reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Alkmena - a ten wózek który wybrałaś dobry jest? Bo ja sobie upatrzyłam podobny.
Sorki, ze dopiero teraz odpisuję :-)
Wózek jest wg mnie stabilny, bardzo dobrze wykonany, materiał też jest ciekawy i tak jakby nieprzemakalny, nie blaknie na słońcu wg producenta, ma długą i szeroką "gondolę", łatwo go się prowadzi mimo tej wagi, wydaje się być przyklejony do drogi bo jest dosyć niski i szeroki. :happy: Aaaa i kosztuje tylko 930zł :)

reklama
dziewczyny , a ja jade dzis kupowac lozeczko dla mojej malej ksiezniczki;-) , juz nie moge sie doczekac .... przygotowalam juz kacik na nie w sypialni:tak:

Alkmena - u mnie kosztuje 980 zł :wściekła/y: . Uroki małego miasteczka!
Chyba na niego się zdecyduje. Kolor pomarańczowo-szary

To zależy, w każdym szpitalu jest inaczej... ja dostałam ulotkę z mojego co trzeba mieć, napisali, że zapewniają ubranka i kosmetyki, ale oczywiście można mieć własne (wymieniają: body, kaftaniki, śpiochy, pajace, skarpetki, czapeczki, rękawiczki, kocyk), a oprócz tego trzeba mieć właśne: chusteczki do pielęgnacji, pieluchy flanelowe, tetrowe, jednorazowe.

Rozek możesz mieć jak najbardziej, zwłaszcza, że niektórym mamom przydaje się on tylko w szpitalu...

Zebrra ma rację ja nie robię listy co dla dziecka bo trzeba zadzwonić lub się wybrać do swojego szpitala i zapytać jak w nim jest, jak pisałam akurat na polnej w Poznaniu dzieci tylko były w pieluszce i kaftaniku szpitalnym...to było 3 lata temu teraz pewnie zadzwonię i zapytam, zapewniali też pieluchy i mokre chusteczki-ale lepiej wziąć swoje bo co chwilę chodzić i się prosić jest wkurzające..
Ale rożek ja wezmę chociażby do karmienia mi się przyda:tak:

Grubelku pozwoliłam sobie dopisać do tej listy te skarpety i wodę;-)

Piszcie co jeszcze jest niezbędne-tylko nie szalejcie bo będzie trzeba ogromniastą torbę zapakować a gdzie tu dla dziecka rzeczy jeszcze:szok::tak:

to są słowa dziewczyny z innego forum(znalazłam w necie) wypowiedź z 25 lutego 2007 r:

"A jeśli chodzi o to. co zabrać ze sobą na Polną to:
- majtki jednorazowe są przez lekarzy tępione
- dla dziecka trzeba zabrać ubranko jedynie na wyjście
- koszule są oddziałowe, więc też nie ma co zabierać własnych."{

reklama
Za koszulami, to ja też jestem za szpitalnymi, nie lubię używać tego typu rzeczy, ale nie ma co "marnować" właśnych, bo niestety tak czy inaczej będzie się z nas lało, a potem to doprać, to nie takie proste...

Chyba w większości szpitali tępią jednorazowe majtki, ale zawsze przed obchodem mozna zdjąć, bo nie wyopbrażam sobie poruszania się z tym podkładem bez majtek...

Do góry