reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy :)

racja dziewczyny, ale jak przestaniesz karmić piersią to chyba łyżeczką 200ml dziecku nie będziesz podawać

Racja Moniczko ale tu chodzi o czas kiedy dziecko uczy się prawidłowo ssać pierś !!! Później jak już się nauczy to można butelkę podać :-)

reklama
moje zdobycze
albumy bardzo sie przydadza no ni"P

i udało mi sie kupic fride do noska,inna niz na allegro ale ponoc b.dobra, i polowe tansza

Ja też dzisiaj kupiłam parę rzeczy dla małej
- 2 czapeczki
- termometr do kąpieli
- podkład do łóżeczka
- stelaż do baldachimu :-)

Dziewczyny jakie kupujecie smoczki dla Swoich pociech??
Ja kupuje wszystko z "NUK". Mam juz smoczki i butelki dla moich maluchow- w razie czego wole miec;-);-)Kupie jeszcze laktator tez "NUK". Sterylizatora nie kupuje bo mam zmywarke.

Anka- w DE wlasnie "NUK" jest b. popularny, zalecany i w niezlej cenie- tanszy niz "AWENT" i wcale nie gorszy :tak::tak:

Anka 26,07 ja mam laktator canpola, byłam bardzo zadowolona jest podobny do aventu też ma te nakładkę masującą, ten silikonowy w środku "lejek" regulowaną siłę ssania-mi służył, jest do niego 1 butelka...pewnie i tak kupisz aventu bo taka jest "moda" tzn dużo kobiet sobie nawzajem poleca tą firmę(sama kupiłam butelkę teraz 150 ml:zawstydzona/y::laugh2:) ale tylko piszę że warto się zastanowić bo canpol jest tańszy-a z laktatora nie wiadomo jak długo będziesz korzystać.
Co do smoczka to też kupiłam firmy canpol-okrągłego i już! żadnych anatomicznych itp...Ola miała zawsze okrągłe smoki i też je z miłą chęcią ssała. A smoczka dziecko ssie kiedy mu go dasz:) ja dałam w domu po tygodniu-bo strasznie beczała nie wiedziałam co mam zrobić to zatkałam ją korkiem hihihihi i pomogło:)

I tu sie z Toba zgodze:tak::tak::tak:Tez uwazam, ze "AVENT"- choc dobry to niestety najdrozszy na rynku i MOIM ZDANIEM przereklamowany. Naprawde sa tansze rzeczy tego typu i takze bardzo dobre;-);-)No ale to moje zdanie...
A "CANPOLA" to my w Niemczech nie mamy :no::no:- chyba... nigdy nie spotkalam.

reklama
Kobietki- ja tez wczoraj kupilam kilka drobiazgow dla moich malenstw:tak:
- termometr do wody
-szczoteczke i grzebyk do wloskow
- szczotke do mycia butelek
- butelki
- karton pieluch i chusteczek "Pampers"- akurat na promocje trafilam
- gruszke do noska (nie wiem czy sie sprawdzi)
- waciki, paleczki, wkladki laktacyjne
A najbardziej mnie cieszy poducha do karmienia, taki polksiezyc, super sie na tym spi a pozniej jeszcze dzidzia moze na niej lezec lub siedziec. Polecam mamom, ktore maja problemy ze znalezieniem pozycji do spania.:tak::tak:

Mam tez albumy dla moich chlopcow "Pierwszy rok zycia". Tam sie wkleja zdjecia, opisuje szczegolne chwile i zapisuje wazne daty.Zaczyna sie od poczecia a konczy na 1-m roku. Mi sie bardzo podoba i mysle, ze to bedzie fajna pamiatka.

Do góry