reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mały wzrost crl

Cześć dziewczyny.
Przychodzę do was o poradę, może któraś miała podobnie.
Ostatnia miesiaczke miałam 29.09. Dodam ze cykle miałam bardzo nieregularne (średnio 47dni) W dzień spodziewanej miesiączki wyszła mi bardzo blada kreska. Umowilam się do lekarza, na pierwszym usg wyszło ze jest to bardzo wczesna ciąża (lekarz nie potrafił dokładnie określić) kazał przyjść na wizytę za tydzień. Po tygodniu na USG twierdził ze widzi serce i jest to 5tydzien wielkość 4.40mm CRL. Dziś po dwoch tygodniach miałam kolejna wizytę. Lekarz powiedział ze zarodek urósł ale za mało i nie ma widocznego serca, powiedział ze wielkość CRL odpowiada 6 tygodniowi ale nie podał mi dokładnej długości CRL. Kazał przyjść w piątek żeby sprawdzić czy coś się ruszyło czy ciąża obumarła. Nie dawało mi to spokoju wiec umowilam się do innego lekarza. U niego : brak czynności serca, GS 24.6mm, YS 3.0mm, CRL 4.8mm. I tutaj moje pytanie, czy te dwa tygodnie temu to na pewno było serce? Mam pewne zastrzeżenia co do tego lekarza i jego dokładności. Czy jest jeszcze możliwość ze ono się pojawi i jednak ciąża nie obumarła? Czy któraś z was miała podobnie? Czy przygotowywać się na najgorsze?
Dodam jeszcze, ze według tego drugiego lekarza w 6 tygodniu serce powinno już być na 100%.

Ostatnia edycja:
reklama
Różnie może być - u mnie w szpitalu w 7/8tc powiedzieli, że ciąża jest za mała względem OM i że brak bicia serca...
Tydzień później u ginekologa końcówka 8tc (lub już nawet 9tc), wszystkie wymiary były zgodne z OM i serce też biło prawidłowo.
Także ja bym nie traciła nadziei, zwłaszcza że masz jakieś wątpliwości co do lekarza.

Niestety żadna z nas nie odpowie, najlepiej poczekać na kolejną wizytę i zobaczyć czy będzie serduszko i prawidłowy przyrost. U mnie w drugiej ciąży były złe przyrosty no i nie wyszło z tego nic dobrego, ale jeśli tydzień temu wielkość zarodka to 5 tygodni a po tygodniu 6 tygodni, to przyrost byłby w porządku

Niestety żadna z nas nie odpowie, najlepiej poczekać na kolejną wizytę i zobaczyć czy będzie serduszko i prawidłowy przyrost. U mnie w drugiej ciąży były złe przyrosty no i nie wyszło z tego nic dobrego, ale jeśli tydzień temu wielkość zarodka to 5 tygodni a po tygodniu 6 tygodni, to przyrost byłby w porządku
Po dwóch tygodniach przyrost był odpowiadający 6tyg dlatego powiedział ze zarodek urósł ale za malo i ze nie widać akcji serca.
Pomyliłam się we wcześniejszym poście, już poprawiłam.

U mnie w 7+3 zarodek mial 1,24 cm i bilo serduszko, pierwsza wizyte mialam 5+3 to nie bylo nawet zarodka, puste jajo

Załączniki

• 16558993518004715558111761801252.jpg
    16558993518004715558111761801252.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 20
reklama
reklama
Do góry