ewa- o tak decathlon bardzo fajny sklep ja tez lubie tam jezdzic i robic zakupy - Karolcia teraz dostała 2 super kurtki z quechua na urodziny jedną wiosenno-jesienną pzreciwdeszczową a druga taka puchowa pzrejsciowke
ewula - ano widzisz zle sobie spojrzalam na suwaczek i obliczylam

ja rodizlam w sierpniu wiec u mnie sie nie "spiknelo"
pinki- a heviran jest ten doustny?(taki stosuje się pzry ospie wietzrnej)czy masc? ja polecam niedrogi krem Vratizolin (nie miałam od chyba 5 lat bo jak tylko cos dziwneo poczuje czy zawieje mnie to posmaruje raz i tyle) a odradzam bardzo Hascovir na opryszczke (kiedys kupilam, jeszcze w liceum i wypalilo mi skórę! do teraz mam blizne pzry ustach widoczna)
MOniqua - super!!! wreszcie trafilas na sensownego lekarza
co do lekarzy prywatnych i na nfz to uwazam ze na nfz to tylko mlodzi ktorzy chca sie wykazac, zdobyc renome (chocby zeby pozniej otowrzyc prywatny gabinet), ale wszytsko to jak sie trafi i ma szczęście - moj jest mlody (ale prywatnie tez pzryjmuje juz), pracuje w szpitalu (syn ordynatora) i w razie jakichkolwiek watpliwosci/nieobecnosci kieruje do spzitala do ojca lub kolegi, na lepszy spzret itd; wczesniej tez chodzilam na nfz do fajnej lekarki ale jak poszlam powtierdzic 1 ciaze to bardzo mnei zawiodla (mimo ze bylam u niej prywatnie), zbyla, nie przepisala zadnych badan ani witamin(nawet kwasu foliowego), na moje pytanie co gdyby sie cos dzialo odpowiedziala (cóż, natura jest okrutna po porstu dostanie pani nastepna miesiaczke)wiec w ciazy chodzilam prywtanei do ordynatora szpitala po znajomosci a i tak bylo mase niedopatrzen i ledwo Karolcia uszla z zyciem - starcilam zaufanie do lekarza i szpitala -no ale mozan cos pzreoczyc czy zbagatelizowac jak sie pracuje po 20h na dobe zeby wiecje kasy nachapac
kotti - sto lat!
martuszka - lepiej pzrezjdz sie najpierw na jedne i zobacz cyz ci to odpowiada - ja bylam na aqua w ciazy raz i powiem ci srednio mi sie podobalo: mocny nacisk byl na miesnie rak i nog (a mi chodzilo zeby troche kregoslup odciazyc i rozruszac) wiec pzoneij bylam sama na basenie normalnie i wiecej mi to pomoglo tylko pozniej juz nie moglam chodzic
jeszcze raz wszytskim gratki udanych wizyt!
edit.
jeszcze zapomnialam - to usg genetyczne tez moze byc dopochwowe jezeli np macie tylozgiecie i pusty pecherz bo wtedy moze slabo byc widac - ja w 12tc mialam ostatni dopochwowe wlasnie