reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja za dwa tygodnie idę na urlop to moja szefowa się śmiała że jak już pójdę to nie wrócę zwłaszcza że idę na 2 tygodnie :-D powiedziałam jej że wrócę bo chce pracować przynajmniej do końca roku a nic mi nie ma żebym nie mogła pracować nie licząc bóli kręgosłupa ale to zawsze sobie mogę usiąść i chwilę odpocząć miedzy klientami. Także chyba była zadowolona z tego że jeszcze im nie uciekam :-D

reklama
Aneta, potwierdzam, co mówi Carri - ja mieszałam z Bratem w pokoju aż do studiów :) Na 20 metrach. Ale wyboru nie miałam, bo nie mam siostry :D

Małpawzoo, zazdroszczę budowy :) To musi być fajne uczucie :) Macie jakąś jedną firmę na zrobienie wszystkiego czy powoli różne ekipy zatrudniacie?
My myślimy o domu pasywnym, ale właśnie wiele od działki zależy. Ale na pewno pompę ciepła będziemy robić :) No i chciałabym piwnicę, ale to zależy też od ziemi i kosztów. Chcielibyśmy się zamknąć w 300-350 tys.
No i garderoba w każdym pokoju, ewentualnie zabudowana szafa. Nie znoszę szaf-mebli. Wielkie to i brzydkie ;)
Spiżarka przy kuchni też super sprawa! Pralnię byśmy robili w kotłowni :)

Cofałam się, żeby nadrobić zaległości i zatrzymałam się na poście Ozili o paznokciach :)
Parsknęłam śmiechem :) Ciąża to jednak "fajny" stan ;)

Odnośnie domów - planujemy właśnie zakup mieszkania i będzie to pewnie ok 70m2. Więc na pięć osób szału nie będzie ;) Ale damy radę :)

Ewa, jak przeczytałam o cenie za dom, to uśmiechnęłam się z zazdrością. U nas mieszkania 48m2 chodzą za ponad 200 000 zł. :/ Większe, około 60-70 m2, to już koszt ok 300 000 zł.

Gratuluję udanych wizyt i czekam na kolejne wieści :)

U mnie dzieci będą na 100% w jednym pokoju, bo mimo 3 pokoi i 60 m2, to salon jest przejściowy i nie zrobię sobie z niego sypialni. A prognozy są takie, że teraz ma być dziewczynka (jupi).
Z resztą większych obaw nie mam; to czy się rodzeństwo będzie dogadywać nie zależy od płci tylko od nas rodziców, takie jest moje zdanie :) Mam trójkę kuzynów dziewczyna + 2 chłopaków którzy wiele lat mieszkali w jednym pokoju i nie znam bardziej kochającego się rodzeństwa, ale tam nigdy nie było wyróżniania kogoś z nich czy tym podobnych akcji.

Dziewczyny potrzebuję rady! Jaki płyn do mycia szyb nie zostawia smug?? Bo mnie normalnie szlag trafi :P

Babygg, a w jakich okolicach chcecie szukać?? Wiesz, w wieżowcach pewnie jest taniej, zwłaszcza, jeśli lokal jest do generalnego remontu.

Ja nawet nie mam co pisać bo u mnie nudy, pojechałam do rodziców na parę dni. Dzisiaj tylko odbieram wyniki tej nieszczęsnej cytomegalii.
Ewula_m ja mam takie zacieki właśnie na kafelkach czarnych w łazience i polecam mopa parowego :)

Ja już się nie wypowiadam o cenach mieszkań w Krakowie bo za 300 tys to max można mieć z 45 m2 :|
więc zazdroszczę wam domów.. i zazdroszczę osobą, które już mają np. po dziadkach działkę w Krakowie albo nawet mieszkanie.

Mamusia synka będzie dobrze.. chociaż rozumiem Twój strach bo ja też panikowałam przed połówkowym i ciągle pytałam, czy nie ma rozszczepu podniebienia, kręgosłupa, wad przełyku, serca itd :P tym bardziej, że jak mi lekarz powiedział, że to IgG takie wysokie to już naprawdę położyłam się na tej leżance ze łzami w oczach:( Trzymam mocno kciuki za Twoją dziewczynkę :)

Aneta
no to faktycznie w takim dużym domu w 3 ciasno :D zamieszkaj więc w moich 56 metrach :P

My mamy 44 m w tym salon z małym aneksem kuchenym i jakoś się będziemy musieli zmieścić. W sypialni teraz śpimy w trójkę, a będziemy w 4. Narazie pewnie kupię kołyskę, bo drugie łóżeczko mi nie wejdzie. A jak Małe skończy pół roku i z kołyski wyrośnie, to wtedy się będziemy zastanawiać. Po za tym w planach mamy powiększenie metrażu, na razie o tym nie myślę. Ważne, że mamy gdzie mieszkać, że jest fajnie i ok, ludzie nie w takich warunkach musze się gnieździć i też dają radę. A dla dzieciaków ważne jest aby miały się gdzie bawić i tyle.

Ewa 86 co do domów pasywnych to też się tym interesowaliśmy, ale mnie trochę rozczarowuje ich wygląd zewnętrzny. Polecam oprócz pompy, która ma swoich przeciników i zwolenników i z tego co wiem potrzebna jest duża działka, też system rekuperacji. Na tym jest wiele oszczędności ciepła, zwrot na poziomie 30%.
Widzę, że niektore z Was są już nieźle przeczołgane przez ekipy budowlane, projektowe itd.

Tadzik chory... zapalenie krtanii, narazie bez antybiotyków, ale do kontroli w sobotę. Mam nadzieję, że niczego więcej wczoraj nie złapał, bo pogrom był na tym dyżurze i wiekszość dzieci w nieciekawym stanie. Noc w miarę spokojna, ale kaszel okropny.

Dziewczyny potrzebuję rady! Jaki płyn do mycia szyb nie zostawia smug?? Bo mnie normalnie szlag trafi :P

.

Ewula_m ja polecam po umyciu szyb przemycie je jeszcze preparatem ocet - woda w stosunku 1:1. Smierdzi strasznie, ale smug nie zostawia. Swego czasu byłam zafascynowana Perfekcyjną Panią Domu i tą poradę zastosowałam u siebie i działa. Takie roztwór mam zresztą ciągle w użyciu. Myje nim też glazurę w łazience i płytki nad blatem w kuchni.

Baby, my właśnie ze względu na ceny mieszkań decydujemy się na dom :)
Nasze 52 metry kosztowały nas 260 tys. - rynek wtórny i najtańsza dzielnica Krakowa!
Mieszkanie takie, jakie byśmy teraz chcieli, czyli 70-80 metrów, to koszt 500-600 tys. do remontu, z rynku wtórnego!
Za tyle to ja działkę kupię i dom wybuduję! 100-metrowy! Tyle że pod miastem. Ale teraz i tak jadę godzinę do centrum, więc żadna różnica.

Megi, to fakt, brzydkie te domy jak noc :)
Mój Mąż się zna na energiach odnawialnych, więc coś tam na pewno wymyślimy :) Ale gdyby tylko wody nie były za głęboko, to jednak pompa w pierwszej kolejności będzie brana pod uwagę. Tym bardziej że dofinansowanie można dostać :)

No i Nuśka już wstała :/ Ech... 5 stron zdążyłam zrobić.

reklama
secreto o której odbierasz wynik z cmv? daj potem znać co i jak! &&& trzymam kciuki za wynik ujemny!
megi pegi zdrówka dla malucha!!!
mamusia synka &&& kciuki za wizytę!!!! czekamy na same dobre wiadomości!!!!
Aneta też bym chciała żeby nam w takim domu było ciasno :P nie masz co narzekać.... my mieszkamy w bloku na 62m i dajemy rade :)

miłego dnia dziewczyny!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry