reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

...ja się nie wpasowałam :-D
Ewa86 nic nie mówię, ale dzisiaj masz same złe wieści dla mnie :-p
troszkę wagi nie chcesz, a teraz jeszcze ten wiek ;-)
Mam przechlapane :-D Mały duży, a ja za stara jestem ;-)

reklama
Gratulacje dla wszystkich udanych wizyt dnia dzisiejszego :-D i dużych dzieciaczków:-D
Żeby Was odczytać to chyba 2 godz. potrzeba niestety nadrobiłam tylko strony wieczorne :zawstydzona/y: jutro postaram się więcej, będę wcześniej z pracy i może mniej padnięta coś mnie głowa dziś boli i ogólnie jestem jakaś rozbita jestem :-(

Franek miał w 38 tc - 36 cm.
Aniela w 36 tc - 34 cm.

Ale nawet zgrabnie przeszli przez kanał. Przy Franku mnie lekko nacięli, ale minimalnie. Przy Anieli obyło się bez nacinania.

Słyszałam gdzieś, że lepiej rodzić pierwsze dzieci między 20 a 25 rokiem życia, bo potem kości się już tak zrastają, że ciężko im się rozejść na czas porodu.
Wśród moich znajomych to się sprawdziło - moje dwie koleżanki, które rodziły pierwsze dzieci w wieku 29 lat, nie dały rady wyprzeć i skończyło się cc. A dzieci nie jakieś ogromne - 3200 i 2600 g, donoszone.

No ale to też żadna reguła.

Ewuś proszę cię nie strasz :szok: bo ja trochę nie wpasowana jestem..

To ja rodzilam Celinke na gornej granicy 24 lata rocznikowo 25. Mam nadzieje ze teraz sie tez uda.Ja zawsze szeroka w biodrach bylam ,98 cm w biodrach przy max 70 cm w pasie.
Kolorowych snow Wam zycze

Moje marzenie :szok: jak pieknieeeeee :rolleyes::tak:

szafadopokojudziecieceg.jpg

Załączniki

• szafadopokojudziecieceg.jpg
    szafadopokojudziecieceg.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 144
AnetaNorwegia ślicznie. Też bym tak chciała...
Niestety u mnie to tak ładnie nie wygląda... raczej straszy. No nic trzeba sobie radzić :-D

Dodane:

U mnie na chwilę obecną to tak wygląda. I już nie mam koncepcji jak to zrobić by było lepiej... Tak jest niepraktycznie, ale nie mogę tego obejść... Każdą radę chętnie przyjmę :)
Mąż już nawet półkę dorobił...
Na dole jeszcze wielki bałagan - bo na razie nie wiem co tam położę... na chwile obecną leży to co się dało upchnąć :D
1.jpg

A tu mój zakup ostatni (poza prześcieradłem):
Kocyk z Pepco za 19,90 (jeszcze na dobrą sprawę nie rozpakowany)
2.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 114
  • 2.jpg
    2.jpg
    57,4 KB · Wyświetleń: 97
Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, byłam na wizycie u mojego drugiego lekarza. melduję, że wszystko gra.
nikusia, no widzisz, to tak jak u mnie. Nasze dzieci mają ten sam termin i tę samą wagę. No i w dwójkę resztę wymiarów też mają mniejszą. Moich dwóch lekarzy powiedziało, żeby się nastawić na późniejszy poród, tym bardziej, że dziecko od początku mniejsze o te dwa tygodnie.
moniqaa, a skąd masz te metalowe podwieszane półki i jakie są one głębokie. Też by mi się takie coś przydało. Moim zdaniem, nie jest tam źle. Ja zaraz zaczynam prasować i też będę układać. Zobaczymy co mi wyjdzie.
Ja piorę wszystko ze sklepu, od zawsze i to nie tylko dla noworoda, ale dla nas wszystkich. Moja koleżanka pracowała na studiach w sieciówce i opowiadała jakie czasem zapleśniałe rzeczy przychodzą z magazynu, a poza tym jak czasem widzę jak w weekend, gdy jest najwięcej ludzi, ubrania walają się po zakurzonej podłodze, to trudno tego nie prać. I jak sama coś szyję, to też później piorę, no ale ja mam fisia, już mówiłam.
aneta, ładnie w tej szafie, chociaż ja lubię szafy z podłogą i plecami. W domu mam 9 szaf wnękowych i wszystkie są pełne (tj. takie skrzyneczki), bo inaczej wydaje mi się że bardziej się tam kurzy.

reklama
Alesia ja kupiłam chyba w Kauflandzie. Mam je już dość długo więc nie pamiętam.
Jakiś czas temu widziałam w lidlu podobne (wg mnie ładniejsze) coś takiego: http://fanlidla.pl/files/g/2__24889_12.jpg ale oni tez mają je okazjonalnie chyba.
Ja za dwie dałam coś koło 20-25zł.

Moje w głąb szafy wchodzą około 20cm, wysokość 12cm gdzieś. Na body idealnie mi się nadały :-D

Ubranka też piorę, ale tak właśnie pomyślałam o tych prześcieradłach, bo niby są oryginalnie zamknięte... Postanowiłam: wypiorę je też, ale prasować nie będę :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry