reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

He, repertuar kościołowy znam dobrze, bo kiedyś dużo udzielałam się w takich klimatach ale na szczęście zmądrzałam i teraz w kościołowni bywam na obowiązkowych imprezach, czyli ślubach i pogrzebach w bardzo bliskiej rodzinie.
Olo jednak coś tam wyssał z mlekiem matki, bo jednak kościółek był beee, nawet przedsionek więc pogrzeb spędziliśmy pod drzwiami kościoła oglądając ptaki :D
Ale cmentarz jest super, bo podobnie jak na 1 listopada, Olcio sobie kimnął. Grobowa atmosfera mu służy jednym słowem :d
Teraz tatuś lula a ja nadrabiam zaległości w praniu ( i forum :D )

reklama
VILTUTTI tak właśnie nie pasowałaś mi do pobożnej katoliczki siedzącej w pierwszej ławce;-),dobrze że Olo zachował się na poziomie:-p

KROCZEK ja wyszłam z młodą na taras ale akurat sąsiedzi w piecu palili i smród taki że trzeba było wracać,taaak świeże wiejskie powietrze:szok:.
Co do porównań to na wątku ogólnym też codziennie piszą dziewczynki co i w jaki sposób dziecko robi,o ile czyta się uważnie.Też staram się nie porównywać ale takie spostrzeżenia przyszły mi do głowy.

U mnie dzisiaj ładna pogoda, więc większość czasu spędziłyśmy na dworze.
Śpiworek super o tak się prezentuje WP_003236.jpg

Ja mam bardzo różny repertuar od dziecięcych Fasolek, piosenek harcerskich a kończąc na starym polskim rocku :tak:

Załączniki

• WP_003236.jpg
    WP_003236.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 67
Menko może i masz rację:) Ale to chyba zależy też od temperamentu:) Kubuś np zaobserwowałam jest mega wesoły ale bardzo ostrożny. Mrurzy oczka i wystrasza się przy byle szybszym ruchu np z mojej strony. Dlatego też chyba i ostrożniej podchodzi do nowych umiejętności:) Ale cóż tam każde dziecko prędzej czy później zdobędzie wszystkie umiejętności:)

A ja jutro Kubusiowi mam zamiar dać serka białego nat Bieluch z owockami:)

A dymy z komina to u nas niestety też zmora wsiowego życia:)

Edysiek piękny śpiworek:) Czekam z niecierpliwością na swój od Emilki:)

Dziewczyny dziękujemy :)
Dotarliśmy szczęśliwie, F był grzeczny, troche spał, trochę obserwował. Nie ukrywam, że jesteśmy zmęczeni. Tata się cieszy bo Dzieć go poznał :D

Przywitała nas angielska pogoda :( leje jak diabli.

Pozdrawiam padając na pysk.

Milenka może i coś w tym jest, że grzeczne wolniej się rozwijają. Moja spokojna to i spokojnie się rozwija.
Ja również staram się nie porównywać jej do innych, bo przecież każde dziecko ma swój rytm. A czytając o wyczynach innych wcale się nie martwię, że np. jeszcze dobrze sama nie siedzi, a raczej uspokajam się czytając, że są maluchy które są na takim samym etapie jak ona, czyli wszystko z nią ok.
A dzisiaj zauważyłam, że leżąc na brzuchu unosi do góry dupcię więc jakieś postępy są.

Kroczku - Fajne z jednej strony takie ostrożne dziecko, pod warunkiem że nie jest aż nadto strachliwe. Emma nie ma żadnej samokontroli, wszędzie wlezie, wszystkiego musi dotykać i spróbować, wszędzie się wspiąć. Nie ma trzech minut spokoju z nią, chyba że śpi i to w ciągu dnia, bo w nocy śpi niespokojnie:baffled:

Edysiek - piękny ten śpiworek. Super się w wózku prezentuje:-). A co to za tajemnicza Emilka?

Emciś pół dnia dziś rozwija swój zasób słów. Aba, baba, ała, bła, i ulubione słówko "nie" są na porządku dziennym. Za to postanowiła że skoro mordka zajęta gadaniem to jeść nie będzie. Tylko poranna kasza jej weszła i mleko, reszta....bunt, nie je i jeść nie będzie:angry:

Ostatnia edycja:
Madzik ja zamawiałam na allegro. To Kroczek zamawiała u naszej forumowej koleżanki Ermilki. Ma ona swoją stronę na Fb z wyrobami minky.

Dopiero co pisałaś, że Emma nic nie mówi a tu proszę. Widać jak dzieci rozwijają się skokami.
Moja jak się rozkręci to nawija jak katarynka, a ulubione to lala.

Ostatnia edycja:
EDYSIEK bardzo ładny śpiworek,jak Kinga pupę podnosi to za parę dni już ruszy do przodu;-),moja ma za ciążką:-p

Madzikm fajnie że Emma już tak ładnie gada.Odmowa jedzenia,u nas by się przydała na parę dni.

MIKA odpoczywajcie

reklama
Mamy pierwszego ząbka i był ogromny płacz, nie mogłam go uspokoić bo przeciął język na nim.

MILENKA - dzieki ;)

Do góry