reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamusia i Jaspis dzięki za rady. To pomęczę moja gin , powiem ze to dla mnie ważne i będę spokojniejsza jak mi zrobi ten GBS no bo co w końcu kurcze blade :tak:
A wizytę mam 29 stycznia to będzie 34 +4 tc więc akurat nie?
Ale wcześniej tez pójdę do apteki zapytać o te pałeczki do GBS:tak:

reklama
agnis ale nie rob sama tego wymazu bo nawet jak ginka ci nie zrobi i zrobisz sobie to sama i bedziesz miala wynik to musisz miec o wpisanego w karte ciaży......albo moze wystarczy wynik z labu, no w kazdym razie musisz miec "papierek" ze masz bo na slowo ci nie uwierzą.......to w aptece to sa WYMAZÓWKI :-)

Moja Gwiazda cos malo ruchawa od wczoraj.............cos tam sie zawierci ale malutko :-(

Jejku, z tymi badaniami itp to taka głupia jestem:szok: Hehe

Od 10 lekarz przyjmuje, mam 3 numerem, ciekawe ile będę tam siedziała. Narazie jestem u teściów teraz.

Ciśnienie mierzylam aparatem elektronicznym na nadgarstek i wyszło 150/102 ? Wątpię żeby było takie wysokie po tabletce. Ja swoim na ramię mierze, pół elektroniczny pół ręczny, pompka jest i wychodzi mi takie same ciśnienie jak w przychodni:tak: te nadgarstkowe są lipne trochę.

Lena mnie w rękę szturcha ciągle:-D

agnis ale nie rob sama tego wymazu bo nawet jak ginka ci nie zrobi i zrobisz sobie to sama i bedziesz miala wynik to musisz miec o wpisanego w karte ciaży......albo moze wystarczy wynik z labu, no w kazdym razie musisz miec "papierek" ze masz bo na slowo ci nie uwierzą.......to w aptece to sa WYMAZÓWKI :-)

Czyli jakbym zrobiła wymaz to zanieść to do laboratorium tak? Ech nie chce tego robić, wole żeby gin to robila..no kurde... :wściekła/y:

Mamusia synka o tym karmieniu nie wiedziałam, ale u nas w jednym z tych przypadków nie kładą maluszka po porodzie i zapomniałam w którym. Wydaje mi się że przy pozytywnym Hbs.

Agnis ja mam wizytę w 36 tyg. i wtedy gin ma mi pobrać wymaz lub samej kazać to zrobić bo GBS robi się standardowo w 35-37 tyg. ciąży.
U mnie w szpitalu wystarczy papierek z wynikiem, bo sam wpis w karcie ciąży nie jest uznawany i dają antybiotyk wtedy. Musi być oryginalny papierek, tak samo jak z grupa krwi.

Mamusia synka moj gwiazdor tez cos zamilkl od wczoraj....a tak fajnie fikal ale znowu sie przekrecil na prawy bok...

a mnie cos kluje w podbrzuszu ale brzuch miekki mam nadzieje ze to nie moja szyjka sie odzywa

Ostatnia edycja:
Agnis nie wiem dokładnie skad gin ten wymaz pobiera z szyjki czy z przedsionka pochwy.....musisz sobie kupic takie wymazówki ze 2 i tam zagrzebac, zapakowac znow w te opakowania i zaniesc do labu, u nas kosztuje 20 zł.....ale popros ginekolozke niech ci pobierze, ja tez jeszcze nie miałam, 30 stycznia ma mi pobrac..........

Jaspis nie karmisz wogole piersią przy pozytywnym HBS bo oznacza to ze chorujesz na wirusowe zapllenie watroby typu B

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry