• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Oliwia55 - i jak festiwal piwa :-)? My bylismy chyba z 1,5godz - Misiek całość grzecznie przespał, a Oliwia nawet się skusiła na kielbaskę z grila. Choć jak dla mnie było ewidentnie za dużo ludzi...
Niunia - Tobie godziny znikają, mi dni - wczoraj bylam przekonana że jest dopiero środa... Oby choróbsko znikło tak samo jak ten czas.
U mnie kąpiele też co drugi dzień, chyba że się mocno poulewa po sobie.
Agmaa - u nas też strasznie skóra schodziła - brzuszek, rączki i nóżki, w sumie wystarczyło smarowanie balsamem po kąpieli. Teraz jeszcze trochę na głowie zostało, ale reszta już elegancka :-)
Marcia331 - ta... jednoosobowe usypianie dwojki dzieci chyba będzie mi się snilo po nocach ;-)

reklama
Chyba mnie dzisiaj jakis dol dopadl :-( ryczec mi sie chce i to bez konkretnego powodu. Meza jeszcze w domu nie ma i nawet nie zadzwonil powiedziec kiedy bedzie. Siedze i ogladam eurowizje ze lzami w oczach. Eh pierwszy raz po porodzie chyba mi hormony szaleja. W sumie moze dobrze ze meza jeszcze nie ma bo by mu sie oberwalo. A tak to chyba pojde spac, to mi dobrze zrobi.

Mama.o ja stosowalam tylko octanisept i wycieralam patyczkami takimi dla niemowlat. Tylko ze to trzeba tak gleboko pogrzebac zeby sie od srodka ladnie goilo. U nas pepek odpadl chyba w 10 dobie. Tylko po odpadnieciu jeszcze dlugo mi podkrwawial ten pepek wiec caly czas stosowalam octanisept.

Moje dziecię przespało prawie cały dzień, to poprasowałam sobie a miałam tego sporo...
Kapaliśmy Małego dzisiaj i dodaliśmy do wody mleka bo podobno pomaga na sucha skore... Kurde i nic dalej schodzi miu skóra a najbardziej z raczek :-(wyglada jak poparzony.. krem nawilżający tez nie pomaga bo oczywiście smarujemy nim raczki regularnie

a probowalas oliwki? u mnie omoglo, uzywam z hippa. Polozna mowila tez ze mozna taka oliwa spozywcza jak masz, ale ja sie balam ze potluszcze ubranka :)

Mama o. ja tez octanisept i patyczki.

Witam sie wieczornie, a nawet nocnie:eek:
Ja padam psychicznie....starszak ok 19 przytrzasnął sobie palec drzwiami od samochodu...masakra co z nim mialam:szok::szok: Ryk, krzyk i ogólna histeria..paznokieć chyba mu zejdzie:baffled: No i krwi też troche było, a potem problem z rozbieraniem do spania i trudno poszedł spać w bluzeczce. oby jutro mniej bolało bidulka:-(:-( Tak mi go żal a nic zrobic nie mogę:-(:-(

My pępek tez octaniseptem traktowaliśmy:tak::tak:

A jeszcze mam pytanie: czy Waszym dzieciaczkom też czasem powieka puchnie?? Ja zauważyłam, że młody ma często lewą powieczkę opuchniętą:baffled:

Aha ja kąpie codziennie, a na tą skórkę schodzącą pomogło nam emolium.

Mama.o - ja tez Octanisept i patyczki, ładnie przysycha ale u nas dopiero 5 doba.

Marcia - głowa do góry :)

Loka - dziś już było super. Je, śpi, troszkę pomarudził ale to nic w porównaniu do ostatnich dwóch dni.

Witajcie :)

ja nawet pospalam w nocy. Co prawda karmienie co ok 2h ale nie wiem jakim cudem jestem na silach cos zrobic. Moje maleństwo spi terz słodko z tata a ja mam chwilke zeby ogarnac mieszkanie i poswiecic czas dla siebie :)

A my jutro mamy wizyte u pedistry :) ciekawe co nam powie, ile Maluch przytył itp. mam nadzieje ze wszystko okaze sie w porzadku.

Mam pytanie. Wczoraj kapalismy Malucha i zastanawiam sie nad myciem głowy - czy myjecie glowe woda? czy dodajecie juz jakies srodki dla niemowlat? Ja narazie i kapiel i gowe myje sama woda, bardziej jako takie pluskanie sie i obmycie (tak uczyli w szkole rodzenia i w szpitalu). I nie wiem kiedy juz wprowadzic cos do główki i do mycia :)

Mam pytanie. Wczoraj kapalismy Malucha i zastanawiam sie nad myciem głowy - czy myjecie glowe woda? czy dodajecie juz jakies srodki dla niemowlat? Ja narazie i kapiel i gowe myje sama woda, bardziej jako takie pluskanie sie i obmycie (tak uczyli w szkole rodzenia i w szpitalu). I nie wiem kiedy juz wprowadzic cos do główki i do mycia :)

My myjemy małego żelem z babydream takim Babydream, żel do kąpieli, dla dzieci, 500 ml - Rossmann - Rossnet.pl a włoski myjemy mu szamponem johnson żółtym. Na początku dodawaliśmy jeszcze oliwkę z hippa do wody bo z małego strasznie skóra schodziła w pierwszych dniach.
Mój "brutalny" mąż który kąpie Olka zawsze chlapie mu wodą po buzi jak płucze łepek żeby mały nie bał się. I póki co ignoruje to zupełnie.
Ktoś pytał wcześnie o częstotliwość: codziennie. Jakoś mi by nie było fajnie spać bądź co bądź zasikaną i pozalewaną.

Moje dziecię przespało prawie cały dzień, to poprasowałam sobie a miałam tego sporo...
Kapaliśmy Małego dzisiaj i dodaliśmy do wody mleka bo podobno pomaga na sucha skore... Kurde i nic dalej schodzi miu skóra a najbardziej z raczek :-(wyglada jak poparzony.. krem nawilżający tez nie pomaga bo oczywiście smarujemy nim raczki regularnie

Nie martw się tym abolutnie! Nasz Olek też w tym czasie co Twój Szymek wylinkę przechodził taką, że nawet z powiek mu skóra zeszła :) i w zasadzie nic nie pomogło, musiało zejść i już. Ale przed kąpielą smarowaliśmy bardzo dużą ilością oliwki i masowaliśmy tu gdzie skóra odchodziła a ona się rolowała. No i do kąpieli i po kąpieli też naoliwianie :)

reklama
Ja też kąpię córcię codziennie. I tak jak większość mam tutaj u nas też kąpiel o godz. 19 :-)
Właśnie chodzi mi o to, żeby córcia miała ustalony rytm dnia. I ponadto mała strasznie uwielbia się kąpać :tak: Nawet jak płacze to w wodzie od razu się uspokaja. Czasem jest płacz po wyjęciu, ale tylko do czasu owinięcia w ręcznik.
Ja myję ciało i głowę (też codziennie) żelem do mycia takim żółtym z Reala http://4.bp.blogspot.com/-Rz0hkVhd9Bk/UWsMNW77HxI/AAAAAAAAJm8/hHzsgdyHmSI/s1600/tn_DSCF9080.JPG i mamy też taką oliwkę http://4.bp.blogspot.com/-84omgUCxq3w/UWsH0nN7utI/AAAAAAAAJm0/CLLs8-wuwSQ/s1600/tn_DSCF9084.JPG
Sugerowałam się opinią Sroka o....: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL Sroka o....: Analiza: Oliwki dla dzieci ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry