reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Muszę kupić żelazko, bo nasze jest beznadziejne i lekkie i się szybko wyziębia i w ogóle nerwy mam za każdym razem jak po nie sięgam. Możecie mi coś fajnego polecić?

Podbijam pytanie Elvie. Też planuję kupić jakieś porządne żelazko. Myślałam o tym, które się włacza tylko wtedy jak się je do ręki bierze. Macie jakieś opinie?

A teraz mam ogromną prośbę. Czy ktoraś z was słyszała o jakimkolwiek patencie na nagrzewające się poddasze.
Przy zeszłotygodniowych upałach myślałam,że padnę. W sypialni mieliśmy wieczorami ponad 30st.
Słyszałam o jakiś panelach na dach, nawet obiło mi się o uszy,że jakaś folia była w Lidlu do naklejenia na okno (ponoć odbijała promienie słoneczne)
Najfajniejsze by były chyba panele słoneczne bo łapałyby chyba słońce i może dach by się wtedy tak nie nagrzewał.
Kombinuję bo i my kiepsko śpimy w upały i Maja też się wtedy potrafi obudzić np o 3 w nocy i marudzi.

kittek, folia na oknach na niewiele sie zda, bo poddasze najbardziej nagrzewa sie przez dach a nie okna. Trzeba porzadna izolacje zrobic. Jesli macie forse na panele sloneczne, to nawet przez chwile bym sie nie zastanawiala, bo one rzeczywiscie wylapia czesc promieniowania, a poza tym oddaja energie. Nie wiem jednak, czy panele na dachu w polskich zimowych warunkach to dobry pomysl. Pewnie da sie jej jakos zabezpieczyc przed zalegajacym sniegiem

Zielona będziemy myśleć nad panelami,ale to raczej na następny rok. T ma podjechać do gminy i się dowiedzieć o dofinansowania.
Natomiast z tego co znalazłam na necie ( jutro wypróbuję) są takie maty na samochód i ludzie na necie pisali,że można je przerobić i mocować w czasie upałów na okna dachowe. Nie obchodzi mnie jak to będzie wyglądało bo to tylko 4 okna, ważne aby chociaż trochę pomogło.
Znalazłam też takie folie do przyklejania,ale tak sobie pomyślałam,że zimą to ciepełko, które wpada przez okna jest bardzo przyjemnie więc spróbujemy najpierw z tymi matami.
Jak będziemy zmieniać rolety w dachowych to wiem,że są już takie z folią od strony zewnętrznej.

Monia a wy coś będziecie kombinować bo pisałaś,że u was latem na poddaszu też temperatury jak z tropików?

elvie, my kupilismy niedawno takie:

Philips - Azur Ionic Żelazko parowe Ionic Deepsteam - GC4870/02 - Żelazka parowe - Żelazka - Gospodarstwo domowe

Zelazko bardzo dobrze prasuje, nie przecieka, nie kapie, z uzyciem pary za jednym razem prasuje 2 warstwy, prasuje w pionie, ladnie wyglada ;-). Prasowanie trwa o wiele krocej niz poprzednia rowenta, z tym ze jak dla mnie zelazko jest za ciezkie, do tego stopnia ze narobilam sobie odciskow na dloni pod dwoma palcami:tak:.

Jezeli moge ci cos radzic, to popatrz na rankingi, pojedz do sklepu, my do media marktu, gdzie kazde zelazko jest wystawione, mozna wszystkie poogladac i zobaczyc jak sie zelazko prowadzi.

Prasowanie usprawnilam sobie ostatnio w ten sposob, ze najpierw prasuje wszystko po kolei oczywiscie na lewej stronie i odkladam, z tym ze najpierw rzeczy Darii, bo te najbardziej lubie prasowac:biggrin2:, a dopiero jak skoncze prasowanie zaczynam wszystko skladac. Dzieki temu prasowanie idzie mi szybciej a dodatkowo zuzywam mysle mniej pradu ;-), wczesniej kazda rzecz skladalam bezposrednio po wyprasowaniu a zelazko grzalo.

Sprawdziłam najczęściej kupowane żelazka na allegro i wyszły mi takie:
ŻELAZKO PHILIPS GC 4410 AZUR STOPA STEAMGLIDE !!! (2346713667) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a na drugim miejscu te Twoje MariD.
W poniedziałek jak młoda będzie w klubie to się z M. do pasażu przejdę i na żywo pooglądam.

kittek - jak M. wstanie to go podpytam o to poddasze i panele słoneczne, bo u nas tez planuje montować korzystając z dofinansowanie właśnie i wiem, że jest w temacie, bo mi ostatnio o tym opowiadał, ale niewiele zapamiętałam:zawstydzona/y:, bo ja takich technicznych rzeczy nie znoszę, więc jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam tym bardziej, że zazwyczaj mówi mi o tym jak ja pocztę ogarniam i na czym innym skupiona jestem. Wiem, że M. dokładnie pozna temat i wybierze najlepiej, a ja mu tylko później przytakuję i podziwiam, jaki on mądry;-):-D

reklama
kittek - M. mówi, że macie kiepsko ocieplony dach i dlatego tak gorąco. Poleca klimatyzację przenośną, koszt ok. 1500-2000zł http://www.klimatop.pl/
albo taki klimatyzer ewaporazyjny (działa na zasadzie wentylatora z mokrym powietrzem) - koszt ok.400zł.
20cm ocieplenia (wełna i styropian) też Wam załatwi sprawę.

zielona - bez problemu te panele słoneczne można zabezpieczyć.

Ostatnia edycja:
Do góry