reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Witam dzis szalalam po sklepach od rana mnie nie bylo a oto moje zdobycze zdjecia wkleje jak zrzuce na kompa:
wkladki laktacyjne Avent
butelka antykolkowa Avent
komplecik do paznokci
bezpieczne patyczki
4 szt. spioszkow
body na dlugi rekaw
paputki :)
komplecik spodnie z bluzeczka
2 szt. kaftanikow
bluzeczka na krotki rekaw
spodnie
bluzeczka na dlugi rekaw
lezaczek do kapieli
chyba tyle mozliwe ze o czyms zapomnialam:-)

reklama
Anka26.07 no prosze, to rzeczywiscie zaszalalas, troche tego jest. Mi poki co niechce sie nawet z domu wyjsc bo pogoda u nas okropna, ciagle pada, ale moze w poniedzialek pojedziemy z moim na male zakupki po drodze do szkoly rodzenia.

Kurier z zakupami dotarł o umówionej porze. Wszystko co zamówiłam jest, także spokojnie mogę polecić zakupy na edziecko. W sumie zamawiałam w nocy z wtorku na środe a dziś o 13tej miałam wszystko przyniesione do mieszkanka :tak: jutro jak co weekend wraca mój mężuś więc nie pozbawię go przyjemności skręcenia mebelków dla Krzysiaczka.
Kurcze martwi mnie tylko że na początku dzidziuś i tak nie będzie spał w swoim pokoiku tylko z nami w sypialni, a tam tak mało miejsca :-:)-:)-( nie wiem gdzie zmieszczę łóżeczko. Musimy pogłowkować nad jakimś przemeblowaniem.

Acha w tej paczce mam wielorazowe wkładki laktacyjne aventu i na wszelki wypadek np jakieś wyjazdy, jednorazowe belli. No więc zaraz zrobiłam przymiarkę do stanika dla karmiących i te aventowe wielorazowe, chociaż bardzo ładne, są strasznie sztywne i dziwnie się układaja. Jednorazowe ładnie się dopasowywuję i nie znać ich pod bluzką.

Acha w tej paczce mam wielorazowe wkładki laktacyjne aventu i na wszelki wypadek np jakieś wyjazdy, jednorazowe belli. No więc zaraz zrobiłam przymiarkę do stanika dla karmiących i te aventowe wielorazowe, chociaż bardzo ładne, są strasznie sztywne i dziwnie się układaja. Jednorazowe ładnie się dopasowywuję i nie znać ich pod bluzką.

właśnie, mi wogule wielorazowe nie pasowały, cały czas kupowałam jednorazowe i byłam zadowolona

a oto moje zakupki których nie widziałyście :laugh2:
1. komoda BRW /kolor sosna antyczna/
2. a na komodzie: torba do wózka Implast, termoopakowanie, laktator, album na fotki maluszka, i wczorajsze zakupy z Auchan: wiatrak /nieźle daje;-)/, śliniaczki 7szt- 9,9zł, butelka Avent, miękka kosteczka ze zwierzątkami 4zł /dzień dziecka dziś przecież/, a i jeszcze kupiłam drugie opakowanie proszku Jelp 5,4kg + gratis płyn do płukania Jelp 2l = 48zł:laugh2:, no i z Yves R. płyn do kąpieli /też promocje mają na dzień dziecka/
3. a tu co mam w komodzie :-pjak na razie porządeczek
4. komoda sosnowa
5. pościel do kołyski lub wózka Gluck

Pastela, jestem pod wrażeniem ile rzeczy już zgromadziłaś! :szok::szok: Też myślę o laktatorze Medeli ale jeszcze się waham bo w carrefourze jest avent isis zestaw za 149 no i sama nie wiem...do Medeli też musiałabym dokupić jakieś butle. Pościel słodziakowa , ciuszki w komodzie poukładane perfekt no nic tylko czekać na Dzidzię :-)

to w tej komodzie to nie wszystko to tylko rozmiar 50-62cm :-p, a drobnostki mam w szufladach ;-)
Kasiulec - Ja oglądałam Avent isis u koleżanki i Medele u siebie i jest różnica np. rączka do pompowania w Medeli działa w różnych kierunkach, więc ręka się nie męczy, i można normalnie ściągać naciskając dolną str rączki lub stymulować pierś górną str rączki :-p taki bajer nie wiedziałam kupując. I medelę można myć w zmywarce lub gotować a nie można w mikrofali sterylizować. Jest bardzo fajna, nawet mój M. próbował, zasysało mu cycka i się cieszył :laugh2: a butelkę ma tylko bez smoczka, ale ja kupiłam Aventu. A Medela Harmony na allegro jest już za 140zł

reklama
Pastela - zakupy ekstra :) Przygotowana jesteś już Perfekt!!! Komoda bardzo ładna i pojemna :) Jaka jest jej głębokość? Mam podobną, tylko ma 5 szuflad, które są bardzo małe a głębokość tylko 40cm :baffled:.

Do góry