• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

ja tez sie witam, u mnie teraz na term 31st:szok: Na szczescie w miare dobrze znosimy te upaly, ja tam jestem cieplolubna:-D

oregano super taka wygrana!
szyszunia swietne drzewko, lubie takie rzeczy:tak:
awunia zazdroszcze bieszczad!:tak::tak:
mamaktosia hehe to na nastepne staranka rezerwujcie ten hotel:-p

mi sie przypomnialo ze w poprzedniej ciazy i po porodzie prowadzilam pamietnik (specjalny gotowiec do wypelniania info typu kiedy zrobilam pierwszy test, kiedy poczulam kopniaczki, na co glownie mialam ochote, a potem to juz o maluchu. Super pamiatka, ostatnio czytalam i sie wzruszalam :blink:

reklama
Piękna To Ci zazdroszczę, bo ja już drugi miesiąc na zwolnieniu - to ogromne bóle brzucha, to gorączka lub bakterie w moczu. Nie wspominając już o rosnącej wciąż torbieli na jajniku, która dopiero niedawno się wchłonęła. Mam dosyć już tego wszystkiego, nigdzie pojechać nie mogę, bo mnie mdli od długiej jazdy i musimy robić mnóstwo przystanków. Zazdroszczę kobietom,które mogą spokojnie cieszyć się ciążą :) U nas od miesiąc temu dr powiedział,że dziewczynka będzie, a tydzień temu potwierdził. Imię po babci, uwielbiam je :)

koriander Ja kupiłam na początku ciąży taki dzienniczek i też go sobie wypełniam. Może nie na bieżąco, ale od czasu do czasu sobie przysiadam i uzupełniam :)

ja sie niestety zagapilam i nie prowadze..w ogole ta druga ciaza to jakos mija niezauwazonA:cool:

magda moze teraz w 2gim trym bedzie lepiej!

Ostatnia edycja:
Koriander u mnie w II trym prawie nic się nie zmieniło do tej pory, jedyne co to nie wymiotuję. Pierwszą ciążę poroniłam, mam problem z tarczycą i wciąż jest coś nie tak. Najważniejsze, że Zosia zdrowa, ja jakoś wszystko przetrzymam. Mam takie dni, że leżę i nie jestem w stanie zrobić sobie herbaty, max możliwości to siku. Lekarz powiedział, że spacer wieczorem to jedyna możliwa większa aktywność, wcześniej musiałam 2 tyg. leżeć praktycznie plackiem. Siedzę cały dzień w domu, bo mam 23 stopnie i nie wychodzę z domu, dopiero wieczorem na wspomniany spacer.

Hej Dziewczyny, nie zagdlądałam przez week. Byliśmy troszkę u rodziców. Dzisiaj jaki skwar był u nas...ale z tego, co czytam to wszędzie... Pół dnia na łódce dziadka spędziliśmy, więc choć troszę chłodu( nawet się troszkę przyrumieniłam :) )
Piękna - piękne te Twoje drzewko, gratuluję pomysłu. My mieliśmy tylko jedną spowiedź- dzień przed ślubem, bo na naukach powiedzieli nam, że i tak żyjemy w grzechu (mieszkamy ze sobą przed ślubem) więc spowiedzi wcześniejsze są bez sensu :)
Oregano - super sprawa z tym ślubem, coś zupełnie innego. Ja niestety nic nigdy nie wygrałam ;/ więc może trafi mi się, jakaś szóstka w totka kiedyś ... :D
Piękna i Magda - u mnie jak by była dziewczynka też bym się skłaniała ku Zosi :) śliczne imię :)

ja też w ciązy zle znoszę upały...ale one pewnie się zraz skońcczą jak to w naszym kraju bywa..

oregano ja tak samo mogłabym co roku ślub brać
:-Dze względu na atmosferę itp ,ale się Wam trafiła ta wygrana tylko pozazdrościć :-)

my w weekend byliśmy 1 dzien nad jeziorem...odmulić się od miejskiego życia i żeby mały się wyszalał :-) było super :-)

patrze na suwak i prawie półmetek :-)

Koriander -;-) a co do pamiętnika to też prowadziłam w poprzedniej ciąży zaczynając od zdjęć naszych , wesele , test , usg , ktg , pamiątki ze szpitala aż po .... pępuszek :-p

Ananaska - trzeba się cieszyć z połóweczki :tak: choć marzę o trójce z przodu ...

Magda - witaj w klubie, u mnie też cały czas coś , choć jest lepiej niż w ciąży z synem , obecnie mam nisko łożysko , ale mam żyć normalnie tylko nie dźwigać i nie przemęczać się ,ale stres jest , najbardziej przed tym że znowu będzie przodować ....
Ze stresem jechałam w góry , ale 2 lekarzy stwierdziło że nie widzi przeciwskazań , efekt (odpukać :-D ) czuję się super , brzuch mi ani raz nie stwardniał , nie muszę gotować , sprzątać itp ....a w domu nikt by tego za mnie nie zrobił ....

Dziewczyny wczoraj jechałam autem i czytałam 21 wiek i tam był artykuł o piesku , którego pan oddał do schroniska , bo oślepł ... przestał go nagle kochać ...poryczałam się , mój m się wystraszył że coś się stało , macie też tak ? Przeczytałam art o cudownych tatusiach ....to samo i nie umiem nad tym zapanować ... jak zobaczyłam giewont i góry , to nie muszę mówić co było .... masakra jakaś !

Zbieram się na śniadanko , a potem chyba Krupówki . Wczoraj byliśmy w dolinie Kościeliska i na mega kremówach były pycha !

Miłego i znośnego dnia , bo dziś to raczej chłodno nie będzie ....

reklama
Witam poweeckendowo i ja,troche was podczytywalam ale przy tych temp checi na wiecej brak bylo.Wczoraj mielismy bagatela 37° w cieniu :szok: caly dzien na tarasie lub w basenie na wiecej bylo brak sil...Fajne takie pamietniki ja mam dla Victora ale to bardziej o maluszku jak o ciazy.I to mi tez uratowalo zycie hehehe jak rozmawialam z logopeda to z tamtad pewne daty sciagalam bo czlowiek zapomina.Pierwsze slowo,zdanie ona chciala wiedziec dokladnie a gdyby nie ten album to bym lezala...
oregano fajowa taka wygrana i na pewno cudne wspomnienia :-)

Kurcze jakis czas temu pisalyscie o autach i ja nie pisalam o tym.My mamy 2 w tym jedno mialam zamiar sprzedac,na szczescie mamy mozliwosc i placimy za jedno ale jezdzic mozemy na zmiane bo rejstracja jest przypisana do obu.No i ostatnio odbierajac meza dowiedzialam sie ze kupil nastepne...za grosze i trzeba troche kaski wlozyc ale jak sie sprzeda jedno to akurat wejdzie w to.Mamy espace 7 osobowe i to chce sprzedac ,musze odkurzyc i foty porobic ale przytych upalach to checi brak:zawstydzona/y: Kupil tez espace tez 7 osobowe ale 5 lat mlodsze.No i mamy audi kombi i wczoraj stwierdzil,ze tez sprzeda...Ale tego dopiero jak uruchomimy espace.No i nagle i u nas zachodza zmiany autkowe...

mamaktosia ja tez szybko sie wzruszam,wiec rozumiem doskonale.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry