• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas słoneczko już świeci bo rano jeszcze pochmurno było. Byliśmy na spacerku i spał ok 1,5 godz, po drodze zaszłam do apteki i kupiłam za wasza radą melise do picia i kupiłam też czopki Viburcol, dzisiaj mu dam, może noc bedzie spokojniejsza.

Djmka u nas festyn w przedszkolu jest za tydz.

A w sobotę robimy starszakowi w sali zabaw urodziny bo juz upominał sie, a ja przez to ze młodszy ciagle płacze nie miałam czasu mu tego zorganizowac.

reklama
U mnie pada ciągle, więc mowy o spacerze nie ma.
Młoda wyleguje się na podłodze. Coś ziewa, więc pewnie będzie zaraz spała.
A ja chyba odciągnę mleko i zostawię ją z mężem w domu, zamiast brać na ten festyn. Jeszcze znowu mi coś złapie przy tej pogodzie.

Truskawkowa współczuję nocy. Mój syn jak był mały robił pobudki o 4-5. Mowy nie było, żeby pospał dłużej. Tak mu zostało już ;) wstaje o 6 teraz

O matko codziennie o 6:szok::szok:
u nas nie do pomyslenie:no: Starszak wstaje najwczesniej ok 8( a były czasy, że wstawaliśmy o 10 :tak:), a mały ok 8:30 i o 10 już płacze bo śpiący-chyba po mnie mają to spanie:-D:-D

U nas w koncu sie ladnie zrobilo. Sloneczko swieci i cieplutko. Zaliczylismy 1,5h spacer po ktorym Tymek padl na drzemke. Ignas za to spi w wozeczku juz 4 godziny!!! Obiad mi dzisiaj tesciowa podsyla wiec nie mam za wiele do roboty. Musze tylko pozamiatac i podloge mopem przeleciec.

Oj wspolczuje wam tych wczesnych pobudek starszakow. Moj sie naprawil odkad jestesmy na dzialce i sypia tak do 7-8.30 wiec calkiem niezle. No i w dzien sypia po 2 godziny co mu sie juz bardzo dawno nie zdarzalo.

U mnie młodszy juz tam ma że budzi sie tak miedzy 4-5 rano i koniec spania, najgorsze że musze juz go nosic na rekach bo nie chce leżeć, a pózniej zasypia dopiero po 8 w aucie jak odwozimy starszego do przedszkola.
A starszak tez tak miał że budził sie rano czesto, teraz to wstaje o 7 bo do przedszkola, ale np do 3 roku budził mi sie w nocy tak z 3 razy na picie, wiec te moje dzieci widze że spac nie lubią

Wróciłam ze spaceru zaopatrzona w mleko kozie, ryżowe i kokosowe. Za mną próba kawy z mlekiem ryżowym i raczej się nie polubimy, bo jest zbyt słodkie i nie chce się spienić w ekspresie, ale za to jutro sobie zrobię na nim owsiankę :tak:

Madzikim, no jakbyś opisywała moje dziecię. Spacer był pół na pół w wózku i na rękach. I jeszcze trzy razy cyckiem musiałam świecić na ławkach, bo kawaler inaczej uspokoić się nie chciał. Po powrocie do domu dostał znowu cyca i zasnął godzinę temu. I tym sposobem po raz pierwszy od wielu tygodni udało mi się zrobić obiad przed powrotem męża z pracy.

Mi ginekolog polecił wkładkę mirena, ale kosztuje 1200 zł więc raczej się nie zdecyduję, tym bardziej, że może za rok-dwa pomyślimy o towarzystwie dla Julka.

Czytam jak wam śpią dzieci i aż mnie w środku skręca z zazdrości, bo to co wy opisujecie jako ciężką noc u mnie jest jedną z lepszych. Julek dzisiaj wstał tylko dwa razy o 2 i o 5, ale od 6 już było po spaniu.

Truskawkowa wspolczuje nocy :)

Agunia u nas ze spaniem podobnie. Maly jak padnie to spi ladnie i pobudki ok 2-3 oraz 4-5 ale od 6 to juz nie ma mowy o spaniu.

My nawet jak pada ( ale nei jak leje i burza) spacerujemy. Lekarka kazała i o dziwo zauwazylam ze Maly na spacerze latwiej przymyka oko. Wiec wkladam kurtke przeciwdeszczowa i w droge :) A na wózek folia i juz.

Wlasnie wrocilismy z dzialki, Mlody pojadl i teraz chrapie, a ja zara sie zdrzemne obok niego. Pozniej zamierzam wziac sie za balkon, musze isc jakies kwiateczki kupic i wsadzi w moje wazony bo wygladaja okropnie po zimie, a nie zroblam z nimi jeszcze nic do tej pory.

Zuzanka, że niby urlop :no:
8051.png

Załączniki

• 8051.png
    8051.png
    16,7 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Ale fajnie ze w koncu pogoda dzisiaj ladna. Tymek od razu inny, nie marudzi tyle i nie trzyma sie mamy non stop wiec moge cos zrobic lub troche odpoczac. A maz wlasnie przywiozl z pracy przerobiona karuzelke dla malego bo zamontowal zasilacz zamiast baterii i przed chwila powiesilam ja. Mlody zachwycony. Wpatrzony w zwierzatka i zadowolony.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry