• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka, kurde, to kijowa sytuacja. Jak mnie wkurza, że dziecko chore musi czekać. Siły Ci życzę.

Co wy, przecież bycie matką to ciągła radość. A siłę ze słońca czerpiemy albo od dzieci.

reklama
Zapomniałam, że dziś 1 kwietnia :) Powiem teściowej, że bliźniaki: he he he Padła by z przejęcia, bo dla niej 3 to patologia :) a ja sama mam 2 rodzeństwa, zresztą ona też miała 2 braci. No ale jako przykładna mama jedynaka twierdzi ze 3 to patologia itp. He he he.
No najpóźniej jutro zatestuje, chociaż przy synku test pokazał negatyw dopiero beta potwierdziła moje przypuszczenia :) Achh nakręciłam się :)

Milenka współczuje znowu choroby, może okłady ze spirytusu? Nam Pani doktor kazała też paracetamol potraktować jak lek - lek przeciwzapalny i dawać regularnie co 6 godzin a po 4 dołożyć Ibufen ale w płynie.

Wiem, że to właśnie Ty kiedyś pisałaś o podawaniu na zmianę tych leków, co mi zresztą bardzo pomogło przy małym. Trzymaj się kobieto i olej myśli o Świętach. W Lejdis nawet Nowy Rok był w innym terminie :)

Witam :-)
Na szybko, bo mała wstała i chyba pójdziemy na spacer. W końcu przestało padać i nawet się przejaśniło. Tylko wieje, ale już nie tak bardzo.
U mnie wczoraj też prądu nie było, ale może przez godzinkę. Teraz jest, ale też nie do końca, bo nie ma jednej fazy czy jakoś tak. W związku z czym nie ma światła w łazience (żarówka ledwo co się tli) i co niektóre sprzęty odmawiają posłuszeństwa jak mikrofalówka czy pralka.

Dziecko moje było łaskawe i pozwoliło mi pospać do 7:30. Potem pojechaliśmy na zakupy przedświąteczne. Nie wiem po co komu tyle tego :baffled:Nie wspominając o tym, że teraz trzeba będzie piec i gotować.
Dzisiaj zakupy typowo konsumpcyjne, ale nie mogłam się oprzeć i kupiłam dziewczynkom takie same bluzeczki WP_004566.jpg

Madziolina to gratki dla synka.
To w święta macie chrzciny?
Moja jeszcze sama nie chodzi, ale jest na dobrej drodze, bo chodzi i przy pchaczu i za rączkę jej to sprawnie idzie, no i sama stoi.

Myszka testuj, może stąd brak @.

Milenka zdrówka dla córci. Ja bym chyba pojechała na ostry dyżur.

O znowu mi prąd wyłączyli. Kończę, bo padnie bateria w routerze, w lapku jeszcze pociągnie, ale po co mi laptop bez netu :-p

Załączniki

• WP_004566.jpg
    WP_004566.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 66
Ja wlasnie z zakupow wrocilam. Matko ile wszedzie ludzi. Ja nie wiem ile mozna tego jedzenia robic. Z tego wszystkiego kurczaka nie kupilam bo w kolejce chyba z godzine bysmy stali. Wieczorem M wysle:-) Dzis chyba babke gotowana zrobie.

Ociupinka wiosny.

Jak nie pójdzie spać i będzie zle to pojadę,ale sensu nie widzę bo i tak antybiotyku dziś nie kupię a leki przeciwgorączkowe mam.Jutro z rana jak zarejstruje to w ciagu godziny załatwie receptę i leki.Zresztą chyba czas przycisnąć pediatrę o skierowanie do laryngologa bo zapalenie uszu po raz 4 to już nie zbyt normalne,o ile to to.

MYSZKA paracetamol nie działa przeciwzapalnie,tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo,zapalne tylko ibuprofen.

Załączniki

• 20150401_144826.jpg
    20150401_144826.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry