reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Monika, na tych ryzykach się nie znam, ale jeśli reszta w normie, to chyba ok :D Aż nudno ;)

Ech, Nuśce dziś wybija miesiąc od roczku, a dalej nie łazi, leń paskudny. Staje na nogach, chichra się, buja w przód i w tył, a potem leci na czworaki :/

wiesz co z chodzeniem to moja miała podobnie i załapała w jeden dzien i kolejnego dnia już biegała jak szalona:) u nas mąż ją jakoś zachęcił jak stała przy meblach chyba czymś co się jej bardzo spodobało i nawet nie wiedziała kiedy się przeszła do tego:)

reklama
Flower, tak mówisz? To Nuśka będzie miała jakieś mega mocne te połączenia między półkulami ;)

Młodamamo, ja się na nią "wściekam", że leń, bo jak 2 tyg. temu byliśmy u Dziadków, to już ładnie chodziła - pół pokoju sama przeszła. A w domu ma swoje trasy po ścianach wyznaczone i w ogóle jej się nie che próbować, mimo że ją zachęcam itp. ;) No ale co zrobię? Na siłę jej przecież nie nauczę ;)

Moniqaa wyniki idealne :)

Marcia to cie wymęczyli :|

Dziewczyny będziecie brały kwasy DHA?

o rany a u mnie już 13 tydzień, za tydzień kolejna wizyta i nie wyjdę z gabinetu dopóki ginekolog nie powie mi czy to chłopczyk, czy dziewczynka :) dziecko jest trochę starsze .. i być może urodzę w lutym :|
Mam wrażenie, że odkąd biorę Prenatal to pryszcze mi znikają, a już w pewnym momencie byłam przerażona bo takiego wysypu jeszcze nigdy nie miałam.. tym bardziej, że nie mogę używać żadnych środków p/ trądzikowych :)

Ostatnia edycja:
a jeśli chodzi o usg dowcipne to jeszcze stres przy synku ok ale przy mężu? :-D
mój był już 2 razy i przezył.. jak mówi miał iść ze mną do porodu więc widziałby więcej... mówi, że przecież skoro ja to przeżywam to on od patrzenia nie padnie..kobiety drogie to nam majdają w środku jakąś głowicą, my to czujemy! mamy znacznie gorsze położenie:)

Mouse, wszystko zależy od wielkości malucha. Wynik 2,1 jest jak najbardziej prawidłowy, co zresztą potwierdził lekarz. W Polsce norma jest do 2,5. Więc bez nerwów, wszystko jest ok.

młodamama21 jak miałam dopochwowe to swojego P nie brałam :P myślę, że dziecka też bym nie wzięła, chociaż z drugiej strony chcę rodzić z moim mężem więc tam to się napatrzy :D mam nadzieję, że jeśli nawet będę miała cesarkę to uda mi się załatwić, żeby był przy mnie.

mlodamamo-hehe fakt ale dla dziecka moze to byc dziwny widok i moze lepiej poczekac na to przezbrzuszne.a podczas porodu to stoi przy twoim ramieniu tatus wiec nic tam nie musi ogladac - moj boi sie krwi i mdleje a dzielnie sam poprosil czy moze pepowine pzreciac(z boku oczywiscie) a njgorzej z calego porodu to wpsomina jak lekarz poprosil go o podanie octaniseptu ktory lezal na szafce naprzeciwko moich rozlozonych nog ale bardzo sie skupil zbey nigdzie tam nie spojrzec chocby przypadkiem:-D
mouse - nie szukaj problemow gdzie ich nie ma - norma jak nic
secreto- ja wymiennie bede brala prenatal z pregnaplusem a regnaplus ma dha
ewa - to bedzie bardzo inteligentna dziewczynka (zwlaszcza pod katem logiki, matematyki):tak:
pinki - ucaluj synusia od ciotek z BB

Babygg - Wasz ślub? Sto lat!!!

Kotti - wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin :)

Moniqaa - gratuluję! wygląda na to,że Twoje wyniki są super :)

Zazdroszczę Wam,że jesteście już po szczegółowym USG. Ja mam dopiero za tydzień w piątek. Z jednej strony nie mogę się doczekać,a z drugiej stres czy wszystko wyjdzie dobrze. Poza tym martwi mnie,że wg mojego lekarza(prywatnego,do krótego mam zaufanie) wychodzi,że dzidziuś mniejszy o prawie 2 tyg...a wg super pani dr na NFZ dzidziuś starszy o jakieś 5 dni:szok: zgupiałam już z tego wszystkiego....

reklama
Secreto, ja kwasy biorę cały rok (z wyjątkiem wakacji), więc teraz też łykam. Do tego na razie folik (jeszcze mam 30 tabletek), a potem femibion 1 albo jakieś inne podstawowe witaminy.

Mojego Męża dopochwowe nie rusza ;) W szpitalu mi krew po nogach spływającą wycierał, jak spod prysznica z partymi skurczami wychodziłam, czopki aplikował, nic go już nie złamie ;) Jak sam mówi: "samo życie" ;)

Ale 3-latka na dopochwowe nie zabiorę. Nie chcę się potem męczyć z pytaniami i dociekaniami ;P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry