reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

system mocowania isofix mam w samochodzie a nakładkę musiałam kupić.
dziewczyny mam pytanie może wiecie: jeżeli mam wyłączaną poduszkę powietrzną samochodzie to mogę wozić z przodu?
Polusia możesz spokojnie. Ja też mała tak wożę. A tak swoją drogą to dziwne, że w niektórych samochodach czyt. nowych, nie można tej poduszki wyłączyć. Moja sąsiadka ma baaaardzo wypasione auta i w żadnym tego zrobić nie może. Dziwne.

reklama
ale ja mam nowy samochód i mam z boku od strony pasażera ja się wsiada to mam taki guzik którym wyłączam, ja nie cierpię Poli wozić z tyłu bo mimo śpiewania ona i tak się złości

kurde wama tez mamy rav4 i nie widze tych zaczepow :/

Marciaa musialam polozyc lekko siedzenie do tylu zeby to znalesc, bo tez zaczepy sa dosc dobrze schowane. jak odchylisz siedzenie to poszukaj placami :).

peperka dokladnie, poki co jeszcze ten maly fotelik graco zdaje egzamin, bo juz zaczepilam go na te latch i zrobilam testowa jazde i sie fotelik nie wywrocil :-D:tak:a drugi bede kupowac blizej zimy zeby Pola spokojnie mogla jezdzic w kurtce itd.

Co do wylaczania poduszki z przodu, to nie chodzi o nowosc auta tylko czesciej o tyl. Na przyklad pickupy (niektore) nie maja duzo miejsca z tylu i nie da sie z tylu zamontowac siedzonka dla dziecka, wiec z przodu opcja wylaczania poduszki jest konieczna.

Polusia radze Ci zadzwonic do siebie na komisariat i sie zapytac policjanta, bo niektorzy sie czepiaja, ze po co pani wozi z przodu skoro z tylu pusto. Dodatkowo uwazam tez ze wozenie z przodu jest duzo bardziej niebezpieczne, chocby dlatego ze kierowca podczas wypadku automatycznie bedzie reagowal w taki sposob aby chronic siebie, wiec umieszczenie fotelika za kierowca jest najbezpieczniejsze.

dzieki mamusie za osiwecenie z tym isofix, bo dzieki wam odkrylam odpowiednie zaczepy w moim aucie i teraz wszystko dziala jak nalezy :-)

Marciaa musialam polozyc lekko siedzenie do tylu zeby to znalesc, bo tez zaczepy sa dosc dobrze schowane. jak odchylisz siedzenie to poszukaj placami :).

peperka dokladnie, poki co jeszcze ten maly fotelik graco zdaje egzamin, bo juz zaczepilam go na te latch i zrobilam testowa jazde i sie fotelik nie wywrocil :-D:tak:a drugi bede kupowac blizej zimy zeby Pola spokojnie mogla jezdzic w kurtce itd.

Co do wylaczania poduszki z przodu, to nie chodzi o nowosc auta tylko czesciej o tyl. Na przyklad pickupy (niektore) nie maja duzo miejsca z tylu i nie da sie z tylu zamontowac siedzonka dla dziecka, wiec z przodu opcja wylaczania poduszki jest konieczna.

Polusia radze Ci zadzwonic do siebie na komisariat i sie zapytac policjanta, bo niektorzy sie czepiaja, ze po co pani wozi z przodu skoro z tylu pusto. Dodatkowo uwazam tez ze wozenie z przodu jest duzo bardziej niebezpieczne, chocby dlatego ze kierowca podczas wypadku automatycznie bedzie reagowal w taki sposob aby chronic siebie, wiec umieszczenie fotelika za kierowca jest najbezpieczniejsze.

dzieki mamusie za osiwecenie z tym isofix, bo dzieki wam odkrylam odpowiednie zaczepy w moim aucie i teraz wszystko dziala jak nalezy :-)

o widzisz Wama to ja pisałam o tych poduszkach i myślałam, że to zależy od nowości auta. Też dziękuje za oświecenie. A moja sąsiadka to ma własnie dwa picukupy.
ja niestety Lile z tyłu mogę wozić jak tylko Pola z nia jedzie, bo tak to masakra. Ale jeszcze trochę i będzie jeździła z tyłu.

1zlrivs.jpg

nasz dzisiejszy zakup z 5-10-15 butki 29,99

a wiecie że się okazało że mały ma wysokie podbicie, pięta nie chce mu schodzić , mój M mówi że jeszcze mu się to może ukształtować, ciekawe, bo dziś było dużo mierzenia.

reklama
yra butki śliczne, później pokaże nasze zimowe:D a co do wysokiego podbicia, Dawid mój ma, koszmar!! Nie można mu butów kupić!! Ortopeda powiedziała,że trochę się ukształtuje, ale i tak będzie miał wysokie.

Do góry