Mam pytanie z innej beczki ponownie ;-) Z czego zrobić pulpety, żeby były miekkie (takie dla dziecka) ? To jeden z niewielu posiłków który z nami w dni wolne niani jest w stanie zjeść, ale robię z indyka i są strasznie suche i twarde

A tak w ogóle to ja naprawdę już wysiadam z tym jej weekendowym niejedzeniem. To jest jakiś koszmar. Dziś - mleko na śniadnie, pół kotleta i 1/4 ziemniaka na obiad, kilka kęsów ciasta z domowej pizzy. Tyle. z nianią opędziłaby jeszcze kaszkę z owocem, np całym bananem, zupę, podwieczorek typu inny owoc, albo deserek. No po prostu wymiękam już.
Próbowałyśmy z nianią robić tak, że siedzimy razem i ja ją zupą karmię to kończy się to karczemną awanturą za każdym razem i krzykiem, że niania ma ją karmić.. do mnie buzi nie otworzy, a do niani się odwraca, otwiera buzię i jak się skończy patrzy do miski i mówi oooo... że się skończyło.. Dokładnie to samo z kaszkami łyżeczką.. nawet ostatnio jajka ze mną nie chce
A w ogóle opieka m nad K drugi dzień do grobu mnie wpędza, więc mam nadzieję, że jutro się już ogarnę.. K zamiast spać 2,5 godz w ciągu dnia jak zazwyczaj drugi dzień śpi godzinę i jest nie do życia.. A czemu dziś wstała tak szybko? bo byłam u lekarza, mieli iść na krótki spacer i miał jej choć parówkę dać.. przy czym miał przykaz zmienić pieluchę przed spacerem i przed ewentualnym położeniem spać.. i co??? dziecko wstało po godzinie przemarznięte, przesiakne.. Pytam czy zmienił pieluchę.. milczy.. KU*** nie zmienił ani razu.. Puścił dziecko na -10 st z pieluchą zasikaną a potem takie położył spać, bez jedzenia, bo nie chciała (pytał.. dziecko 20 msc zapytał...)
no to się pożaliłam..