• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas też chłodno i narazie nie pada.
M pojechał do pracy po zaświadczenie do 500+ B)
Wczoraj poszliśmy z M i chłopakami na spacer H ze swoją ukochaną biegówką i powiem wam że oboje byliśmy mokrzy H tak zasuwa że szok najgorzej że nie pilnuje się chodnika tylko a to na ulicę skręca albo z wysokiej górki próbuje zjeżdżać a to pod górkę albo ze schodów na parkingu. Ciężko go opanować. Jedna pani jak zobaczyła jak H jeździ to mówi że raczej zrezygnuje z kupna biegówki :)

reklama
Ancona rozumiem, to Twój pewnie premie pod stołem dostaje jak wam zarobki nie przekraczają ;-) ;)

Moja ledwo głową przełożyła do poduszki i śpi, pogoda na nią tak działa. Sama bym się chętnie zdrzemnela

Milenka oni z nas drą jak się tylko da to jak my możemy coś dostać to dlaczego nie skorzystać ;)
H ostatnio tylko w aucie śpi teraz już od godziny tuli kocyk ale pewnie nic ze spania nie będzie.

Jak masz taką mozliwość to pewnie,mój m jak to okresliła jego bratanica należy do grupy frajerów którzy płacą podatek z każdej zarobionej złotówki,więc przekracza dochód,chyba każe mu się zwolnić i isć pracować na czarno,lepszy pożytek;-) ;)
rany ale mi sie oczy zamykaja

A właśnie w temacie pracy,spotkałam dyrektorkę szkoły i pytałam o ustawę miejsca w przedszkolu dla 3latków no i owszem będzie miejsce ale w przedszkolu w gminie,tak samo dla 4latków.Więc moje emocje opadły,przez chwilę sie nakręciłam że za rok do pracy może pójdę a tu młoda dopiero w wieku 5lat może iść tutaj.Jak zwykle udogodnienia dla ludzi ze wsi:-( :(a potem się dziwią że na wsiach kobiety w wiekszośći nie pracują.

Ostatnia edycja:
Milenka ale twój emeryturę będzie miał konkretną a u nas jakieś ochłapy.

Szkoda z tym przedszkolem :( może jeszcze coś się zmieni ?
Ja też za rok (najlepiej od stycznia przyszłego roku) chciałabym oddać H do przedszkola chociaż na kilka godzin ale pomarzyć zawsze można no chyba że do prywatnego tam wszystkich biorą ale i liczą sobie za tą przyjemność..

My się nie łapiemy na pierwsze dziecko, oboje pracujemy i zarabiamy aż tyle, że dochód przekracza nam 100 zł.

Milenka to lipa z tym przedszkolem, właśnie tak słyszałam, że to gmina ma zapewnić miejsce w przeszkolu. Mnie też to nie ratuje, bo musiałabym moją prawie 10 km dowozić.

Ja nawet do prywatnego bym ją dała, jakby tylko takie u mnie było.

reklama
ancona też dostanie ochłapy do emerytury bo on zarabia najniższą krajową,reszta dochodu to umowy zlecenie w drugiej pracy a takie do emerytury sie chyba nie liczą;-) ;)za to do dochodu do zasiłków tak.
Nie zmieni się z przedszkolem bo musieli by wybudować a to nie wchodzi w grę.U nas są 2sale dla zerówki i 5latków.
Powiem że żałuję bardzo bo dZiecko w domu z matka tyle lat to taki dzik z buszu,z rówieśnikami zupełnie inaczej się wychowuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry