• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Agunia super! To teraz cieszcie się domem :)
Moja może i 75cm ma, ale waży ok 10 pewnie, więc też z tych szczuplaków. Julek modelem będzie ;)

Rila moja tak smoczka miętosi właśnie jak zęby idą. Teraz hyba trójka się szykuje, bo paluchy w buzi ciągle i gryzie.

Hejka:-D

Oj to mój K jest "pokaźnych" rozmiarów bo ma 80cm i waży 10,5kg. Sama pielęgniarka mówiła że duży chłopak w sensie wysoki:)

A co do smoczka to tak jak już wcześniej pisałam K odzwyczaił się sam podczas ostatniej choroby i potem już nie chciał co nie zmienia faktu że czasami mnie go brakuje bo jak obudzi się w nocy to muszę mu podawać wodę w butelce żeby coś pociumkał.

Madzikm my też nad ranem bierzemy K do nas do łóżka i wcale nie zamierzam go odzwyczajać od tego z powodów czysto egoistycznych. Śpi z nami do 7.30-8.00 i uwielbiam jak rano się do mnie przytula;-) Myślę że sam kiedyś stwierdzi że lepiej jest we własnym łóżeczku:tak:

Agunia super że już jesteście w domku bo nic tak nie wpływa na zdrowie dziecka jak pobyt u siebie:tak:

A i jeszcze wkleję dwa zdjęcia mojego ogródka. Nic wielkiego ale cieszy:) CAM00408.jpgCAM00409.jpg

Załączniki

• CAM00408.jpg
    CAM00408.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 57
  • CAM00409.jpg
    CAM00409.jpg
    51,2 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Ja dopiero włosy skończyłam farbować i o spaniu trzeba myśleć.

W poniedziałek zapisze młodą na szczepienię to będzie chwila prawdy przy wadze:rofl2:

KROCZEK nie ważne czy mały ogródek,jest twój i sprawia Ci radość:tak:,bzy u mnie młode i jeszcze tak bogato mnie nie obdarzyły kwiatami.

Agunia - super, że już w domu jesteście. Nie ma to jak własne kąty w szczególności jeśli w porównaniu do kątów szpitalnych ;-)

Emma ostatnio trochę skoczyła w górę i ma jakieś 80 cm i niecałe 10 kg.

Kroczku - ja to bym chciała taki ogródek:-)
A ze spaniem bym się nie martwiła gdyby nie fakt, że mała śpi z nami pół nocy. Co innego gdyby tylko godzinkę rano dosypiała.

Agunia ekstra ze juz w domu, odrazu dziecko szczesliwe!
A my jak bylismy na szczepieniu ostatnio to go zmierzyli i zwazyli i 10,2kg i 74cm, choc sie ruszal troche. Powiedziala, ze waga idealna i w dole siatki centylowej ze wzrostem :|

DJMKA dokładnie,to tak jak z butami to że dziecko nie nosi profilowanych nie znaczy że będzie miał krzywe nogi;-).
A teraz jestem w szoku,przeczytałam na fb że rocznemu dziecku powinno starczyć pół banana czy 3truskawki:szok:,moja po takiej ilości to nawet nie poczuje że coś zjadła:eek:
Milenko moj zjada calego banana od samego poczatku jak je sam tzn 8 miesiaca, nie przejmoealabym sie glupim jak dla mnie wpisem bo i moj musial by glodny biegac.

Doceniajcie ze dziecichca z wami choc chwile dospac, pospac... moj O ani troche nie lubi wspolnego dosypiania a starszak byl mega przytulasny wiec tesknie za tym

Witam :-)
Ja już piję kawusię po obiedzie :tak:
Co nie znaczy, że nie mam co robić. Bo czeka na mnie sterta prania do poskładania, a jeszcze jedno trzeba ze sznurka zdjąć, bo pewnie wyschło.

Mi na razie smoczek u małej nie przeszkadza i nie mam zamiaru na razie jej oduczać. Jak już pisałam miała do 3 lat, może ciągle z nim nie chodziła, ale ciumkała od czasu do czasu. Na zęby ani na wymowę nie miało to żadnego wpływu.
Kingę chciałabym tak w wieku 2 lat oduczyć, a jak będzie to się okaże.

Agunia super, że już w domu jesteście.
Kroczek śliczny ogródek i jaki mały ogrodnik :tak:

reklama
Agunia - super, że w domku jesteście.

Ja też jakoś parcia nie nam, żeby go oduczyć smoka, chociaż dużo go nie używa. Bardziej mnie martwi to, że nie chce pić wody tylko soki i soki. Wszystko rozcieńczam bardzo ale dojdę do pewnego stopnia rozcieńczenia i już dziad mały wyrzuca butelkę. Czy jest jakiś Dzieć w naszym gronie z takimi upodobaniami czy tylko mój ma zwichrowanie w tym temacie ???

Dwa dni kosiłam trawę (z przyczyn wiadomych) zmęczenie daje o sobie znać no trochę tego mamy ale frajda ogromna :D teraz juz rozumiem Edysiek i Milenkę oraz inne ogrodniczki :D

Muszę sie ogarnąć i jadę z kuzynką na shopping (w Reserved jest -40%, po uzyskaniu kodu ).

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry