• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Mika Julkowi też tak szybko rosną paznokcie.

Teraz z kolei ja mam pytanie. Czy wasze dzieci też płaczą przed snem? U nas jak zbliża się 20 to wiemy, że zaraz rozpocznie się aria, Julek codziennie urządza sobie pół godziny ryku, a później zasypia. Czasami w ciągu dnia też mu się tak zdarza. I zawsze są to pory kiedy rob się senny.

No i jak radzicie sobie z fotelikami samochodowymi. Julek nienawidzi w nim jeździć, ale w sumie wcale mu się nie dziwię, bo też bym się darła jak by mi było tak gorąco. Zawsze jak go wyciągam to jest wręcz mokry i nie pomaga nawet podkładanie pieluchy. Może znacie jakieś inne sposoby?

Moj nie placze - po kapiel dostaje jesc i zasypia albo juz na rekach albo w lozeczku.

co do fotelika to nie jest u nas zle - zazwyczaj jest cieply ale nie spocony, a w upalne dni klade pieluce tetrowa i daje rade jako tako. Mój lubi w foteliku siedziec, czasem nawet w ciagu dnia jest na stelazu wpiety i jezdzimy po domu. Albo jak chce cos ugotowac to musze go w foteliku brac ze soba do kuchni, opowiadam mu co robie a on słucha i spokojnie daje mi gotowac.

Kroczku super radyjko, dzieki :)

Kubuś nie ma płaskiej glowki z tylu ale z prawego boczku jest troszke bardziej splaszczona niz z lewego:( Powod... a no taki ze urodzil sie jako dziecko z ulozeniem miednicowym i mial mocno wyciagnieta glowke wlasnie z tylu i nie mogl spac na pleckach wiec spal na boczku glownie prawym bo tak mu pasowalo. Teraz glowka sie wklesla troszke z tylu wiec spi roznie byle nie na brzuszku:(

Ciesze sie ze radio sie podoba bo ja sama mam dzika frajde:D

Kochane jednak mam dziecie:) Padlo przy butli i spi juz odlozony do lozeczka:)
Agunia a ze spacerami nadal jest problem? Bo moze swieze powietrze i spacer przed kapiela by pomogl na wycie. Albo moze max zmeczenie Julka by sie przydalo:)

Witam się:)

Madzkim no współczuję strasznie tych nocek i ogolnego zlego samopoczucia:( Nie wiem co jeszcze moglabym poradzic bo juz dziewczyny tyle rad dawaly Mam tylko nadzieję że jednak niebawem Emmada Wam chwile wytchnienia i przestanie miewac humorki...

Marcia pogoda taka nijaka moze dlatego chlopaki maja problemy ze snem.

A ja wczoraj sciagnelam Radio Kubus i sluchamy z Mlodym piosenek. Kubus na razie jest zdziwiony ze cos rytmicznego leci i ze mama tancuje z nim po pokoju:) Piosenki sa super. Duzo z mojego dziecinstwa i jestem zdziwiona ze pamietam slowa wielu z nich:)

Ogolnie Kubus uwielbia sluchac jak recytuje mu wierszyki Tuwima lub Brzechwy:) Zwlaszcza gdy zmieniam glos lub przyspieszam np w Lokomotywie:)

Kroczku ja już jak Igor był mały słuchaliśmy ZET KIDS też polecam:)

Ja tylko na chwilę od 3dni zaczęłam wierzyć w skok rozwojowy!nie chcę nikogo straszyć ale dziecko się w diabła zamieniło,cały czas jest głodna,je i rzyga na przemian,zasypianie na rękach na 30minut drzemki,w nocy budzi sie co chwilę,nigdy tak nie było:szok:

MADZIKM myślę że u was też skok podobno do 19tygodnia trwa:no:

Kroczku, również dziękuję za to radio Kubuś, dzisiaj poszło w ruch i już widać że mała bardziej preferuje niektóre piosenki.

Dzisiaj znów zaczynają się upały, a ja w biegu od 7, pranie, sprzątanie a i tak więcej do zrobienia niż zrobione. W upały nie grzejemy w kuchni bo robi się sauna w domu, więc obiady zawsze zamawiamy. Jedyne co zrobiłam to kawa mrożona, a do tego było tortellini ze szpinakiem mniam. Teraz dziecko śpi, coś się ostatnio częściej wybudza w dzień, więc staram się cieszyć tą chwilą spokoju bo nie wiem jak długo ona potrwa;)

Witam się i ja wieczornie:)

U nas też już upały a w zasadzie duchota:( Byliśmy dziś na obiadowym grillu u szwagra a mąż fisiował ze szwagrem i moją chrześnicą w basenie:)

U mnie też duchota, a plany weekendowe szlag trafił jak rano wychodząc z dziećmi znaleźliśmy nasze auto na cegłach :-/ więc zamiast laby u dziadków było jeżdżenie po zimowe opony (dzieki bogu na wlasnych felgach), na policję, dzwonienie po ubezpieczalniach itp. Do tego jeszcze Misio w kiepskim humorze i mam dość. ..

reklama
Witajcie

U nas dalej upały. Dziecko dzisiaj sie obudziło o 6, zjadło, około 7 zasnął i uwaga obudziliśmy się o 10:45 !!
Następnie drzemka 20 minut około 13 i pozniej od 14:30 do 18 spał jak zabity :D jestem dzisiaj wypoczęta, że aż czuje sie dziwnie. Tak jak przy poprzednim skoku tak i teraz duzzzzzzo śpi :D

Milenka - współczuje, tym bardziej przy tej temperaturze to podwójnie męczące.

Kroczku - a Ty nie zażywałaś kąpieli ?

Truskawkowa - ja jeszcze na chrzciny nie mam sukienki :( chyba kupie już w Polsce bo tutaj coś nie bardzo mi sie podobają :/

Zuzanka - a to bandziory okrutne :/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry