• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Truskawkowa dzięki Tobie przypomniałam sobie o buraczkach :tak:
Jak się uda to dzisiaj posieję marchewkę, pietruszkę, rzodkiewkę i sałatę. A jak kupię nasiona to buraczki :rofl:

Byłam z małą na kontroli, wszystko w porządku, choć dalej nie wiadomo co to mogło być :baffled:

Ja głównie rośliny ozdobne sądzę i to sadzonki bo do nasion ręki nie mam. Jesli chodzi o warzywa to mamy bardzo mały kawałek a i tak nic nie chce rosnąć poza cukinia,sałata, buraki czy marchew sa tak maleńkie że grzadka starcza na 2 zupy. Ziemia jest już jałowa, uprawiana ze 30 lat i mimo nawozu, obornika Połowa warzyw nie wychodzi wcale. Ogórki i pomidory zjadala zaraza trzeba było chemia pryskac to takie same pryskac kupie. A na kawałku 2na 3 m to i tak wiele nie posadzi. Niby na wsi a nie ma gdzie sadzic.

Taki mam Kawał ogródka,to ten za plotkiem, pod ścianą maliny i truskawki a na reszcie trochę warzyw będzie.

Załączniki

• 20160406_094254.jpg
    20160406_094254.jpg
    724,4 KB · Wyświetleń: 68
Mi to o świeża zielenine chodzi już teraz urosła cebulka i szczypior wiec mam do kanapek i obiadu, posadze koper, natkę, sałatę będzie na bieżąco. No i cukinia bo rośnie bez kłopotu a my lubimy leczo.

Moja od rana na trampoline wolała już super sama skacze, wczoraj dopiero złożyliśmy. Do spania z płaczem poszła bo ona opa chce robić.

Milenko fajnie, że małej się spodobało skakanie, zawsze to trochę sportu ;-) ;)
Widzę, że u Was jeszcze cieplutko dzisiaj. U mnie już dużo chłodniej, ale na szczęście już nie padało.

Ja też nie mam za dużego ogródka. Tak tylko, żeby świeże warzywa były.
Dzisiaj posiałam marchewkę, pietruszkę, rzodkiewkę, sałatę no i buraczki :-D Jeszcze zostanie tylko fasolka, cukinia i ogórki, ale to później.

Edysiek masz kawał ja to 1/4 tego mam. Zaczynam żałować że posadxilam maliny bo rozsiane wszędzie, w borowce i truskawki zaraz na warzywna się rozniesie.
U Nas dzis pogoda Jeszcze ma Padać Dlatego Zaraz na spacer pojdziemy.

reklama
Ja maliny mam osobno, ale coś mi kiepsko rosną.
U mnie pogoda nawet ładna, tylko chłodniej, ledwie 12 stopni :-D

Mała zaraz idzie spać, to się ogarnę z obiadem. Dzisiaj barszcz ukraiński i zapiekanka.
A na 14 mam zebranie i duża będzie musiała z Kingą posiedzieć, aż mąż nie wróci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry