reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Z nudów zaczęłam znów szukać. No i mam pytania:
1) Jak termometr? Taki do ust czy lepiej zainwestować w takie droższe cudo 4w1 (do ucha, czoła, pomieszczeń + zegar)
Elvie ja zamówiłam ten co Dagsila, myślę,że jest fajny,ale ostatnio widziałam też na allegro cały zestaw pielęgnacyjny tommy tippee i wydaje mi się,że może być fajny
TOMMEE TIPPEE zestaw pielęgnacyjny !! NOWE! TANIO (914056799) - Aukcje internetowe Allegro
ten sprzegawca ma też inne fajne produkty TT
2) Nożyczki, cążki, pilniczek - jaki polecacie? Trafiłyście na fajne promocje? Proszę o linki;-) j/w
3) Jaki proszek do prania? ja brałam lovelle, w tesco i w rossmanie jest po 17.99
4) No i poza sudocremem co powinnam kupić? I ile tego sudocremu, bo różne opakowania są. Podobno dla dziewuszek pudru się nie kupuje, tak gdzieś czytałam.. Prawda to? Co jeszcze z kosmetyków poza oliwką i płynem do kąpieli? Produkty Nivea dobre czy macie jakieś lepsze? kupię linomag i bepanthen
5) Smoczki - kupować czy nie? A jeśli tak to pewnie ortodontyczne. AVENT są dobre? w tym przypadku ziełona jestem, ale wzięłam NUKa i TT

Z góry dziękuję za odpowiedź:tak::happy:

Ja miałam zamówić pampki Huggisa od tego sprzedawcy co Maonka za 42zł/ 90szt, ale dziś w naszej sieciówce koszalińskiej znalazłam promocję 39zl/ 90szt i byłam zdziwiona. :szok:

reklama
Bardzo Wam dziękuję!!
Termometr kupimy medyczny - wygrał tym, że ma jeszcze funkcję mierzenia temp. wody do kąpieli i pokarmów, a niewiele droższy od tych innych wielofunkcyjnych jest. Wygląda tak:
TERMOMETR DLA DZIECI do CZOŁA UCHA 11w1 PROMOCJA! (913297428) - Aukcje internetowe Allegro

Dzięki za radę dotyczącą proszku - że lepsze mleczko, o tym że proszek może osad pozostawiać nie pomyślałam:zawstydzona/y:

Przy okazji znalazłam u jednego z moich ulubionych sprzedawców na Allegro fajną promocję na chusteczki - 128szt. za 8,50zł :
Chusteczki dla niemowląt Huggies 2x64szt OKAZJA (921021267) - Aukcje internetowe Allegro

Wronka - pokój rewelacja!! Rodzice mają naklejkowy gust:-D

Świetny te naklejki. Bardzo ładnie to wyszło. U nas w pokoju będzie fototapeta safari. Wyjdzie taniej niż naklejki.
Nie wiedziałam, że te huggiesy można tak tanio kupić. Ale ja kupiłam za jedna przesyłką z innymi rzeczami, więc mówi się trudno.

Ja chyba w przyszlym tygodniu,wybiore sie po kocyk,recznik i przybory kosmetyczne.Zastanawiam sie nad kosmetykami dla maluszkami i tu niestety zbyt wielkiego wyboru w markach nie mam.J&J odpada,nie chce aby maluch dostal od nich alergii,a tym bardziej nie chce wyrzucac calej serii kosmetykow do smieci:no:Do nivea baby nie mam dostepu,a szkoda bo wiem ze oni maja kosmetyki hypoalergiczne:wściekła/y:,nic bede musiala poszukac jakis innych kremikow dla dzidzi:tak:

Ja chyba w przyszlym tygodniu,wybiore sie po kocyk,recznik i przybory kosmetyczne.Zastanawiam sie nad kosmetykami dla maluszkami i tu niestety zbyt wielkiego wyboru w markach nie mam.J&J odpada,nie chce aby maluch dostal od nich alergii,a tym bardziej nie chce wyrzucac calej serii kosmetykow do smieci:no:Do nivea baby nie mam dostepu,a szkoda bo wiem ze oni maja kosmetyki hypoalergiczne:wściekła/y:,nic bede musiala poszukac jakis innych kremikow dla dzidzi:tak:

Polecam hipp. Też są HA.

jak bedziesz kupowac reczniki to zwracaj uwage czy aplikacja na kapturku nie bedzie draznic główki dzidziusia, bo niektore maja od wewnatrz drapiace szycie
ja kupilam z drewexu 100x100 i jest fajny bo do 3 lat starczy bo duzy i ten kapturek ma od wewnatrz bawełenką podszyty wiec przyjazny dla główki

reklama
Z nudów zaczęłam znów szukać. No i mam pytania:
1) Jak termometr? Taki do ust czy lepiej zainwestować w takie droższe cudo 4w1 (do ucha, czoła, pomieszczeń + zegar) - jeśli tak to tylko bardzo dobrej formy bo ja kupiłam tani taki za 60 zł i za każdym razem pokazywał inaczej . Jak jest za dużo w jednym to jest do kitu . Brauna jest dobry
2) Nożyczki, cążki, pilniczek - jaki polecacie? Trafiłyście na fajne promocje? Proszę o linki;-)
3) Jaki proszek do prania?- ja lubi lovele ale co komu pasi
4) No i poza sudocremem co powinnam kupić? I ile tego sudocremu, bo różne opakowania są. Podobno dla dziewuszek pudru się nie kupuje, tak gdzieś czytałam.. Prawda to? Co jeszcze z kosmetyków poza oliwką i płynem do kąpieli? Produkty Nivea dobre czy macie jakieś lepsze?- sudokrem mały możesz kupić przy odpażeniu może się przydać . dla dziewczynek koniecznie krem tłusty musi być . i nie płyn do kąpieli tylko raczej jakies emolium czy oilatum na poczatek
5) Smoczki - kupować czy nie? A jeśli tak to pewnie ortodontyczne. AVENT są dobre?- ja miałam je przy Szymku i dobre .

Z góry dziękuję za odpowiedź:tak::happy:

proszę :)

Ja też dziś zakupowo .
Kupiliśmu komode bo dla dwojga mi się rzeczy nie zmieszczą w jednej mimo że ma 7 szuflad . Mam też szafe u małego w pokoju ale to i tak mało .
IKEA | Meble do przechowywania | Komody | MALM | Komoda, 6 szuflad
taka tylko brązowa . Potem regał taki kupujemy do innego pokoju więc już będzie .

Do góry