• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzień dobry :)

Noc do pupy ale nie z winy Filipa tylko ja budziłam się co dwie godziny :( Fifi jak zasnął po 8 tak obudził sie po 5.

Dziewczyny jestem przerażona bo zaraz będę łysa, mam wrażenie, że z dnia na dzień wypada mi coraz wiecej włosów. Rano poduszka jest cała we włosach :( Kupiłam merz special i zainwestowałam w Vichy Dercos ale czy to pomoże :( nigdy nie miałam gęstych włosów no ale teraz to już jakaś masakra :/

Wczoraj kupiłam w promocji łyżeczki dla Filipa http://m.target.com/p/munchkin-soft-tip-infant-spoons-6pk/-/A-13991498 tylko są właśnie głębokie. Zobaczymy niedługo czy się sprawdzą.

reklama
Hej dziewczynki :-) u Nas noc ok :-) Mała zasnęła o 19:00 obudziła się o 2:30 na jedzonko i wstałyśmy o 8:40 :-) już po śniadanku fika sobie na kocyku na podłodze i wykrzykuje nowe dźwięki :-)
Ja już przykrywam mała kołderką odkąd temp na zewnątrz spadła w nocy do 12-13 stopni i ładnie śpi a pod kocykiem się budziła bo chyba było jej za zimno :-)
My do obiadków używamy łyżeczki NUK +4m taka silikonowa ale dostaliśmy ostatnio taką już trochę twardszą CANPOL +5m i od piątego m będziemy zmieniać aż dojdziemy do twardej łyżeczki :-)
Wczoraj Zuzia zjadła cały słoiczek zupki jarzynowej :szok: w szoku byliśmy ale już nie trzeba było jej dokarmiać mleczkiem nawet nie chciała :-) wiec idziemy do przodu chyba zejdziemy z jednej porcji mleka :-)

Dziendobry. U nas tez noc ok,jedna pobudka takze mamuska wyspana tym bardziej ze poszlam spac o 23 a nie jak co wieczor o 1-2:baffled:
Mika mi tez ostatnio wlosy zaczely wypadac,ogolnie mnie to nie przeraza bo po pierwszej ciazy tez tak bylo a ze wlosow na glowie mam baaaardzo duzo lysa szybko nie bede;-)
Ewelinka super ze ma taki apetyt,ja pomalu tez ruszam z nowosciami bo mloda az sie trzesie jak my jemy:-) a tak wogole od kiedy mozna podawac chrupki kukurydziane te bezglutenowe bo pamietam ze starszak je uwielbiam ale nie pamietam kiedy zaczelam je podawac a w necie jak zwykle milion opini:sorry2:
lece dzisiaj do lidla bo ciuszki dla maluszkow sa a ja jakos lubie te ubranka ;-)

Ja mam dzisiaj dzien zlosci na starszsgo! Czasem brakuje mi juz do niego cierpliwosci. A jak sie zloszcze na niego to wszystko idzie beznadziejnie i jakos sie ogarnac nie moge.

Ja musze kupic kolderke dla Ignasia bo nie mam. A rzeczywiscie teraz to juz chlodne noce. Za to ubieram w cieplejszego pajaca.

A po ciuszki z Lidla wyslalam dzisiaj swoja mame bo ja mam za daleko z dzialki. No i podobno obkupila obu chlopakow. Ignas dostal dwie paczki body, spodenki i dresik a Tymek dwie bluzki,bluze i skarpetki. Lubie tez wyprzedarze w biedronce bo tez maja fajne jakosciowo rzeczy tylko chyba rzadziej te promocje sa.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

Noc do pupy ale nie z winy Filipa tylko ja budziłam się co dwie godziny :( Fifi jak zasnął po 8 tak obudził sie po 5.

Dziewczyny jestem przerażona bo zaraz będę łysa, mam wrażenie, że z dnia na dzień wypada mi coraz wiecej włosów. Rano poduszka jest cała we włosach :( Kupiłam merz special i zainwestowałam w Vichy Dercos ale czy to pomoże :( nigdy nie miałam gęstych włosów no ale teraz to już jakaś masakra :/

Wczoraj kupiłam w promocji łyżeczki dla Filipa http://m.target.com/p/munchkin-soft-tip-infant-spoons-6pk/-/A-13991498 tylko są właśnie głębokie. Zobaczymy niedługo czy się sprawdzą.

Mika nie jestes sama. Ja tez mase ale to mase wlosow trace... czasami to boje sie rozczesywac :D
moglabym tak stac I garsciami je wyciagac.. kiedys to zarowalam do meza ze a co jakbym tak wyciagala I wyciagala to ciekawe czy cokolwiek by na glowie zostalo.... hehehe
az w koncu doczytalam ze podcas ciazy wzrost wlosa sie zatrzymuje I po prostu wlosy nie rosna( w sensie nowe) dlatego po urodzeniu dziecka jakos po paru miesiacach ten process wzrostu sie ponawia I nowe rosna (kotrych nie widac) a te stare musza wypasc.... I tyle :) wiec juz przestalam sie marwic. A do kapania stawiam kosz kolo prysznica I jak tam jestem to nim wyjde to wczesuje na mokro I od razu do kosza bo inaczej to juz dawno rury bym zatkala :-D
a tutaj to jest tez fajnie opisane:
Wypadanie włosów po ciąży | parenting.pl

Jezeli chodzi o lyzeczki to ja kupilam firmy NUBY I one sa gumowe! i lekko zaokraglone wiec latwiej dziecku wkladac do buzi I `ocierac` te dziaselka.
Uwaga jeden mankament! bardzo sie brudza/barwia. Np po slodkim ziemiaku czy dyni albo marchwii (bo to jedynie co jak na razie ja podawalam) to zabarwily sie. Ale w opakowaniu jest ich 4szt wiec jak sie koszmarnie mi znudzi/obrzydzi to wymienie ;)
A tutja jest link jakby ktors z was byla zaintersowana jak wygladaja:
Amazon.com : Nuby Hot Safe Spoons 4 Pack BPA FREE : Baby Spoons : Baby
Bron Boze nie proboje reklamowac amazon hehehe ale tam najlepiej one wygladaja I tam mozna je sobie powiekszyc by zobaczyc jak wygladaja. DO tego ona zmieniaja kolor jak np. temperature dania jest za wysoka!:tak: chociaz ja to tamnic goracego jeszcze nei serwuje hehehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja oszaleje z tym moim dzieckiem,spiaca jest ale nie zasnie,lezy na macie bawi sie tylko jak przy niej siedze,i skrzeczy jak by jej krzywde robili:baffled:chyba znowu jakis skok ma bo inaczej tego nazwac nie umiem i jeszcze te zeby:no: wrrrrr
no ale bylam w lidlu i podobnie jak Marcia ,Twoja mama kupilam wszystko co bylo mozliwe,a polarki nawet dwa bo niemoglam sie zdecydowac na kolor:-p
Edysiek gratulacje,ja jeszcze nigdy nic nie wygralam,no chyba ze w kasynie:-D

Niunia moja ma to samo już drugi dzień :-( to okres skoku między 14 a 19 tyg... masakra.. aż się boję co będzie dalej.. o ile potrafiła kilka minut leżeć sama, to teraz na wszystko skrzeczy....

Edysiek - gratki :))

Ostatnia edycja:
Masakra rano moj z nia zszedl na dol polozyl ja na macie ta jak zaczela wrzeczec to o malo ze schodow nie spadlam bo myslalam ze cos jej sie stalo,lzy jak grochy wzielam ja na rece i cisza byla:no: teraz spi moze wstanie w nieco lepszym nastroju:sorry2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry