• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzięki Dziewczyny za rady odnośnie ubioru :-). Później wrzucę to co znalazłam bo mam w ulubionych na kompie a pisze z kom.
Jak Was teraz czytam to jakbyście o mojej nocy pisały.. trzy razy jeść i darcie po pół godz. O 6 wyspana.. o 7 uspilam na sile bo sama niewyspana i z bólem głowy.. śpi do teraz.. no zesz - kto to dziecko zrozumie?! Może jakaś zmiana pogody skoro więcej dzieciaczków powariowalo

reklama
U mnie starszak dzisiaj zastrajkowal i urzadzil pobudke przed 6, akurat jak karmilam Ignasia. Mlody pewnie poszedl by jeszcze spac ale jak mu brat szalal nad glowa to bylo koniec spania. Ignas odespal o 8 jakies poltorej godzinki wiec mu sie pewnie dzienne drzemki poprzestawiaja. A Tymek niewyspany wiec marudny.

Jade zaraz po szwagierke i jej dzieciaki. Znowu bedzie szal cial.

Nie wiem jak to możliwe ale napisałam post i wyswietlił się w jakimś wątku o wyścigu matek..... nie tu

Co do nocy to mój Też się obudził dziś wyjątkowo wcześnie bo o 1:50 ale myślałam, że to przez szczepienie a to chyba kwestia pogody

A wy zamawiacie fotografa na chrzciny ??? My to sami zrobimy zdjęcia pamiątkowe;)

Agmaa ja liczę, że pozbieram fotki które rodzinka porobi ;-) mąż chrzestnej zazwyczaj dużo strzela, więc może się i tym razem uda..

Odnośnie tego ubranka które znalazłam to wstawię fotkę, ale nie wiem jeszcze jak ;-) więc mam nadzieję że się wyswietli...
komplet2.jpg
a tak na poprawę humoru z rana to dziecię po zrobieniu grubszej sprawy, leżąc bez pampersa postanowiło dorobić.. a więc: stół na którym przewijam u rodziców, dywan, moja koszula nocna i dzieć po pięty... a my z mamą wpadłyśmy w histeryczny śmiech, bo zabawne to było ;-) tylko sprzątania pół godziny

Załączniki

• komplet2.jpg
    komplet2.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 94
MILENKA - na rehabilitacje zdecydowałam sie prywatną, bo na NFZ to min 6 mies czekania, jest tak dużo dzieci, i nawet prywatnie na 1 wizyte czekałam ponad miesiąc. Akurat ta babka bierze za 45 min 80 zł, chodziłam do niej 4 lata temu ze starszym i byłam zadowolona, nie płakał, podobało mu sie.

ja jak chrzciłam starszego to miałam takie lniane dla niego spodnie błękitne ( miał wtedy 4 mies), białą koszulę, niebieską muszkę i do tego cienki niebieski sweterek, ale nie był potrzebny bo był upał pomimo ze było to w połowie września. Jakoś nie chciałam kupować garniturka bo wiedziałam ze juz nigdzie go nie założy.
A teraz tego tez chciałam chrzcic tak ok 1 roczku, ale jakoś rodzina nalega aby szybciej.

A dzisiaj ide prywatnie do neanotologa, bo od tej pediatry z przychodni mało moge sie dowiedziec. A chciałabym zrobic młodemu badania, np czy ma odpowiednia dawke wit D ( bo cały czas ma duze ciemiaczko i główkę ma spłąszczoną), morfologie i myślałam o gospodarce fosforanowo- wapniowej.

A u nas szczepienie, tak jak i poprzednio, przeszło bezobjawowo.

Też się zastanawiam solidnie w co Julka do chrztu ubrać, bo typowe ubranka do chrztu są moim zdaniem brzydkie, a po drugie bardzo drogie, bo jest to koszt rzędu 150 zł. Myślę, że kupię mu koszulę i może założę spodnie, które mu kupiliśmy z zarze jak jeszcze byłam w ciąży. Tyle tylko, że są w rozmiarze 68, z mój kurdupel nosi co najwyżej 62.
2014-01-03 11.15.44.jpg

Zdjęcia będziemy robić sami, bo jednak szkoda mi kasy na fotografa.

Truskawkowa zgadzam się z tym co napisałaś, że Julek jest szczupły po mamusi, a raczej przez mamusię. Bo jak się tak zatanowiłam to biedny nie ma na czym tyć, bo mama przez konieczność trzymania diety bez laktozy, je tylko kanapki z dżemem i cienkie zupki bez śmietany. Nawet z tego powodu chwyciły mnie wyrzuty sumienia i od dzisiaj postanowiłam jeść bardziej treściwie. Tylko kurde co?

Kajtuszka też miałam podobną sytuację. Ale jednak mnie nie rozbawiła :-)

Załączniki

• 2014-01-03 11.15.44.jpg
    2014-01-03 11.15.44.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 54
Ja jutro szczepienie i już się boję!!
katjuszkaa mniej więcej taki strój miał mój chrześniak na sobie... cały śnieżno-biały i jak dla mnie było wystarczająco elegancko a później dało się jeszcze założyć parę razy. Na przebranie miał błękitny komplecik jak by była potrzeba po mszy...
oliwia terminy we wrocławiu przerażające, ja na NFZ miałam miesiąc i chodzę teraz min. 1 raz w tygodniu jak będą jakieś wolne terminy dodatkowe to Pani będzie dzwoniła. Zajęcia mamy przez godzinę tak ponad pół godzinki intensywniejszych ćwiczeń a później mały ma już dość i jest noszony w pozycjach rozciągających i ćwiczy na kolanach albo na rączkach a ja się uczę co jest dla niego dobre.
nie wiem co jeszcze bo czytałam z przerwami od wczoraj a jestem nieprzytomna bo tak jak i u was ostatnie dwie noce z bonusowymi pobudkami były. Mąż też spać nie może i chodzi z oczami na zapałki

reklama
Witajcie

Katjuszka - fajny ten strój :) mnie się podoba, taki w moim stylu :) skromny a zarazem elegancki.

Agunia - spodnie Julka pierwsza klasa :)

Aulyia - trzymam kciuki za szczepienie :)

Agmaa - jak Twój Maluszek się czuje ?

Oliwia - jak po wizycie ?

Fotografa nie zamawiamy bo mój brat ma dobry aparat i bawi się fotografią.

Filip dzisiaj strajkuje....śpi prawie cały czas, jak się obudzi to ryczy o butlę i znowu śpi :)

Byłam dziś u "fryzura" jak to mówi mój chrześniak :) dużo włosów nie obciełam ale czuję sie jakoś inaczej :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry