reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Włączam dziś inhalacje, a jutro pewnie lekarz :/

Ewa86 a jak robisz inhalację, masz inhalator czy jakimiś domowymi sposobami? Tadzik ma zapalenie krtani, wczoraj zrobiliśmy mu inhalację po wizycie, ale pielęgniarka była tak miła inaczej, że syn spłakał mi się i krzyczał, jakby go ze skróy obdzierali. No ale fakt oddychało mi się lepiej.

reklama
Witam dziewczyny!!!
Ja dziś wiozłam Miłosza do przedszkola i musze potem po niego jechać bo m w Warszawie. Przy okazji obleciałam szmateksy w okolicach przedszkola młodego i ktoś powinien mnie mocno w głowe stuknąć bo wydałam 100 zł na szmatki MIłkowi kurtkę zimowa udało mi się kupić sobie sukienke a reszta dla maleństwa wielka reklamówka body pajaców itp.;-);-);-);-);-) Troche chłopience te rzeczy a jak się okaże że jednak dziewczynka to najwyżej będę sprzedawać. Wizyta w przyszłą środę może się ujawni.
Gratuluę udanych wizyt i trzymam &&&&&&& za dzisiejsze. Bardzo się cieszę że tylko dobre wieści ostatnio:-):-).

Jeny przeczytałąm co pisałyście ale juz nie wiem co komu miałam odpisać. :wściekła/y:

My od roku mieszkamy w nowym mieszkanku z 43 m przeprowadziliśmy sie do 86 m. Jestem bardzo zadowolona z tego mieszkania młody ma swój pokój w fasolka jak sie urodzi to wyląduje pewnie w naszej sypialni ale jest pokój który potem zagospodarujemy na dziecięcy. Taras mamy duży 11 m. No szczęśliwi jesteśmy w tym miejscu ale też o domu myślimy w przyszłości.

Co do ruchów dziecka to ja raz czuję potem 2 dni nic już sama nie wiem czy to dziecię czy nie. Choć raz takie stukania w srodku miałam że to chyba nic innego być nie mogło.
Ewa pięknie wam się zakończyła kampania smokowa:-).
Nikusia koniecznie idz na L4 i nie stresuj się praca bo to nic nie daje.
Pinki ty też na l4 już to jest dobrym powdem do tego zeby iść że sezon wirusów się zaczął i trzeba się chronic.
Życzę wam miłego dnia i zabieram się za prasowanie.

Secreto, Franek na pewno obejdzie się katarem, a Nusia - zobaczymy. Na razie oddycha normalnie, pokasłuje tylko od kataru.

Megi, mam nebulizator. Kupiłam w zimie jak dzieci zapalenie oskrzeli złapały. Franek miał 2 lata i sam sobie trzymał maseczkę ;) Nusia się trochę darła, ale mała była - pół roku ledwo. Choć zdarzało jej się nawet usnąć przy inhalacji. Tyle że one były z lekami, które są gorzkawe w zapachu, więc nieprzyjemne. Teraz na razie samą sól fizjologiczną im dam.

Mam taki: Inhalator Nebulizator Microlife NEB 50 Orthomedical

Dziewczyny, ostrożnie z inhalacjami na zapalenie krtani. A dokładniej polecam zwracać uwagę na to, z czego są robione. Mój maluch miał problemy z krtanią non stop, na tle alergicznym. Raz nie dostałam się do alergolożki i poszłam do rodzinnej, która zleciła nebulizacje z soli fizjologicznej. Później, podczas wizyty u alergologa (nie poprawiało się, a młody dusił się w nocy) okazało się, że sól wysusza i jest kategorycznie zabroniona przy krtaniowych problemach. Trzeba ją zmieszać z wodą do iniekcji, żeby miała właściwości nawilżające. Na krtań świetne są parówki. A w sytuacji apogeum (w nocy), jak maluch nie może złapać oddechu trzeba wsadzić mu głowę do lodówki (zakładając, że w ekspresowym tempie nie zrobi się parówki) lub wyjśc na balkon - generalnie w zimne miejsce, żeby obkurczyć krtań. Pomijam oczywiście leczenie sterydami w nebulizacjach.

Swego czasu zapalenie krtani spędzało mi sen z powiek, bo powracało jak bumerang. A zaczęło się jak Młody miał niespełna rok. Dzięki Bogu (tfu tfu) od dwóch lat mamy spokój. Wcześniej na samą myśl o okresie jesiennym miałam drgawki :/

Ewa bardzo fajnie i wydaje mi sie duzo cieplej jak w murowanym, mimo ze mrozy -25 nawet.
Tak zmienia sie co jakis czas drewno z zewnetrznej strony. My w tamtym roku zmienilismy od frontu a w tym od strony podworka, dodam na dole zdjecia. Plus ze takie drewno mozna spokojnie samemu zmieniac, moj zmienial z pomoca mojego taty i sasiada :) ps. Widac ze stare drewno w nie najlepszym stanie juz bylo

ImageUploadedByForum BabyBoom1380795642.367005.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1380795664.978046.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1380795642.367005.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380795642.367005.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 65
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1380795664.978046.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1380795664.978046.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 61
Kupiłam Tenzi do psikania, to takie profesjonalne płyny do różnych powierzchni, mam sklep koło domu i powiem Wam - super! 14 zł chyba litr, oczywiście koleś chciał mi wcisnąć gumkę za bagatela 47 zł :D odmówiłam ;)
Ocet w ciąży odpada, spróbuję po wyczulonym węchu ;)

Malpawzoo, niezłe pomysły ma Twój mąż :P

Alesia, oby Ci już przeszło, dobrze, ze jesteś dziś do lekarza umówiona. A Ty cierpisz na problemy żołądkowe??

Babygg, to teraz macie trochę szukania, ale takie nowe mieszkanko to fajna sprawa, zero smrodów i tym podobnych, tylko warto specjalistów pilnować. Rodzice kupili mieszkanie od spółdzielni dąb, jeszcze jak było w fazie projektów, to często jeździł na kontrole, bo np. wstawili porysowane szyby itp itd.

Młody śpi, a mi się nic nie chce, ale mam lenia :P

Aneta, te domy właśnie podobno łatwo ogrzać.
My byśmy robili raczej i tak tynk na zewnątrz, więc wymiana drewna by odpadała. Chociaż fajnie sobie można dom odświeżyć :)
A powiedz jak z akustyką i skrzypieniem - prawda to, że wszystko w całym domu słychać z każdego jego końca? I że wszystko skrzypi?

To akurat prawda ze sluchac, tylko ze ja mam sciany wewnatrz tez drewniane to moze dlatego. A co do skrzypienia to nas dom jest dosc stary to skrzypi, najgorzej schody :P chociaz bylam w dosc nowym domu i tez minimalnie skrzypial. Mi to tam akurat nie przeszkadza :P

reklama
Laski, przykro mi ale nie doczytam Was, ale obiwcuje poprawe jak bede przy komputerze. Powiem wam, ze te posty nasze produkujemy w szybszym tempie niz buty adidasa w chinskich produkcjach przez chinskie dzieci:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry