reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mały przyrost zarodka

Hej Dziewczyny,
Jestem tu nowa, od dawna co prawda czytam to forum, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać, bo może ktoś był w podobnej sytuacji i napisze jak było u niego.
Mam za sobą już 1 poronienie zatrzymane (w zeszłym roku zaszłam w ciążę naturalnie, niestety zarodek zatrzymał się w 6 tygodniu i przestał rosnąć).
Teraz jestem w drugiej ciąży, która wiekowo według OM jest dużo młodsza. (OM miałam 17.10.2024):
GA = 6w 1 d zarodek 1.88 mm (lekarz powiedział, że dobrze rokuje, było widać serduszko)
GA = 7w 0 d zarodek 5.18 mm (ten sam lekarz powiedział, że mocno go martwi tak mały wzrost i to, że puls jest słaby - ale go nie policzył, więc nie wiem jaki)
Później złapało mnie choróbsko z wysoką gorączką ponad 38 st i musiałam wziąć antybiotyk, spanikowana umówiłam się też na kontrolę usg bo miałam wielkie obawy, czy choroba nie zabije mi dzieciaczka, wyniki USG były następujące:
GA = 7 w 6 d (na podstawie USG wiek ciążowy to 6 w 4 d), wielkość zarodka 6,6 mm, FHR 87 u/min (GS 30,0 mm, YS 4,4 mm) ze wskazaniem kontroli FHR za 7 dni.

Czy któraś z Was miała podobnie? Jak to dalej się potoczyło?
To moja druga ciąża (mam mutację PAI homo i jestem na acardzie od samego początku), strasznie boję się ją stracić.
Oczywiście będzie co będzie, niestety nie mam wpływu na to, dajcie proszę znać jak to było u Was.
Pozdrawiam,
Aga

reklama
Do góry