Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Mam nadzieję, że nas to ominie. 
a rozstępami się tak nie martw, troszkę z czasem zbledną a wogóle to z dwojga złego ja tam bym wolała mieć na piersiach niż na brzuchu. co do ćwiczeń to wart te mięśnie kegla trenować w necie znajdziesz opis jak, ja nie ćwiczę wogóle ani kegla ani tak bo mi nie wolno.
w pierwszej ciąży miałam do porodu 84 kg i równiutki metr w pasie.
Muszę koniecznie znależć miarkę i się obierzyć bo coś mi się wydaje że wyjdę na prowadzenie.:-)A mnie dzisiaj strasznie kregoslup boli wiec poleguje jak tylko mam chwile. Synus nawala po zebrach i brzuch mam od tego wszystkiego obolaly. No i do wc latam nie rzadziej niz pol godziny. Eh uroki ciazy.
Ale mi robicie ochote z tymi ciuszkami. Chyba przy kolejnej wizycie u tesciow powedruje na strych po worki. Tylko nie wiem kiedy tam u nich teraz bedziemy.
tez ogladalam, oni wyciagaja tam te dzieci odkurzaczem :-(
A u nas mimo zapachu chlebka w całym domu-bunt na pokładzie. Dziecię odmawia kategorycznie pożywienia
Rano parówka, ok 16 kawałeczek, ale to kawałeczek piersi z kurczaka i na tym koniec.Żurku nie zjadł, rosołu od babci wcale.....za to pije jak smok...oj chyba śnieg spadnie.....bo On przed opadami nie je.....
A mnie "chyba" złapał skurcz....stwardniał mi brzuch i takie do tego dziwne uczucie jakby ciężkości.....nie pamiętam tego z poprzedniej ciąży...
Hej `kwietnioweczki` :-)
WY w sumie prawie do lozia beidzecie sie szykowac no a ja dopiero dzionek zaczynam ... ;-) a co!?pospalam sobie I pozniej polezalam jeszcze do 12w poludnieza oknem choaiz sloneczko swieci prostow okna mojej sypialni to ja zaluzje maialm zamkneite I nawet nie wieizlam jak uroczo jest na zewnatrz! szkoda tylko ze temp -11 wiec nie za bradzo sie spiesz albo odwaze by wyjsc wiedc kolejny juz dzien/tydzien! spedze w domku...I pewnie ta perspektywa mi nie pomagala by sie wygrzebac wczsniej z lozia ;-)
Dzieki ze tym dziecwcyznam co napisalay o tych rozstepach. Ja w sumei tez jeszcze nic nei mama ale sie kremuje od jakiegos tygodnia.. ale za to na piersiach mam!!!
w grudniu moje piersi w DD biustonosz sie nie miescily... - juz pisalam ze mam hormoniasta ciaze.. wiec tak mi napompowalys ie na caly meisiac a teraz w styczniu zju zeszly do rozmairu C! no I myslalam ze moze jakis tam naczynka czy drobne zylki popekaly a tu rozstepy jak sie okazalo.... :-(
nie wiem, smaruje tym kremem tez co I brzuszek on jest z vit E, colagenem czy maslem orzechowy I chyba ma tez migdalowy olejek dosc fajnie sie wchalania, nie tlusci skory.. ale czy pomoze tym moim piersiom!?? PORADZCIE COS PLS!!! :-(
`Ewelinka` ;-) ja podobnie przed mezem paraduje teraz I to wlasnie on zauwazyl - rozpoznal te moej rozstepy na piersiach bo ja nawet z lusterkeim bym nei dojrzala. a czaly czas myslalam ze to te popekane naczynka... a to sie oakzalo ze to te rozstepy! :-(a
propo, czy te rozstepy zostana!???
`Dagmar` cos wspomniala ze ma po 2 pierwszych ciazach... ale czy to oznacza ze nadal one sa an tym brzuszku??? :-(
Neti smaruj i brzuszek i piersi to choć trochę unikniesz rozstępów. A rozstępy na początku brzydko wyglądają, ale z czasem powinny zblaknąć i niemal wcale nie będzie widać. Są preparaty do smarowania już istniejących rozstępów.
Choć to różnie bywa, chyba to zależy od skóry, bo czasem dziewczyny wcale się nie smarują i nie mają, a czasem smarowanie nie pomaga.
Ja na razie nie mam wcale a zaczęłam smarować się od razu tzn. gdzieś od 3 miesiąca jak tylko brzuch zaczął się zaokrąglać.
Właśnie mi córka powiedziała, że u nich w szkole szkarlatyna panuje i jedna koleżanka z jej klasy jest choraMam nadzieję, że nas to ominie.
A z dobrych wiadomości to takie, że wyszła jej wysoka średnia na semestr i jak utrzyma takie oceny to będzie mieć świadectwo z czerwonym paskiem :-)
Ola na każde opady tak reaguje...
Dagmar ja w poprzedniej ciąży przytyłam 11 kg a rozstępy....o matko do 8 miesiąca nic, a w 8 jak mi zaczęły wyłazić...brzuch, biodra, uda właśnie aż do kolan-masakra...............i nikt mi nie powie, że stosować kremy itd-gów....to daje!!!!!Ja smarowałam oliwką, kremem nivea i kremami przeciw rozstępom-wydałam kupe kasy i nic to nie dało
no właśnie- bo mi się wydaje, że niektórzy mają taką skórę, że posmarują byle czym i wystarczy a inni mogą wszystkim smarować i kupa
bez obrazy![]()
za to teraz kasy nie tracę -smaruję oliwka i balsamem nivea Młodego
Jak mają wyjśc to i tak wyjdą;-)
.