro
wczesniej byłam tam to kupiłam akcesoria niemowlece, kosmetyki i art hig.dla siebie i małego i naprawde duzo nie wydałam wzgledem cen sklepowych........w planach równiez tu kupno łuzeczka i wózka

Z nudów zaczęłam znów szukać. No i mam pytania:
1) Jak termometr? Taki do ust czy lepiej zainwestować w takie droższe cudo 4w1 (do ucha, czoła, pomieszczeń + zegar)
2) Nożyczki, cążki, pilniczek - jaki polecacie? Trafiłyście na fajne promocje? Proszę o linki;-)
3) Jaki proszek do prania?
4) No i poza sudocremem co powinnam kupić? I ile tego sudocremu, bo różne opakowania są. Podobno dla dziewuszek pudru się nie kupuje, tak gdzieś czytałam.. Prawda to? Co jeszcze z kosmetyków poza oliwką i płynem do kąpieli? Produkty Nivea dobre czy macie jakieś lepsze?
5) Smoczki - kupować czy nie? A jeśli tak to pewnie ortodontyczne. AVENT są dobre?

Z góry dziękuję za odpowiedź:tak::happy:

Z nudów zaczęłam znów szukać. No i mam pytania:
1) Jak termometr? Taki do ust czy lepiej zainwestować w takie droższe cudo 4w1 (do ucha, czoła, pomieszczeń + zegar) ja dla corci kupilam taki do czola i ucha i jestem z niego zadowolona.
2) Nożyczki, cążki, pilniczek - jaki polecacie? Trafiłyście na fajne promocje? Proszę o linki;-) i przy corci i teraz mam tylko cążki (akurat kupilam babyono) sa ok
3) Jaki proszek do prania? Jelp, lovela
4) No i poza sudocremem co powinnam kupić? I ile tego sudocremu, bo różne opakowania są. Podobno dla dziewuszek pudru się nie kupuje, tak gdzieś czytałam.. Prawda to? Co jeszcze z kosmetyków poza oliwką i płynem do kąpieli? Produkty Nivea dobre czy macie jakieś lepsze? ja mialam jeszcze bepanten i tormentiol, poźniej nivea na odparzenia, pudru nie uzywalam i teraz tez nie zamierzam.
5) Smoczki - kupować czy nie? A jeśli tak to pewnie ortodontyczne. AVENT są dobre? czy kupowac to sprawa indywidualna, moja córcia miala dla synka tez kupilam, dwa uspokajacze. Przy corci mialam avent, teraz TT.

Z góry dziękuję za odpowiedź:tak::happy:

A my właśnie przykleilismy naklejki w pokoju maluchow i tak fajnie kolorowo sie zrobilo:-D

A my właśnie przykleilismy naklejki w pokoju maluchow i tak fajnie kolorowo sie zrobilo:-D

a gdzie fotki? :)

Elvie jak tylko dodam, że na początku trudno mi było cążkami bo łatwo skórkę dleikataną przeciącć i na poczatku wolałam nożyczki
a z kosmetyków dobre serie to nivea, hipp i bubchen no i penaten
i polecam krem do buzki nivea na kazda pogode albo odpowiednik tych innych firm

No to wróciliśmy. Fotki będą jak się doprowadze do stanu używalności czyli jak przestanie mnie wszystko boleć.
Ale zakupy udane (najbardziej dla męża :-D). Dla dziecka kupiliśmy ciepłe pajacyki (przecena w 5-10-15 bo likwidują sklep), komode, pampersy. Dwie pary spodni dresowych dla mnie :-D :-D, bluze rozpinaną dla syna i bluzę polarkową dla chrześnicy męża. I piwo!! Bavaria oczywiście :-p
Komoda taka (kolor jasna olcha):
Komoda 4 szufladowa (SMA13) - meble sypialne, meble sypialniane, sypialnie, sypialnia, meble do sypialnii - BODZIO

elvie3 co do twoich pytań to:
1. Wg mnie lepiej zainwestować np. taki jak ma Dagsila 10w1 a płaciła coś 60 zł
2. Nożyczek będę używać zwykłych do paznokci... te niemowlęce są tępe i gryzą a nie obcinają (wg mnie oczywiście :-p)
3. Chyba większość z nas ma Lovellę ale nie proszek (bo może zostać osad) a płyn (mleczko) do prania. Jest i do koloru i do białego
4. Z sudokremem ostrożnie nie każdemu dziecku pasuje (mój syn go nie tolerował). Polecam Bephanten. Co do pudru dla dziewczynek absolutnie bo jak zasypiesz między wargami to się grudki porobią i odciski, wejdzie gdzie nie ma. Dla dziewczynek albo linomag albo właśnie bephanten.
A co do kosmetyków to tak: patyczki (takie z kulką), chusteczki nawilżone, ewentualnie jeżeli pojawią się problemy ze skórą kupić Oilatum.
5. Smoczek można kupić najwyżej będzie niepotrzebny. Dzieci są różne jedym pasują silikonowe innym te gumowe... trudno wyczuć...

Załączniki

• DSC04785.jpg
    DSC04785.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 68
  • DSC04787.jpg
    DSC04787.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Tak piszecie o kosmetykach dla maluszka i już sama nie wiem
Ja powiedziałam, że niczego z Nivea dla dziecka napewno nie kupię właśnie po tym jak któraś z dziewczyn zamieściła linka z kosmetykami, które zawierają szkodliwe substancje
Na tej liście królowały właśnie o dziwo Nivea
Sama byłam w szoku, ale teraz omijam Nivea szerokim łukiem

Był ten link, gdzieś tu na forum

Do góry